Šta je novo?

gigabyte? sta je to?

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
niko ne pominje gigabajt ploce, a bas skoro sam video plocu nforce ultra 400 model je 7n400 pro (pro2 takodje postoji slicna je)
jel neko probao. po specifikaciji izgleda super ima sve na sebi sto treba i nije skupa, pre bih nju kupio nego nf7-s.
jel valja GigaRaid?
znaci ako neko zna nek da neki komentar...

To su veoma korektne kad se setim njihovog Kt333 kog sam
Video drugara ploce su veoma kvalitetne

Cika Deja je napisao(la):
To su veoma korektne kad se setim njihovog Kt333 kog sam
Video drugara ploce su veoma kvalitetne

video si plochu i tvrdis da je dobra? :mrgreen: da bi tvrdio da nesto valja/nevalja moras dobrano da isprobas..

Probao sam tu plocu ali lite model. Nije losa ali za te pare verovatno ima i bolja.

Anti Patriota je napisao(la):
niko ne pominje gigabajt ploce, a bas skoro sam video plocu nforce ultra 400 model je 7n400 pro (pro2 takodje postoji slicna je)
jel neko probao. po specifikaciji izgleda super ima sve na sebi sto treba i nije skupa, pre bih nju kupio nego nf7-s.
jel valja GigaRaid?
znaci ako neko zna nek da neki komentar...

Imao sam model 7NNXP i 7N400L1, obe ploce su dosta zahtevne sto se tice memorije. Budile su se sa HyperX obe ali u dual modu samo do FSB 185 stabilno. Terao sam ih do 205, ali u singlu. Probane mem:
hyper x 3500 postuju iz cuga
ACE 333 ne postuje uopste
kingston value postuje i tera do 205
NCP postuje
Izuzetno dobar IDE transfer na obe, urade ghost za 2 min+ za particiju sa file-om od 2.5Gb.
Rade stabilno, nisu za extreme oc, Vcore varira ispod voltaze koja se trazi. Temperature u biosu se ne slazu, uglavnom.
Flashovao sam bios nekoliko puta, ali znacajnije promene nisam primetio.
7NNXP ima MCP-T, a 7N400L1 ima MCP chip.
Evo to je moje iskustvo sa Gigabyte-om.
Poz.

genijalcin@23 je napisao(la):
...

video si plochu i tvrdis da je dobra? :mrgreen: da bi tvrdio da nesto valja/nevalja moras dobrano da isprobas..

Ja je imam u masini i stajace tu jos dugo. Dobra ploca, mada nije za OC.

Mislim samo na VRXP Kt333 cipset pitajte delimira on je imao tu plocu
Abit,Epox to su ploce sve ostale su slabe za njih

U principu Ga 7VRX ni nikada nije napravila ni jedan jedini problem. Sa te strane svaka pohvala za gigabyte. Ja sam je prodao iskljucivo zbog losijih O/C sposobnosti i uzeo KX7-333. Pravi sok je bio kada sam posle GA koji je krcat opcijama seo za KX. Kao da sam se vratio u vreme 386-ica.

Kod mene u mašini je Gigabyte GA-7NNXP Limited Edition o kojoj Vlada priča i mogu da kažem da je veoma korektna, stabilna i ne pravi probleme.

Tako da ako nisi nešto preterano zagiržen za svaki mhz slobodno uzmi ploču koja dolazi iz Gigabyte.

:)

Ako kosta manje od NF7-S i ako ne kanis overklokovati GA je sasvim Ok. Ali ako kosta poput pomenutog abita i kanis klokovati onda to nije ploca za tebe.
Trenutno imam GA 7N400L, i evo nekoliko napomena:
1. KX333 me je navikao na 4 tropinska hedera za osmice, ova nesretnica ima samo dva.
2. Postoji DIP prekidac kojim biras fixno FSB = 100 ili FSB = Auto koji se svodi na dalji izbor iz BIOS-a.
3. Takodje postoji DIP prekidac za promenu multiplikatora, mada koliko vidim Pro to izgleda izvodi iz BIOS-a
4. I na kraju mozda malo subjektivno ali rampovanje voltaza u procentima ne volim da vidim, nekako nismo na istoj talasnoj duzini if u know what i mean.

U pomenutoj ploci imam Bartona 2500 na 2.2Ghz na default naponu sa OCZ PC3500 u dual-u na 200Mhz. Sistem radi stabilno ali overklok zbog svih navedenih nedostataka nemam nameru da provodim. MBM nije u stanju da mi prikaze monitoring parametre ispravno vec prikazuje neke vrednosti koje samo podsecaju na stvarne. EasyTune takodje ne prikazuje realne vrednosti monitoring parametara (frekvencije baseva i napone na komponentama)

Mada što se tiče klokovanja, naleteo sam na ovo na nForcersHQ!

Gigabyte GA-7N400-L1
PR3ACH3R's F6 BIOS
Athlon XP 1700+ (215x11.5)
SLK800A w/Vantec Tornado
256x2 TwinMOS DDR400
ATI Radeon 9600Pro
Antec SmartBlue 350W

Koliko sam ja upoznat ovo nije loš rezultat, ili možda grešim?

To sto ploca radi na 215 nije nikakav domet, frekvencija procesora pri tom setapu takodje nista posebno. Malopre nisam napomenuo da se napon memoriji moze podici za svega 0.2V. Nadam se da Aca nece ovo procitati jerbo ce se zaceniti od smeha. Ako neko bude pravio obdaniste za overklokere rado cu im dati ovu plocu da je malo promovisu auditorijumu :mrgreen:

nonsense je napisao(la):
Mada što se tiče klokovanja, naleteo sam na ovo na nForcersHQ!

Gigabyte GA-7N400-L1
PR3ACH3R's F6 BIOS
Athlon XP 1700+ (215x11.5)
SLK800A w/Vantec Tornado
256x2 TwinMOS DDR400
ATI Radeon 9600Pro
Antec SmartBlue 350W

Koliko sam ja upoznat ovo nije loš rezultat, ili možda grešim?
...rekao bih da mu taj FSB dodje kao default :mrgreen:

Večina Gigabytovih ploča ima problema sa DPS-om, tako da sam ga ja morao izvaditi jer je inače dosta nestabilna iako sam ju natjerao na njoj natjerao Bartona 2500+ na 2520 MHz. Sa DDR-om 450 radi u dual modu savršeno bez dizanja napona. Ja ču svoju zamjeniti dok je pod garancijom za Epox 8RDA+ jer je bolja za klokanje od 8RDA3+ tj. ima VDD mod za dizanje napona MBO-a.

Paradigma je napisao(la):
To sto ploca radi na 215 nije nikakav domet, frekvencija procesora pri tom setapu takodje nista posebno. Malopre nisam napomenuo da se napon memoriji moze podici za svega 0.2V. Nadam se da Aca nece ovo procitati jerbo ce se zaceniti od smeha. Ako neko bude pravio obdaniste za overklokere rado cu im dati ovu plocu da je malo promovisu auditorijumu :mrgreen:

Citam, citam, ne boj se, nista mi ne promice.... :d:d

Kada sam gledao na AMD-ovom sajtu primetio sam da AMD preporucuje GIGABYTE za svoje procesore, jeli to neki marketinski dogovor izmedju AMD-a i GIGABYTE-a ili pak nesto drugo?

ga 7n400l max voltaza na procesor 1.70,ram 2.8,ali ipak sije na 220 magistrali stabilno...

delimir je napisao(la):
U principu Ga 7VRX ni nikada nije napravila ni jedan jedini problem. Sa te strane svaka pohvala za gigabyte. Ja sam je prodao iskljucivo zbog losijih O/C sposobnosti i uzeo KX7-333. Pravi sok je bio kada sam posle GA koji je krcat opcijama seo za KX. Kao da sam se vratio u vreme 386-ica.

Ploca GA 7VRX je jako dobra ja je imam vec jedno mozda pola god i nikakvih problema nisam imao sa njom,najverovatnije da ce mi i sledeca ploca biti iz GA!!! :beat:

Hm...

Na nekom testu KT400 VIA chipseta, ljudi koji su testirali sve firme koje su ugradjivale ovaj chpset na svoje ploce, za Gigabajt su rekli da je najgora ploca, i da je ne treba kupovati, jedan drugar ima bas tu kt400 plocu i stvarno je ******. Ali ako kazete da je sa N-Force chipset-om dobra onda u redu.

gigabyte ti je generalno kako ime kaze GigAbYte :beat: batali ti to ctp; i uzmi lepo neku asus plocu ,) mada sa amd uopste ne radim, ne mogu nesto posebno da te savetujem, ali sam cuo da je abit nf7-2 (ili vrlo slicno) odlicna ploca i trenutno bestbuy.

Re: Hm...

bigone je napisao(la):
Na nekom testu KT400 VIA chipseta, ljudi koji su testirali sve firme koje su ugradjivale ovaj chpset na svoje ploce, za Gigabajt su rekli da je najgora ploca, i da je ne treba kupovati, jedan drugar ima bas tu kt400 plocu i stvarno je *******. Ali ako kazete da je sa N-Force chipset-om dobra onda u redu.

de nadje bas kt400 njesra ... a jeste tacno gigabajt je pravio neke ploce kt400 koje nisu imale cak ni promenu multiplikatora sad su se malo normalizovaji - valjda

p0z

jesu ali sve bitnije promene se vrse jumperima...

Hmmm... Da taj Gigabyte ne laze malo sto se tice temperature procesora :?:
Ja imam GA-7N400L + Barthon 2500+ i prikazuje mi enormne temperature :!: AMD recomanded cooler sam zamenio sa Spire WhisperRock IV, dodao cooler na kucistu i i dalje isto... Pasta i sve ostalo je na mestu... Do duse sa prvim biosom je prikazivao znatno manje. Verzija biosa koju sada imam je F5. Temeratura koju mi pokazuje u ovom trenutku (prohladno jutro) je system 36c, a CPU 62c :!: Po vrucini ume da ode i u sedamdeset, a system i dalje funkcionise bez greske, pa mi sve to deluje kao velika laz senzora sa ploce...
Bios... Klikom na ctrl+f1 (kada ste u biosu) se otvara skriveni deo biosa, tako da je moguce plocu sasvim lepo podesiti :!:
Kada nebi bilo ovog zvrka sa temperaturom, plocom bih bio prezadovoljan!

idekius je napisao(la):
Hmmm... Da taj Gigabyte ne laze malo sto se tice temperature procesora :?:
Ja imam GA-7N400L + Barthon 2500+ i prikazuje mi enormne temperature :!: AMD recomanded cooler sam zamenio sa Spire WhisperRock IV, dodao cooler na kucistu i i dalje isto... Pasta i sve ostalo je na mestu... Do duse sa prvim biosom je prikazivao znatno manje. Verzija biosa koju sada imam je F5. Temeratura koju mi pokazuje u ovom trenutku (prohladno jutro) je system 36c, a CPU 62c :!: Po vrucini ume da ode i u sedamdeset, a system i dalje funkcionise bez greske, pa mi sve to deluje kao velika laz senzora sa ploce...
Bios... Klikom na ctrl+f1 (kada ste u biosu) se otvara skriveni deo biosa, tako da je moguce plocu sasvim lepo podesiti :!:
Kada nebi bilo ovog zvrka sa temperaturom, plocom bih bio prezadovoljan!

Laze i to ume bas lepo da izlaze.
Tih 62 ti je nesto oko 42-45, ali ne sekiraj se i ostali proizvodjaci brljaju sa tim stvarima. ;)

GA 7VAXP. PLoca je totalno sasvim QL. Da apsolviramo da je za OC totalni shit, ali ovkao radi OK.

Jedina zamerka koju ja imam posle ovih skoro godinu dana jeste sto salje nesto manju struju na USB. Ja ovde imam 10ak USB uredjaja i jedino imam povremeno problema sa ISDN TA, ali to nije bas tako cesta komponenta, pa ne bi trebalo da bude problema :)

BTW koliko bih ja sada mogao da dobijem za ovu plocu? Garancija jos mesec dana, full pack.

E, da, za merenje tempertaure mi je ipak najefikasnija sonda koju sam podvucem pod CPU i nema da mrdne,vec mora da bude prislonjena na jezgro ;) (Xaser roola :mrgreen: )

Vrh Dno