Šta je novo?

Gigatron Garancija

Vuxoni

Poštovan
Učlanjen(a)
02.08.2021
Poruke
239
Poena
50
Zanima me, ako uzmem PC sklopljen u Gigatronu, mogu li da ga otvorim i ubacim stari SSD koji imam kod sebe ?
Je l imao neko iskustva sa tim, i sa jos eventualnom ugradnjom dodatnog RAM-a ?
 
Nekad je bio stiker na kucistu, i svako otvaranje, menjanje komponenti bi znacilo gubitak garancije. Najbolje da pozoves i pitas Gigatron. Jer ti zelis da dodas nesto, ne da zamenis.
 
Uslikaj stiker i sačuvaj sliku.
Fenom zagrej malo stiker da se odlepi lagano, Posle "intervencije" vratiš kako je bilo.
Skoro sam uzeo klincima laptop i mogu samo da prenesem šta mi je opet rečeno u radnji. Otprilike isto kao i kada sam im pre par godina uzeo desktop.
Bitno je da se ne menjaju komponente koje se nalaze u njihovim desktop računarima iz razloga što su popisane komponente za konfiguraciju, koja ima neki svoj broj itd... (mi smo ubacili dodatni HDD i ventilator).
Za laptop isto važi, uglavnom se svodi na to da ne diraš ono što je već unutra. Mi ubacujemo dodatni SSD, samo malo da se oporavim fifnansijski.

Inače bi voleo da i dalje ostanem u statusu "nemam iskustva sa reklamacijom" pa uzmi malo sa rezervom. Na papiru piše nešto drugo, a to što je rečeno nisam imao priliku da potvrdim, na sreću :)
 
Meni su rekli da je neophodno da se pošalje u njihov servis kako bi servis ugradio HDD i SSD npr i da ga vrate, verovatno je i za RAM tako 🥲
 
Dok sam radio u maloprodaji, znali smo kupcima na licu mesta da ugradimo ram, ssd/hdd i stavimo novi stiker. Ne znam da li to sad rade u Gigatronu, mozes da pitaš
 
Bukvalno se svodi na to da li hoće ili umeju to da urade. Uglavnom je negativno u oba slučaja :)
Imam neki utisak da ni ne smeju više to da rade. Pre nekolika godina je moglo, skoro kada sam nije moglo. Rade i neki novi omladinci a rade i neki stari i dalje.
Tako da sam zadnjih par puta sam dograđivao.
 
Nazad
Vrh Dno