Šta je novo?

Gigatron, Corsair H50 - zavlačenje

Mozete to sve posmatrati kao povezano. Atipicno ludilo na nasim prostorima nezabelezeno u svetu je krivo za mnoge stvari medju njima sto bedacimo sto necemo ucestvovati u izgradnji nuklearne centrale, sto Hrvati imaju mnogo vecu dostupnoist raznovrsnim komponentama nego mi, sto su cene u drzavama gde je mnogo veca kupovna moc manje nego kod nas. Sto je ovde toliko mnogo gresaka u komponentama koje ne mogu da se zamene. A tu je i ono sto se svi cude kako mi smemo da izvoljevamo takve stvari. Da se bunimo sto nema ventilatora. Sve je to povezano a glavni krivac je nesto duboko u nama u nekima manje a u nekima vise a najvise u onima koji jos nisu provalili pa misle da je ovde koliko toliko OK stanje.

Sve objasnjeno :Klanjanje , nas narod uvek krivi druge, svi su krivi samo smo mi cvecke naravno nikad se nece obrisati 500 godina pod Turcima , a od tih Turaka umesto da smo preuzeli nesto dobro uzeli smo sve najgore sto se moglo uzeti , gde je sad Turska gde smo mi, koliko su oni slozni , koliko mi. Jedino sto mogu da potpisem i to po cenu zivota cuvenu izreku "Ne daj boze da se Srbi sloze" nikad se nece ostvariti. Takav smo narod uvek gledamo kod komsije u dvoriste a ne gledamo svoje, puni smo mrznje, sujete, zavisti, i naravno inatimo se svima jer smo mi "nebeski narod" nama niko nista ne moze. Bilo bi bolje da se konacno spustimo na zemlju i sagledamo sve aspekte naseg Srbstva i njegovog negativnog delovanja na nasu situaciju, nista pametno nismo napravili za buduca pokolenja, nece nas niko unistiti, sami sebe cemo unistiti i nestati kao narod, sta reci na 18% pdv na bebi opremu to je prvo sto se treba promeniti i potencirati brakove i natalitet koji je u stalnom padu. Sve dok se ne promenimo i prestanemo da budemo ovakvi ljudi kakvi smo sad, da prestanemo da gledamo u tudje dvoriste i malo se pozabavimo licnim stvarima, da konacno pomognemo komsiji a ne da smo srecni kad mu ugine krava
dok se te stvari ne promene nece biti nicega boljeg u ovoj zemlji. Sta ce nam politicari, sami moramo da resimo probleme koje imamo, njih ko ... doci ce oni na red i platice sve sto su ucinili, ali prvo dok se mi kao narod ne sredimo , svaki papak koji dodje na vlast ce nas i dalje ..... u mozak i izbijati nam ovo malo novca sto imamo u dzepovima. Postali smo ko ameri verujemo svemu sta vidimo na TV-u ili procitamo u novinama i to je amin. Ja bih najvise zeleo da se Srbija probudi iz nekog svog vestackog sna, posto do 2020 kako nas najavljuju u cuvenoj Evropi koja verovatno nece ni postojati tad, mi kao narod postacemo manjina u svojoj drzavi i jednog dana cemo nestati. Tada kad se to desi verovatno ce biti na CNN-u breaking news kako je dana 18.12.2021 izumro poslednji primerak srpske vrste i da zapadni zvet moze koancno da odahne, i naravno rekapitulacija Srbstva bi bila svedena na nekoliko minuta, gde bi pustili sve najgore o nama i uvek ce nas se secati po nekim monstruioznim zlocinima i naravno ubediti ceo svet da smo mi krivi za sve moguce ratove, ekonomske krize. Ja sam odavno otvorio oci i znam ko sam i sta sam ali 98% naseg naroda ne zna da nas svi mrze i ako se prave da nas vole. Nikada Srbija nece uci u EU i moramo da se probudimo, da sredjujemo stvari posto kako sam naveo u ovom postu, niko nas nece unistiti sami cemo sebe dokrajciti i nestati.

P.S. Samo sam hteo da napisem Sve objasnjeno i klanjanje ali sam se zaneo :)

Poslednja izmena:
Izgleda, sokole, izgleda :)

:D:D:D

:) :) :)

Stigao mi je novogodisnji poklon.

HeOZ1.jpg

Nemojte da se ljutite ako vas sledece nedelje budem pitao u vezi namestanja i podesavanja, sta, kako???
Sada jos pastu da kupim, nisam nasao Noctua danas a nemogu da trazim bas danas nego cu narednih dana. I odvijace cu da uzmem ves sam video i krecem da ga montiram.
Bila je neka CoolerMaster ali ste rekli da tru ne uzimam i neka u ogromnom pakovanju ali nisam znao ni koja ni kakva je.

Poslednja izmena:
Pasta ti ne treba jer Corsair vec stize sa nanesenom pastom na bazi, tako da samo ga prisrafis na plocu i vozis, eventualno ce ti trebati pasta ako budes hteo da skidas posle kuler pa ponovo da ga stavljas.

Ja koliko znam, ide pasta u tubici a ne nanesena zvaka. I to ide odlicna pasta ;)

Ne ide pasta u tubici, vec je nanesena na bazu (znam sta pricam, jer imam H70). I to nije nanesena zvaka, vec veoma kvalitetna Shin-Etsu pasta. Jedino je na prvim serijama starijeg H50 kulera bilo naneseno previse paste pa su je ljudi skidali, ali to vise nije problem na novim serijama.

***, takav je :)

To se samo jos vlada zavarava da je kupio "vodeno hladjenje" :p
(tacnije, on je umesto neke gromade od tower coolera koja bi mu pristojno *ohladila* procesor, ipak kupio H70 zbog lepog izgleda :d)

Cudno da su okrenuli ventove da duvaju prema procesoru. :trust:

Ne drzi me za rec, ali mislim da svojevremeno procitah negde da je sam Corsair preporucio takvu postavku... dal' zbog hladjenja naponske, bese...

Ne drzi me za rec, ali mislim da svojevremeno procitah negde da je sam Corsair preporucio takvu postavku... dal' zbog hladjenja naponske, bese...

Tacno, Corsair to preporucuje, ali su se manje vise svi cudili. Razlog za to je da kroz hladnjak prolazi hladniji vazduh, vazduh spolja, ali lose je sto se time poremeti protok vazduha unutar kucista.
Na par testova na netu H50 u konfiguraciji kada izbacuje vazduh daje nekoliko stepeni bolje rezultate pogotovu pri jacem overkloku.
Ako ventovi ubacuju vazduh, pri jacem OCu masivne kolicine vrelog vazduha idu na naponsku i CPU, u tome nista dobro ne moze da bude. :p

Slazem se sa svime sto si izrekao :p

Ne znam koj je mozak u Corsairu dosao do te maestralne ideje da stavi u uputstvo da vent treba da uduvava vazduh, da je malo razmislio ili bar da nije pisao uputstva na svoj "glup" dan mozda bi i imalo neke koristi.

Naime ..... uduvavanje vazduha radi samo ako ima jos ventova koji izvlace vazduh iz kucista.

To da hladi naponsku ..... glupa prica :) evo kod mene kad pogledam taj talas vazduha prelazi iznad ploce i ostaloga na nekih 2-3CM iznad i samim tim nema kontakta sa naponskom, sto je najgore ja mislim da bi bilo i kontraproduktivno i da bi napravilo mrtvu zonu toplog vazduha oko naponske.

Najbolja varijanta po onome sto sam ja primetio je ... P&P kombinacija sa izbacivanjem vazduha.

Pritom ja sam stavio 2x9cm ventove da uduvavaju preko HDDova svez vazduh, a unutra imam jednu 12icu koja skrece taj vazduh i duva preko memorije naponske i ostaloga :) (Chieftec LBX)

Moglo bi i sve na drugu stranu da se okrene ..... ali bi bilo daleko manje efikasno

Tacno, Corsair to preporucuje, ali su se manje vise svi cudili. Razlog za to je da kroz hladnjak prolazi hladniji vazduh, vazduh spolja, ali lose je sto se time poremeti protok vazduha unutar kucista.
Na par testova na netu H50 u konfiguraciji kada izbacuje vazduh daje nekoliko stepeni bolje rezultate pogotovu pri jacem overkloku.
Ako ventovi ubacuju vazduh, pri jacem OCu masivne kolicine vrelog vazduha idu na naponsku i CPU, u tome nista dobro ne moze da bude. :p
Cisto da se nadovezem - sad tek pogledah test :)P), tj. slike setup-a... i u onakoj postavci, kada je ploca na stolu - ovo o cemu mi pricamo apsolutno nije bitno.
Ne remeti se protok vazduha (najbitnije), hladi se naponska (i to dobrano, jer vazduh pici pravo preko nje)... i sve zbog toga sto sistem *nije* u kucistu ;)

Sve to sto ti kazes stoji (kao i sto smarac rece, BTW)... ali kada je ploca, tj. ceo komp vec montiran u kuciste :smoke:

NH-d14 rulez!
srbans nemas pojma koliko ti zavidim:).

Cisto da se nadovezem - sad tek pogledah test :)P), tj. slike setup-a... i u onakoj postavci, kada je ploca na stolu - ovo o cemu mi pricamo apsolutno nije bitno.
Ne remeti se protok vazduha (najbitnije), hladi se naponska (i to dobrano, jer vazduh pici pravo preko nje)... i sve zbog toga sto sistem *nije* u kucistu ;)

Sve to sto ti kazes stoji (kao i sto smarac rece, BTW)... ali kada je ploca, tj. ceo komp vec montiran u kuciste :smoke:
Moguce, ali mozda i smeta taj vreo vazduh koji ide na CPU/naponsku.

Ne verujem da je bas "vreo"... :)

Nazad
Vrh Dno