Šta je novo?

Glave kod video rekorder-a

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Kuci imam 3 VCR-a jedan ima 2, drugi 6 a treci 7 glava. Cemu sluzi toliki broj glava kod njih

Najvise se primeti poboljsanje na pauzi, slow motion-u i ubrzanom gledanju na modelima sa 4 video glave. 6 glava znaci da ima i 2 HiFi stereo glave a 7. glava je leteca glava za brisanje (snimas nesto preko nekog snimka i nema onih smetnji od par sekundi na kraju novog snimka), korisno pri montazi.

Aj da pitam kada se vec prica o VCR tehnici :)

kako resiti problem guzvanja trake kod izbacivanja kasete ? sve radi ok, ali ovaj moj sony vecinu kaseta pri izbacivanju ne namota do kraja i onda onaj poklopac zguzva traku.

I moj sony(SLV-302) je posle 17+ godina rada to poceo da radi. Mada sam i ja brljavio sam po njemu i to puno. Pojeli se kapstani preko kojih ide traka. Mozda je kod tebe malo ostecen i sistem zupcanika koji namotava odnosno razaznaje zategnutost trake. Otvori ga, motaj traku i izbacuj je, pa vidi sta tacno pravi problem. Mozda ce samo podmazivanje pokretnih delova uljem za sivace masine da resi probleme.

milanbb je napisao(la):
Aj da pitam kada se vec prica o VCR tehnici :)

kako resiti problem guzvanja trake kod izbacivanja kasete ? sve radi ok, ali ovaj moj sony vecinu kaseta pri izbacivanju ne namota do kraja i onda onaj poklopac zguzva traku.
Milane nazalost problem nije tako jednostavan. Nesto od toga je vec rekao churla. Nije samo mehanizam za uvlacenje kriv za tu operaciju. Pogledaj kako se "makaze" ponasaju koje imaju funkciju da ispertlaju traku i obuhvate ih oko video/audio glava! Nekada se sporije vracaju od mehanizma za izvlacenje trake pa dolazi do guzvanja. Podmazi obavezno sa onom zelenom masti koju koriste mehanicari sine po kojoj idu makaze kao i ono sto je vec navedeno. Ulje masinsko brzo iscuri dok je mast za te stvari keva.
A mozda je prezubio neki od zupcanika za samo jedan zub pa automatika ne radi sihrnizovano. Nekada davno rasturao sam VCR u proste delove pa znam sta pisem. Pogledaj skinuvsi poklopac od VCR-a pa opisi sta se tacno desava da bi ti pomogli. ;)
Pozdrav! :)

Pozdrav astrolog, nije te bilo dugo na forumu:D

Nego da i ja priupitam u vezi VHS video rekordera.

Sta mislis o SVHS video rekorderima koji u sebi imaju ugradjen 3d noise reduction filter? Da li bi to pomoglo prilikom captura. Da li se isplati ulagati u tako nesto.

Recimo model Panasonic NVSV121EBS ima podrsku za 3d filter i TBC.

Da li znas nesto o VHS sa tim filterom.

pozdrav

milanbb je napisao(la):
Ma bre to se uglavnom lako resava (stelovanjem mehanizma, zamenom pinch roller-a...) ali ne mozes sam to da odradis vec mora servis.

Jel moze neko da preporuci dobar servis, koji nije u fazonu "ne isplati nam se da radimo", "cekamo delove 3 meseca" i slicno...

Za preporuku je Videofon. Jako korektan majstor.

Neki kontakt (na PM)... ?

Luja Adamica na Novom Beogradu, skroz strana prema Zemunu, nove svetle zgrade u prizemlju. Nemam ni tacnu adresu ni broj telefona.

Vrh Dno