Šta je novo?

Gigaset vs. Panasonic?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Nisam nasao adekvatniji forum, pa sam postavio pitanje ovde. Dakle interesuje me da li je moguce upariti siemens gigaset telefon sa panasonic telefonom?

Da, da, to se podrazumeva. Znaci moze sigurno? Pretpostavljam da isto vazi i za ove ostale DECT telefone, tipa philips i tako dalje?

Poslednja izmena:
Pretpostavio sam da moze, ali s'obizrom da sam do sada uvek imao samo gigaset telefone i uparivao ih medjusobno, nisam nikada probao kombinaciju sa nekim drugim proizvodjacem. Pa sam ipak hteo da pitam da ne bih kupio nesto pa da nemogu da uparim, jer imam nekoliko telefona lokalnih u kuci i ovaj mora da se uklopi sa njima, a u gigasete sam se razocarao u poslednje vreme, jer im je kvalitet ocajan pa sam hteo da pokusam sa nekim drugim proizvodjacem. Hvala na pomoci.

Veruj mi, gigaset ima najbolji kvalitet od svih. Informacija je od drugara koji drži servis za telefone. Kaže i on da su se zarozali, ali da su ostali još gori.

E vidis to ne znam. Imam recimo dva telefona gigaset 3015 comfort i classic koji su stari jedno 15+ godina i koji evo i dan danas rade savrseno. U medjuvremenu sam kupio 3 ili 4 neka gigaseta novije generacije za liniju na kojoj ih koristim i evo pre neki dan se taj 3. ili 4. raspao i to posle vec popravki tastature i ostalog, mu je sada riknuo i display, a ne znam da li je koristen malo vise od godinu dana, kao i ovih prethodnih par. Jeste da je A klasa, koja je najniza, ali opet da telefon u kucnoj upotrebi ne moze da izdrzi duze od godinu ipo dana, to je stvarno sramota za siemens.

Mislio sam da uzmem neki philips ili panasonic, mada sto kazes, nemam pojma kakvog su oni kvaliteta, posto ih nikada nisam koristio, mada sumnjam da ce trajati krace od ovih novih gigaseta.

Panasonic je još gori od Siemens-a. A ni Philips nije ništa bolji, iako u ruci, deluje da ima najbolju izradu...

Ćale je kupio Panasonic-a koji krči od prvog dana, i užasno se tiho čuje. Pojačan je na maksimum.

Kod kuće imam Philips-a (kupljen zbog lepog izgleda i boje koja se uklapala sa policom, žena birala... (?!?)) on s' vremena na vreme gubi vezu sa bazom, ponekad usred razgovora. Na displeju jedno trećina segmenata ne radi. Dalje, kada je zvono na maksimalnoj glasnoći, baterija nema snage da izdrži zvonjavu i čim počne zvonjava, telefon ide u reset. Delimično rešeno ubacivanjem Eneloop baterija. Ali mislim..... :trust:

Kod keve u stanu je Gigaset, tastaturu sam popravljao 10-ak puta. Displej radi delimično. Ali taj je svakako najstariji od svih.

Spomenutog Philipsa sam pokušao nakačiti na bazu spomenutog Gigaset-a. Radilo je delimično. Razgovori i pozivi jesu, ali identifikacija poziva nije, plus što je veza malo malo pa prekidana. Obrnuto takođe, malo malo pa slušalica napiše "searching" te traži bazu.

Kod tašte je Brondi, bio najjeftiniji kada je kupovano. Dojmim se da radi dbez tehničkih problema, ali je plastika u klasi digitrona od 200din iz kineskih radnji.

Sve u svemu, nešto se dojmim da RF module i kontrolere za sve DECT-ove radi jedna ista firma, a to onda svako pakuje u svoja brandirana kućišta. Trenutno su to najgori masovno proizvođeni tehnički uređaji.

Poslednja izmena:
Kupi mobilni i odjavi fiksnu liniju. Šalim se, naravno. Ako ti išta znači, moj gigaset S440 radi već godinama bez ikakvih problema... Možda ima neki polovan da se nađe, a da je malo korišćen.

Nazad
Vrh Dno