Šta je novo?

Glasovno upravljanje

• Začetnik teme Začetnik teme Golden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Ima li neki softwer koji bi mogao da se navikne na moj glas i da mu zadajem komande poput File->Save ili aktiviranje nekih programa i sl.
Ranije je bilo nesto jos iz doba dvojki ali neznam dokle je to stiglo ?
Mislim da je buducnost u tome ali da li je stigla ? 🙂

Zar to vec ne postoji (naprednije)?

U zlatno doba 98-ice je postojao downloadable voice control update na MS-ovom sajtu. Bio je mozda dva mega velik otprilike i radio je manje-vise ok. Problem je bila kolicina komandi koja je mogla da se uputi racunaru, tako da je sve bilo vise u fazonu "instalirao, poigrao se i zaboravio". Verujem da je MS spremao jaci paket za voice control, ali koji bi se valjda naplacivao.

IBM je nesto kao radio na tome. Ne znam kako je ispalo.

Ne znam kako danas stvari stoje, ali svojevremeno je jedan od najboljih bio Dragon Naturally Speaking...

Crni taj program je slican WORDU i sluzi za govorni unos teksta. Ko zeli imam ja pa cu mu narezati...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Crni taj program je slican WORDU i sluzi za govorni unos teksta. Ko zeli imam ja pa cu mu narezati...
Da, ali postoji i neka Enterprise Edition varijanta koja pored toga nudi i neko osnovno upravljanje glasom...

kUdtiHaEX je napisao(la):

Jel treba ti da ga "treniras" svojim glasom ili radi samo za engleski, pa sta prepozna?

PJ je napisao(la):
Jel treba ti da ga "treniras" svojim glasom ili radi samo za engleski, pa sta prepozna?
Pa ovaj u wordu radi samo za engleski ali svejedno moraš da ga treniraš svojim glasom... Čak je i prilično uspešan. Šteta što mi skoro nikad ne treba ukucavanje engleskih tekstova :S

Program je odlican. Mislim da je moja verzija Enteprise.... pogledacu. Sve u svemu vrlo mocno i uspesno iako je star 2 godine.

Nazad
Vrh Dno