Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Pa bez neta aplikacija ne radi.

Ja sam sada u italiji (VE) i globaltel radi na dodatku rominga uz fripejd, dok dodatak roming 7 dana uopste ne radi, radio je kroz hrvatsku i sloveniju.
Kupio sim kartice Very mobile i za 15€ imam neogranicene razgovore i sms i 150Gb. Kod njih se sim kartica naplacuje 10€, dok neki naplacuju i aktivaciju sim kartice. Signal je super, 4g+ i obicno je oko 150-200Gbps/50...
Globaltel mi je dakle posluzio za put. A preko aplikacije sam zvao globaltelov broj u beogradu i cuje se odlicno.
To si skupo platio , moja zena ima ovo u italiju,

napisao sam vec, to je cena sa sim card koja kosta 10€. A sto se tice brzine ide i preko 200 Mbps kod mene u stanu, ali sam ja dalje od repetitora i ne znam koliki je maksimum.

ima li neko iskustva sa eSIM u roamingu? da li su iste one muke kao sa fizickom karticom i SIM toolkit prebacivanjem na automatic/manual biranjem mreze?
U Mađarskoj radi bez problema (barem meni, automatsko biranje mreže).
Kači se na Vodafone ili Yettel.
(Freepaid, iPhone 11 i iPhone 13)

У Турској ми је интернет радио одлично. (1гб из фрипејда за роминг). Сам је бирао мреже и у Бугарској и у Турској. Апликација за примање позива ради перфектно, нема сјецкања. Тако да сам у глобалу задовољан. Једино што ми је 1гб било мало, и онда сам купио онлајн Holifly esim, па сам на њој имао неограничен проток.

Poslednja izmena:
Znam da mogu i sam da saznam, malo u gužvi, prolaziću kroz BiH, hoću li imati net i pozive iz dela paketa (prema Sporazumu zemalja Zap.Balkana) - free? Malo mi i treba. Ništa ne bih da uplaćujem.
Ranije bilo da Globaltel nema ugovor ni sa kim i da im je BiH neka skupa zona (možda grešim).
Hvala!

Znam da mogu i sam da saznam, malo u gužvi, prolaziću kroz BiH, hoću li imati net i pozive iz dela paketa (prema Sporazumu zemalja Zap.Balkana) - free? Malo mi i treba. Ništa ne bih da uplaćujem.
Ranije bilo da Globaltel nema ugovor ni sa kim i da im je BiH neka skupa zona (možda grešim).
Hvala!
Имаш нет као и у Цг исто. Рачуна се као у ромингу Западног Балкана.

Posle koliko vremena odgovaraju na mejlove? Kad sam kupovao roming paket, skinute pare sa kartice ali nije aktiviran paket, pa me zanima hoću li dobiti novac nazad ili da zaboravim na te pare

Meni se nedavno isto desilo, paket je aktiviran tek sutradan. Da bi se odmah aktivirao potrebno je prvo "zapamtiti" kod njih karticu za plaćanje, pa onda odraditi aktivaciju/dopunu. Ja sam do tog linka došao kad sam išao da produžim paket preko aplikacije, ali sad ne mogu nikako da ga dobijem pošto sam već zapamtio karticu.

Preko prve kartice mi se to desilo (Master), a kad sam sutradan probao preko Dine sve je prošlo okej. Odgovorili su na mejl, refundiraće novac za onaj prvi pokušaj

No service. Већ пет минута.

Aplikacija radi i dolazni i odlazni pozivi i provera stanja. Signala na SIM kartici nema.

A za sta tacno koristite taj mwallet i ipay? KOJI su benefiti istog?
NOOB sam ali cenim ako neko moze da mi pojasni malo :)
Ne koriste više, Ipay izgubio licencu. Pripejd plaćanje pa troše koliko uplate
Koliko god da želim da uzmem pripejd karticu u rezervi na kraju se ne isplati nešto puno, jer svakako gledam da ne plaćam odrzavanja računa u banci ili da ona budu na minimumu što kad se saberu provizije na IPay dodje na isto. Jedino eto što nema nikakvih ugovora, mada i sa tekućim računom može ugovor da se raskine uvek.

Danas su kartice fino obezbedjene dodatnom verifikacijom pri online plaćanju, tu su i besplatni štedni računi pa se preko apk lako zaštiti višak sredstava na računu sa kojim je kartica vezana

Tacno kako kaze kalin glavni sam broj preusmerio na globaltel i ostavio telefon u srbiji tj kartice u dumb telefonu i samo poneo ovaj sa hr sim u 1 slot i prepaid srpska sa netom u drugom gde je bilo nesto sitno kredita za nedaj boze.
Pozdrav
Nema potrebe gasiti i ostavljati sim karticu u Srbiji...koristim ga lagano u Norveskoj bez ikakvog roaminga :)
Sim kartica je upaljena ali ja primam pozive kroz APP

Имаш нет као и у Цг исто. Рачуна се као у ромингу Западног Балкана.
Tacno, za net sam proverio u aprilu, racuna se po onoj njihovoj cuvenoj formuli..npr. ako kupis 4Gb imaces negde oko 450Mb sto je dovoljno za watsapp/viber :)
P.S. znas li ista o pozivima i minutama ka BiH telekomu, jel ti se tarifira kao kad zoves Srbiju, tj. skida od uplacenih minuta? Ima li ko iskustva sa istim?
U napred zahvalan :cool:

Tacno, za net sam proverio u aprilu, racuna se po onoj njihovoj cuvenoj formuli..npr. ako kupis 4Gb imaces negde oko 450Mb sto je dovoljno za watsapp/viber :)
P.S. znas li ista o pozivima i minutama ka BiH telekomu, jel ti se tarifira kao kad zoves Srbiju, tj. skida od uplacenih minuta? Ima li ko iskustva sa istim?
U napred zahvalan :cool:
Минуте ка свим мрежама у БиХ су изузетно скупе, 50 динара је минут плус успостава 10 динара, тако да је прескупо. 😅

Kod mene je tek sad proradila mreža i to tek nakon što sam restartovao telefon!? Na svakih par minuta sam palio i gasio airplane mod ali ništa, da li je moguće da je samo slučajnost da se signal vratio baš u trenutku kad sam restartovao telefon ili to paljenje/gašenje airplane moda nema efekta? I šta ako ništa od toga ne radim, a vrati se signal, hoće li telefon to skapirati bez moje asistencije? Majkk moja, i provajder i sve, čime moram da se bakćem@#$&!¥¢∆¶ (psovke u stripovima). :)

Мени је сигнал на картици прорадио 5 минута након нестанка,али послије рестарта телефона,тако да је све могуће.

Signal mi se vratio ali 3G... nemam LTE. Kakva je situacija kod vas?
Signal mi se vratio ali 3G... nemam LTE. Kakva je situacija kod vas?

Је л неко од вас икада измјерио ову брзину? Мене зачудило да гура оволико. 😂😂😂

Prilozi

• 0864BAE8-417B-4FDA-8EDC-CB1298BB2C21.png
    0864BAE8-417B-4FDA-8EDC-CB1298BB2C21.png
    357.4 KB · Pregleda: 75
Kada kredit istekne posle 3 meseca, obustavlja se odlazni saobraćaj na broju. Koliko dugo posle toga važi SIM, bez da se dopunjava kredit?

Vrh Dno