Šta je novo?

Gigabyte Silent Pipe II

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Pozdrav svima,

Kupio sam pre 3 dana Gigabyte 7600GT karticu sa silent pipe II hladjenjem.
I moram da podelim moje odusevljenje sa vama :) Kartica izgleda prelepo, a radi savrseno.
Temp u idle je 39-40C, ne znam koliko je pod pravim opterecenjem posto ja jedino igram X3 Reunion, a nakon 2-3h Reunioin-a temperatura je bila 49C.
Nisam overclocker, ali sam je clocknuo cisto da vidim kako se koristi taj tool sto dolazi od gigabyte-a.
CPU sam uspeo da podignem na 625 MHz a memoriju na 830, e sad lepota toga je sto sam to onako odokativno potrefio od prve i sve je radilo :) Odigrao 1h NFS MW i zakljucio da moze da se koristi na tim vrednostima i naravno - vratio je na default vrednosti. Ja jednosavno ne volim da overclockujem :) Da li moze vise ? Ne znam, to ce saznati neko ko je bude kupio od mene kad je budem prodavao.
E sad dolazimo do najupecatljivijeg utiska - tisine, napokon imam komp u kome se vrti samo JEDAN ventilator na CPU i to na bednih 1400RPM. Tako da sad imam komp koji je malo bucniji od mog radnog stola :)

Svaka preporuka za GV-NX76T256D-RH, ako je neko u dilemi da li da je pazari ili ne.

pozdrav
mipko

Delim tvoje misljenje... kartica je odlicna. Na zalost, nece svako moci da je ubode na plocu jer je stvarno ogromna. Ja sam imao vise srece nego pameti kada sam je kupovao jer je razmak izmedju zadnjeg tela hladnjaka na grafickoj i CPU coolera svega nekoliko milimetara! Dodushe ja ne koristim box cooler pa je moj malo veci ;) ali neko ko ima neki "tower" cpu cooler ili NB/SB na nezgodnom mestu na ploci mozda nece moci da je "ugura". U svakom slucaju i ja preporucujem doticnu karticu svakome ko ima uslove da istu ubaci u svoj sistem... 0db, ne greje mnogo, pristojnoj cena... pa sta ces bolje! Posle MSI 7600gs silent i ove gigabyte nikada vise necu ni pogledati graficke sa ventilatorom (kad se samo setim onog "mlaznjaka" na X800 :( ).

Jes' da je malo hladnije vreme, ali mi 40*C u idle, a <50*C posle igrica se cini too good to be true.
Ne treba mi jaka graficka, ali me temperatura mami :D

40C idle garantujem
X3 moze da bude jako staticna igra, tako da je najbolje da procitas neki review ili da se javi neko ko ju je izmrcvario sa 3DMarkom ili nekom zahtevnijom igricom.
Ja nikako da skinem 3dmark - puca dload, pa ne mogu da ti kazem temp nakon njega.
Ima na netu review-a te kartice tako da mozes da vidis koje su temp u pitanju.

pozd
Mipko

Jes' da je malo hladnije vreme, ali mi 40*C u idle, a <50*C posle igrica se cini too good to be true.

Pa sad da je 39-40 C to malo teze... u stvari to je moguce ukoliko ti je u sobi 10-15 C ili ako imash extra extra extra hladjeno kuciste. Evo kod mene je trenutno sobna temp. preko 20C i GPU temp u idle je 46C. Kada je hladnije GPU se spusta do 43C ali to je uglavnom to. Ako je temp GPUa niza to znaci da da sedim u dzemperu ispred kompa ili da uzmem nesto drugo da bih se ugrejao :bottle:

Sad tek obratih paznju na mipkov avatar... na juznom polu temp. u idle treba da bude i ispod 40C :d

Poslednja izmena od urednika:
I meni ne prelazi 40 stepeni u idle-u...KAd je mracim sa GTR 2 ili El matadorom,Blood money-em ne prelazi 53 stepena,ni posle par sati,posle 3d marka nisam gledao...

A onaj u napajanju? :)

Pozdrav svima,

E sad dolazimo do najupecatljivijeg utiska - tisine, napokon imam komp u kome se vrti samo JEDAN ventilator na CPU i to na bednih 1400RPM. Tako da sad imam komp koji je malo bucniji od mog radnog stola :)

pozdrav
mipko

ma ne moras da saljes nikakv screenshot... salim se ja malo. BTW koje fanless napajanje imash ???

Ja sam imao 6600 silencer, na koji je duvala 12-ca, hladeci nju i RAID controller, pa nikako nisam uspeo 40*C u idle, cak ni 45*C. (hoce pri prvom startu, znaci startuje se windows, Everest javlja 40*C, ali za 5-6 minuta max ode >45).

Inace, temperatura brzo padne nakon sto igrica prekine da koristi grafiku, pri izletanju iz 3DMark-a javi ~57, za sekund/dva 52*C :D

aaaa pa znao sam ja da ti zivish u hladnim krajevima :d

mneee narucim ja to pa onda nasecem slanine i posaljem skvo po opremu :)
salim se, narucim na compusa, preko prijatelja, a zena cesto ide u NYC pa to pokupi tamo.

aaaa pa znao sam ja da ti zivish u hladnim krajevima :d

Bas sam hteo da postavim pitanje vezano za silent pipeII.

Elem, meni je temperatura kartice u idle 48-51 (ako sam igrao nesto pa se ohladila) a u igrama mislim da ide do 67. E sada, ploca (asus p5n32sli, isto je fanless) se mnogo greje sama od sebe i hladnjak od graficke je vrlo blizu hladnjaka od ploce pa to malo smeta, ali opet ne mogu da spustim temperaturu graficke ispod 46 makar stavio 10 venilatora da u nju duvaju. Jel ima neko sa slicnom temperaturom kartice kao i ja ili da se brinem?
...od ventilatora imam onaj na cpu (duva na gore u napajanje) 12icu na napajanju i jednu osmicu koja duva iz kucista napolje. Uopste cini mi se da je sve prevruce (jos je kartica ok) temp u kucistu 36, cpu p930d 44. idle.
Dakle should i panic ili ne?

Ja sam vas "slagao" u prethodnom postu da imam samo jedan ventilator u kucistu... imam jos jedan koji duva na zalmanov pasivan NF4 hladnjak (silenX iXtrema PRO 92/25mm, 1200rpm) ali posto je on 9dB on se ni ne racuna ;) Sad on ima jedan propratni efekat da je ugao pod kojim duva takav da kaci deo graficke. Bocna strana kucista je otvorena.
CPU u idle je 32-33C, chipset 29-30C.

Meni je temperatura graficke visa kada je otvoreno kuciste. Silent pipe hladjenje se u principu oslanja na protok vazduha u kucistu, trebalo bi da su ti temperature vise sa otvorenom stranicom. cudno.

pretpostavljam da se u slucaju otvorenog kucista bolje odvodi temp od napajanja...
ma na kraju krajeva, who cares. Radi ok, i to mu je to.

Meni je temperatura graficke visa kada je otvoreno kuciste. Silent pipe hladjenje se u principu oslanja na protok vazduha u kucistu, trebalo bi da su ti temperature vise sa otvorenom stranicom. cudno.

Meni je na Gainwardu 7600GT Silent temperatura GPU ~50, pod opterecenjem ne prelazi 65. Taktovi su fabricki GPU575 Mem702, overkloc 609,778MHz Temep. tada mizerno vece 3DMark05 6444

Mnogo. Ja se ponadao da uzmem ako ima manju bez opterecenja, ali mi 7300GT_Extr ima manju temperaturu bez ventilatora (stavio sam 12-cu da duva u nju direktno :D)

Jel moze neko sa sigurnoscu da mi kaze da je 50C u idle mnogo i da karta samo sto nije crkla ili je tih 50C spada u kategoriju visa-temperatura-nego-obicno-ali-ok?

Poslednja izmena:
nije mnogo,mada moze i manje...Bitno je do koje temp ide u full-u...?

50*C je sasvim OK, mnogo je za mene (jer je tih 50*C u prosecnom kucistu, kod mene bi se od ostalih komponenti pregrejalo)
Furaju kartice 75*C bez problema, samo sto bi bilo lepo da ne idu toliko :D

Evo jedan test kartice, po kome izlazi da su temperature stvarno niske (~40*C idle, 54*C load), sto jeste super, znaci samo je bilo u pitanju kuciste postera.
http://www.cluboverclocker.com/reviews/video/GigaByte/7600GT/index.htm

Ehm, ja nisam primetio da je pre mene covek pomenuo Gainward a ne ovaj GB SP2 lol

Poslednja izmena:
Koliko trosi ova kartica BTW?:)

Meni je sad i manja temp poshto sam pravio neke izmene u kucishtu...
Sad mi jedna 12-ica kroz Hyper-a duva sa gornje strane,a jedna sa donje,i sad mi je u Idle-u oko 40 stepeni,a u full oko 55 maximum,i to konstantno pratim preko cool drive-a

Nesto mi kaze da se pasti ova kartica za sledecu mahinu. To su vec odlicne temperature (kontam da ce zimi i leti biti vece; zimus jer je stan zatvoren, a leti jer je otvoren :D)

Samo da nadjem procesore lol

evo sad kako je zahladilo meni onaj gigabyte tool pokazuje 38C idle. Idle mi je da koristim MS Visual Studio. Samo jos jednom da napomenem da ima jedan fan koji duva delimicno preko kartice a delimicno preko chipseta. Ali je to jako kilav ventilator da boli :D Meni je tisina najbitnija :)

Poslednja izmena:
Zavisi dosta i od drugih komponenti, sto neko rece pre. Pomerio sam karticu u drugi PCIe slot (ploca je sli) i u idleu su temp manje za 5-6 stepeni, znaci oko 44-45. Jer je sada graficka dalje od coolera za chipset. Cak i kada se iskljuci ventilator koji izduvava vazduh napolje iz kucista je niza temperatura nego pre. Jedino zauzima dva slota pa sada sam deficitaran sa obicnim pci slotovima... ***a, nikako da sve bude kako treba.
A da, vise temperature na stranu, tisina rules!

Nazad
Vrh Dno