Šta je novo?

Glas iz kompa

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Imam jedan problem, naime kad igram neke igre iz komjutera se cuje robotski zenski glas "System Faild CPUter" tako nesto,neznam sta je u pitanju ako neko zna neka mi pomogne!! Imam Asus A7N8X Deluxe i Barton 2500+

U BIOS-u iskljuci Post reporter i ostale gluspoti slicne tome.....

Post report je iskljucen,ovo je pocelo da se desava kad sam instalirao Nforce 5.10.Kod flesovanja biosa iz windowsa koji program da koristim, posto sam skinuo awdflash ali on se ukljuci pa nestane?!?

Jel' si ti prijatelju siguran da nisi nishta :smoke: :bottle: :cigar:

Invader je napisao(la):
Post report je iskljucen,ovo je pocelo da se desava kad sam instalirao Nforce 5.10.Kod flesovanja biosa iz windowsa koji program da koristim, posto sam skinuo awdflash ali on se ukljuci pa nestane?!?

Kreiraj butabilnu disketu na koju ces da iskopiras AWDFLASH i fajl najnovijeg bios-a sa asus-ovog sajta. Zatim podesi u bios-u butabilnu sekvencu tako da ti prvi uredja bute floppy. Restartuj racunar i podigni sistem sa diskete, pokreni awdflash iz dos-a, flesuj bios i restartuj racunar!

Invader je napisao(la):
Imam jedan problem, naime kad igram neke igre iz komjutera se cuje robotski zenski glas "System Faild CPUter" tako nesto,neznam sta je u pitanju ako neko zna neka mi pomogne!! Imam Asus A7N8X Deluxe i Barton 2500+
Neverovatno ali istinito, meni se to isto desava sa istom plocom ali pri bootovanju kompa.Inace imam Bartona 2800+.Tacno kaze da je sistem neispravan jer je CPU overklokovan iako je u biosu sve na default.Flesnuo sam novi bios i opet isto,desavalo mi se da nije hteo ni da se podigne sistem,onda Cmos clear i proradi,napominjem da nista nisam cackao po biosu i da sve stoji na optimumu.
Mora da je neki bag na ovim plocama,mozda bi pomoglo dizanje napona na CPU u biosu, mada ja sam menjao napajanje sa 300 na 350w i nista, isto.
Posto bios nije,poceo sam da sumnjam u drivere za cipset.
Ono kao,Deluxe su najbolje...neverovatno od Asusove najskuplje ploce!

Ima li neko ideju sta je u pitanju?

mitnick je napisao(la):
Jel' si ti prijatelju siguran da nisi nishta :smoke: :bottle: :cigar:

LOL mora da jeste :d

Jeste u pravu si, to se zaista cuje glas iz kucista i moras da iskljucis post voice report, mislim da je u advancet ili power opcijama u bios-u!
To ima i na svim Asus pločama AI serije

Ma problem sam resio kupovinom novog napajanja sa 350w(neki jnc) na 420w chieftec dual fan, naponi su se stalno menjali i padali ispod granice.Tako da ona poruka me je upozoravala da mi napajanje nevalja.

P.S. Nisam :smoke: :cigar: ali povremeno :bottle: :d :d :d

Invader je napisao(la):
Ma problem sam resio kupovinom novog napajanja sa 350w(neki jnc) na 420w chieftec dual fan, naponi su se stalno menjali i padali ispod granice.Tako da ona poruka me je upozoravala da mi napajanje nevalja.

Ma meni jasno kaze, (a ima i u uputsvu od ploce ta poruka) da je procesor overklokovan a naponi stoje vrlo stabilno.Sutra dobijam novu 9600xt pa cu videti da li ce da puca onda.Sada sa 9200 radi dobro iako prijavljuje overklok pri butovanju.Mozda je to sto 9200 vuce manje struje od 9600 jer nema fan i ima manji broj tranzistora.Ne bi trebalo da sa 350w pravi probleme, u kompu imam samo HDD, DVD rezac, modem i mali flopi sto nije nista posebno da bi trebalo jace napajanje od 350w.Cak bi i sa 300w trebalo da sljaka ok,ali ajde neka ostane 350 kada sam ga vec zamenio.
Dr.Srle

Nazad
Vrh Dno