Šta je novo?

Gigatron, Corsair H50 - zavlačenje

abacus

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2004
Poena
650
Pricha pochinje leta gospodnjeg 2010. u mesecu osmom kada sam gresan je li kakav sam,pomislio da sve ovako bezobrazan kupim i platim Corsair H50.
Gledajuci prazan lager kod domaceg distributera a potom Gigatronov site nazovem ih ja ali nisu imali traženo hlađenje.Šta da se radi,pitam ih ja potom kada ima neke šanse da se to realno dobavi...odgovor "u roku od 2 meseca ćemo imati sopstveni uvoz u saradnji sa jednim velikim e-shopom iz Nemačke". ( ovo već brutalno zvuči :party: )
Ok šta je tu je...čekamo.Probao sam xxx puta u zadnja 2 meseca i stalno ..."stiže".
Tek prošle nedelje eto ga ...na carini...
Ok...opet čekamo...zovem ja juče...biće...danas..biće...i onda pošto se u međuvremenu rodila još bezobraznija ideja,da je li,kupimo par komada Corsair Force F60 SSD ja posle 7 poziva dobijem broj VP-a ili šta već Gigatrona.Tu me otresoše na prvom pozivu i prebace me kod kolege koji mi na kraju cele priče reče "pa ko je vama rekao da mi uvozimo Corsair,roba je na carini kod uvoznika i nemamo pojma kada će i šta će stići"
Ja nazovem CT,Asbys i Alti a oni se krste i levom i desnom....kažu,mi nismo krivi i ne daj Bože da ćemo ikada uvoziti više Corsair.
Tako da sada javno p(r)ozivam ljude iz Gigatrona da podele sa nama "veliku tajnu" tačnog datuma dolaska H70 i Corsair Force F60 SSD i cene koja će biti aktuelna.
Ma šta vam ja tu uopšte i pričam,jednostavno izgleda da sam previše BEZOBRAZAN ;)

Poslednja izmena:
:d:D
@abacus

Kada shvatis da zivis u Srbiji,bice ti mnogo lakse ;).......

Pored Mege zasto bi uopste i uzimao Corsair?Zbog estetike ili>?

pa .... da zamnemarimo cinjenicu da su skoro isti po performansama (1C -2C), H50 ili H70 se po meni kupuje bas zbog izgleda ..... izgleda predrkano .... a na sve to daje odlicne performanse (naravno samo ako je cena korektna)

pa .... da zamnemarimo cinjenicu da su skoro isti po performansama (1C -2C), H50 ili H70 se po meni kupuje bas zbog izgleda ..... izgleda predrkano .... a na sve to daje odlicne performanse (naravno samo ako je cena korektna)

Lozis se na "The Power" :D
Sta bi tek rekao za neki profi vodeni sistem:p
Razumem za estetiku,fancy look i pride sto zauzima manje mesta ali prelazak sa neceg sto ti daje iste perf uz doplatu mi nekako ne ide u glavu.
Naravno cilj opravdava sredstva pa tako i svako ima neka svoja razmisljanja da bi ispunio licno zadovoljstvo ili ti merak.

Ne daje iste performanse, losiji je! H50/70 je dobar sto ne zauzima mnogo prostora tj. najbitnije je to da ne smeta RAM modulima - pritom i dobijes solidne performanse. Sa druge strane, jake su im cene ..

Ne daje iste performanse, losiji je! H50/70 je dobar sto ne zauzima mnogo prostora tj. najbitnije je to da ne smeta RAM modulima - pritom i dobijes solidne performanse. Sa druge strane, jake su im cene ..

Ovo poslednje navedeno je upravo to sto me je i nagnalo da pristupim operaciji "H70".
Moduli Geil Evo One onemogucavaju montiranje ventilatora sa "prave" strane na Megahalem.
A za Gigatron...sta reci...neka onda organizuju tajno udruzenje pa neka narucuju do mile volje...eh kada neko nece da zaradi ....
Uh ...sada vidim...pa to njima roba stize i stize i stize...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......juju..kada bi se tako radilo...ok super.

Poslednja izmena:
Pre godinu dana sam ja narucio monitor od njih, i poslednjim put zovem da vidim sta se desava, naravno uz saltanje po prodavnicama, cujem razgovor u pozadini o mom slucaju, i kazu mi na kraju poslat je sutra stize... taj monitor nikad nije dosao na moja vrata.

ja sam u januaru narucio monitor u cetvrtak, u ponedeljak mi je stigao monitor preko city express i G je platio postarinu

Pre godinu dana sam ja narucio monitor od njih, i poslednjim put zovem da vidim sta se desava, naravno uz saltanje po prodavnicama, cujem razgovor u pozadini o mom slucaju, i kazu mi na kraju poslat je sutra stize... taj monitor nikad nije dosao na moja vrata.

LOL malo sutra stiže a? Tuga od države, tj. zakona i radnika. Još kaže da stiže hahahahaha:)

Ja cekam moje Corsair kuciste vec mesec i po dana sa Case kinga. Stvarno su jadni, smesni, tuzni, sto bre lazu kad iz zoves "stize, na carini je", to nekom drugom nek pricaju. Znam jako dobro da roba moze da stigne za 20tak dana iz bilo kog dela Evrope, sve sa carinskom procedurom. Mislim da je problem nastao na relaciji sto je carina rekla neku povecu cifru, a Gigatron odbija da plati.
Sutra cu da ih zovem i ako mi jos jednom kazu da stize, otkazacu porudzbinu, pa nek lazu nekog drugog. Dal da spominjem da mi vise nece pasti na pamet da kupujem nesto kod njih. Ne podnosim kad neko tako laze ljude!

Pazi, to nije isto kao kad poručuješ jednu stvar iz inostranstva poštom ili nekom kurirskom službom, u pitanju je čitav kamion koji mora proći carinu, i ako zadrže nešto da bi A-testirali, a recimo sa napajanjima to vole da rade iz nekog razloga, to zadržava čitavu pošiljku.

Pazi, to nije isto kao kad poručuješ jednu stvar iz inostranstva poštom ili nekom kurirskom službom, u pitanju je čitav kamion koji mora proći carinu, i ako zadrže nešto da bi A-testirali, a recimo sa napajanjima to vole da rade iz nekog razloga, to zadržava čitavu pošiljku.

Ma daj bre lelemudaši i neradnici, tj. pravi opis bi bio->hohštapleri samo da ućare nešto ako može. Testiraju živce oni gradjana Srbije već vekovima.

Ja nazovem CT,Asbys i Alti a oni se krste i levom i desnom....kažu,mi nismo krivi i ne daj Bože da ćemo ikada uvoziti više Corsair.
Uprkos tome sto nisu obavešteni, Alti uvozi H50 i u to sam siguran jer posedujem odgovarajući garantni list.

Da, losiji je 1-2C ako je to nekome bitno. :p
Ja sam moj platio na akciji u BH oko 55e, mislim da je Mega bio slicne cene.
Al svakako posle ogromnog Tuniq Towera, opet neki ogromni kuler, neka hvala.;)

Da, losiji je 1-2C ako je to nekome bitno. :p
Ja sam moj platio na akciji u BH oko 55e, mislim da je Mega bio slicne cene.
Al svakako posle ogromnog Tuniq Towera, opet neki ogromni kuler, neka hvala.;)

bas tako losiji je ..... 2C .... wow ... cinjenica da nemam 500g metala koje visi na ploci mi je dovoljna da prebolim tih 2C :)

pa nisam hteo da kazem 800g jer bi onda dosao neko i rekao .... a koji su to sve kuleri od 800g ..... realno i 500g je previse

Ih, ovaj moj je tezak citavih 1240g sa ova dva venta nakacena, pa mu nis' ne fali - stoji k'o zakucan na ploci, nigde ne mrda, i pritom posteno pere svu tu navedenu boraniju od Tuniqa/Prolimatecha/Corsaira :p

Uprkos tome sto nisu obavešteni, Alti uvozi H50 i u to sam siguran jer posedujem odgovarajući garantni list.

Danas sam pricao s covekom koji radi u Altiju i bas pitao za H50/70 i on mi je rekao da sigurno NE uvoze i koliko je upucen i nece.
Bice da je nekad i uvezao odredjenu kolicinu pa otuda kao kupac iz te ture imas i garantni list.

Nije problem masa kulera vec velicina.;) Koj' ce mi moj nesto sto mi pokriva skoro celu plocu?:)

Da, i mene ovo zanima.
Imas toliko lepu plocu da zelis da se divis svakom delu PCB-a na njoj? :p

Ako je tako - great... ja ne, ova moja je takva grdoba da, kada bih mogao, celu bih je metnuo pod neki ogroman cooler samo da je ne gledam :D:D:D

Kod mene izgleda kao da je meteor uleteo u kuciste :D:D
Salu na stranu, sto se tice estetike.. Licno, svako vodeno hladjenje mi izgleda lepse nego bilo koji kuler na vazduhu ali sto se tice performansi ipak treba izdvojiti debele pare za neku "pro" vodu da se dobije i jedno i drugo. Novaca se bas i nema, pa kupim ono sto mogu a ne ono sto hocu :S:, da ne spominjem ocajan izbor komponenti kod nas..

Aaaaa, pa ti si to pazario, ja mislio samo drzis kao slicicu... :D

Meni licno su neki opasni tower cooler-i lepsi nego vodeni sistem(i), sa svim oni crevima sto strce na sve strane. Ali to sam samo ja...
Sa druge strane, ne moze se osporiti da te "krstene" vode hlade sacuvaj Boze bolje od ovog ili bilo kog drugog "vazdusnjaka"... bez problema i po 20 stepeni bolje.

Ipak, ovo je cooler sa kojim sam uspeo da isteram stabilno sat vremena LinX-a na ovih 4.4GHz, pri prilicno visokih 1.44V u full load-u... i da je to islo na 80 stepeni max za najtoplije jezgro, a tek 75-76 sa malo raz'ladjenom sobom. To je izuzetan rezultat, disipacija ovog primerka u ovakvim uslovima je zaista ogromna... i nisam siguran da bi ijedan vazdusni cooler mogao ovako nesto da postigne. Prethodni Fenrir je nabijao preko 80 stepeni vec posle prvog loop-a, pa sam prekidao test... a iskreno, ovih 4.4GHz pod LinX-om nisam ni sanjao da je moguce ikada videti na bilo kakvom vazdusnom hladjenju, tek voda je dolazila u obzir za ovako nesto.

Posto sam vise upuceniji u pricu oko Casekinga nego moje kolege, trebalo bi naravno i da odgovorim na optuzbe.
Posto ima puno problema za uvozom robe, novi propisi, sve mora da se proveri, ako nesto ne zadovoljava uslove npr napajanje, mora da se salje na atest koji koci celu posiljku.... Mislim nema potrebe pisati vise, posiljku smo smanjili, da bi sto pre prosla carinu i posle toga i dalje stoji 15 dana na carini. Danas sam od speditera dobio informaciju da ce navodno sve biti gotovo u ponedeljak i da ce posiljka biti pustena sa carine. Mi smo pokusali sto je brze moguce da uvezemo robu, medjutim drzava nas usporava u tome, pitanje je da li cemo vise i uvoziti ako se ovo bude ponovilo.

Ovo je spisak robe koji se ceka:

ARCTIC COOLING FREEZER XTREME REV.2
CORSAIR AIR SERIES A70 CPU KUHLER
NOCTUA CPU KUHLER NH-D14
PROLIMATECH MEGAHALEMS CPU COOLER REV.B
PROLIMATECH SUPER MEGA CPU COOLER
SCYTHE NINJA 3 CPU KUHLER SCNJ-3000
THERMALTAKE FRIO CL-P0564 HEATPIPE CPU COOLER
ZALMAN CNPS 10 EXTREME CPU COOLER
ZALMAN ZM-FG1000 FPS GAMING MOUSE
ED HARDY TIGER TATTOO MOISE - BLUE
ED HARDY TIGER TATTOO MOISE - BLACK
ED HARDY TIGER TATTOO MOISE - WHITE
ED HARDY TIGER TATTOO MOISE - VIOLET
SAITEK CYBORG R.A.T.5 400 DPI MOUSE
STEEL SERIES - MERC STEALTH - GAMING KEYBOARD
SAITEK ULTRA SLIM COMPACT KEYBOARD - BLACK
ANTEC LAN BOY OPEN AIR CASE - BLUE
ANTEC LAN BOY OPEN AIR CASE - YELLOW
BITFENIX COLOSSUS BIG-TOWER RED/BLUE LED - BLACK
CORSAIR OBSIDIAN 800D BIG TOWER WINDOW-BLACK
CORSAIR GRAPHITE 600T MIDI-TOWER-ANTHRAZIT
LIAN LI PE-03 NETZTEILBLENDE-BLACK
SILVERSTONE SST-RV01B-W RAVEN-BIG TOWER-BLACK
SILVERSTONE SST-SPD08 BAY CONVERTER 3.5 TO 2 X 2.5 ZOLL
ARCTIC COOLING ARCTIC F8 PRO PWM-80MM
ARCTIC COOLING ARCTIC F12 PRO PWM -120MM
ARCTIC COOLING ARCTIC F12 -120MM
ARCITC COOLING ARCTIC F8 PWM -80MM
ARCTIC COOLING ARCTIC F12 PW -120MM
ENERMAX APOLLISH VEGAS UCAPV12A-BL 120MM BLUE
ENERMAX APOLLISH VEGAS UCAPV12A-R 120MM RED
AXP FLIP-UP FARB LCD MULTI PANEL-BLACK
AEROCOOL TOUCH-2000 TOUCHSCREEN FANCONTROLLER 2X 5.25 ZOLL
AEROCOOL V12XT TOUCHSCREEN FAN KONTROLER 2 X 5.25 ZOLL
NOISEBLOCKER MULTIFRAME S-SERIES M8-S3 HS - 80MM
NOISEBLOCKER MULTIFRAME S-SERIES M12-S3 HS - 120MM
NOISEBLOCKER BLACKSILENT PRO FAN PLPS - 120MM
FAN GUARD CLASSIC 200MM - BLACK
SHARKOON 120MM SILENT EAGLE 2000-SILENT
SILVERSTONE 120MM LED FAN AP121 AIR PENETRATOR - BLUE
SILVERSTONE 120MM LED FAN AP121 AIR PENETRATOR - RED
SCYTHE SLIP STREAM SLIM 120MM SY1212SL12SL - 800RPM
SCYTHE SLIP STREAM SLIM 120MM SY1212SL12SL - 800RPM
SCYTHE SLIP STREAM SLIM 120MM SY1212SL12L - 1200RPM
SCYTHE SLIM STREAM SLIM 120MM SY1212SL12L - 1200RPM
SCYTHE SLIP STREAM SLIM 120MM SY1212SL12M - 1600RPM
SCYTHE SLIP STREAM SLIM 120MM SY1212SL12M - 1600RPM
MACH XTREE TECHNOLOGY CX USB 2.0 PEN DRIVE - 8GB
ANTIVIBRATIONS - RAHMEN FUR 120MM LUFTER - BLACK
ANTIVIBRATIONS - RAHMEN FUR NETZTEILE - BLACK
FESER-ANTIVIBRATIONS-RAHMEN FUR 140MM-LUFTER - BLACK
SCYTHE QUET DRIVE SQD 2.5-1000 - BLACK
CORSAIR COOLING HYDRO SERIES H70 WATERCOOLING SYSTEM
INLINE ESATA SLOTBLEACH ESATA - 50CM
AC RYAN CONDUCTX 4POL ZU 4X3PIN QUADPOWER - UV GREEN
AC RYAN ACR-CB4555M ATX20 TO GES - 50CM
AMACROX PXT2 SOLAR POWER BANK 1400
BITSPOWER FAN ADAPTER 140MM AUF 120MM - BLACK
SCYTHE SCH-1000 HIMURO HDD-KUHLER
ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV.2 VGA COOLER
ARCTIC COOLING ACCELERO EXTREME GTX PRO VGA COOLER
ZALMAN RC1000-TI RAM COOLER - TITANIUM
ARCTIC COOLING ACCELERO TWIN TURBO PRO VGA COOLER
PROLIMATECH MK-13 MULTI - VGA COOLER
ARCTIC COOLING ACCELERO XTREME PLUS VGA COOLER
ARCTIC COOLING VR HEATSINK 4 FUR NVIDIA GTX 480
ARCTIC COOLING VR HEATSINK 5 FUR NVIDIA GTX 460
PROLIMATECH GTX 460 ADAPTER FUR MK-13
INLINE SATA ANSCHLUSSKABEL GEWINKELT 1M-TRANSPARENT
INLINE SATA ANSCHLUSSKABEL GEWINKELT 1M-TRANSPARENT
INLINE SATA II ANSCHLUSSKABEL 1M - BLACK
INLINE SATA II ANSCHLUSSKABEL 1M - BLACK
LIAN LI SATA - LT90-4 4XSATA II KABEL -85 CM BLACK
LIAN LI SATA - ST90-4 SAS/SATA II KABEL -90 CM BLACK
DEMCIFLEX DUST FILTER 80 BLACK/BLACK
DEMCIFLEX DUST FILTER 120 BLACK/BLACK
DEMCIFLEX ROUND DUST FILTER 80MM - BLACK/BLACK
DEMCIFLEX ROUND DUST FILTER 92MM - BLACK/BLACK
DEMCIFLEX ROUND DUST FILTER 120MM - BLACK/BLACK
ARCTIC 4X USB HUB
ARCTIC SILVER V WARMELEITPLASTE - 3.5 GRAMM
ARCTIC SILVER ARCTICLEAN 30+30ML
ARCTIC SILVER CERAMIQUE WARMELEITPASTE - 22GRAM
ARCTIC SILVER PREMIUM SILVER THERMAL ADHESIVE
AKASA AK-TT12-80 THERMAL ADHESIVE TAPE
COOLLABORATORY LIQUID ULTRA + REINIGUNGSSET
SHARKOON DRIVELINK
SHARKOON SATA QUICKPORT PRO

Da pitam ovde, ako nije problem. Jel se očekuje nabavka ovog ventilatora u skorije vreme?

Postavite pitanje na sajtu pa ce Vam neko odgovoriti :)
Ima LUS nema SUS mislim na oznaku

Ja bi recimo kupio H70 ali ne vredi ja to ne mogu da stavim kuciste jer nemam Advanced nego KKN3 CM 690 II ne Advanced. Inace lagano bi dao pare za H70 i ne razmisljao o onim nakazama. Sto neko kaze sto prekrivaju celu plocu a mozda bi i stalo ne znam kako da proverim. Izgleda da je H50 prosao i da ga nece biti vise... Na Amazonu H70 je 93e ali ogroman je.

E gumene podloge i filteri to je dobro. I Zalman za RAM a NIJE PLAVI :):):) Ja vec vidim sta mi treba. Sta te sitnice i ako se pojavi posle neki bolji mogu da promenim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno