Šta je novo?

gigabyte radeon 9800pro problem sa drajverima

Mephisto

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2003
Poena
609
Ovo je priblicno problematicno, igre dosta pucaju....probao sam sa catalyst-om 3.7 kao i sa najnovijim omega drajverima. Ali pucaju igre enclave, temple of elemental evil, raven shield, warcraft 3 ...

3dmark radio ok i daje solidne rezultate, ali ponekad se desi da i on pukne.

Jel imao neko ove probleme?

Pretpostavljam da su drajveri....

Konfiguracija je:
Athlon Barton 2500+ (200x10)
Abit nf7-s
FSB 200mhz
1gb ddr400
Gigabyte ati radeon 9800pro

Probaj ti prvo memoriju sa Gold Memoryjem, pa onda razmisljaj o grafickoj...

Moguce je da su ostaci starih drajvera ti koji prave probleme, treba da uradis neki clean instal, odnosno da nadjes uputstvo kako da se ciste ostaci starih drajvera, ako vec to ne znas. btw 3.7 su mi do sada najsporiji drajveri, 3.4 su mi i dalje neprevazidjeni!
Takodje memorija je ta koja, u slucaju da nisu drajveri u pitanju, moze da pravi veeeelike probleme!

Memoriju je testirao gedza, a i ja sam par puta sa memtest-om i radi dobro

Sve je instalirano na cistu masinu....nije bilo drugih drajvera

Ako ti nije smaranje idi lepo od pocetka.. format c... instal os pa redom...

Chiefteck dragon 360W kupljen pre nedelju dana.....voltaza cakum pakum

Marti Misterija je napisao(la):
Mozda je graficka falicna :(
da li si je testirao kod nekoga?

Jok, na prethodnoj masini mi je pravila probleme, pucao windows skroz.
Mada mi je u par navrata xp javljao da je greska u drajverima, nesto tipa
"graficka karta nije uspela da izvrsi sve drawing procese" ili tako nesto...postovacu kad mi se pojavi ponovo

Hm......mada 3dmark radi lepo, daje rezultat od 5650.
Iskljucivo igra pucaju, u normalnom radu u windowsu radi
savrseno

Mislim i dalje da je najverovatnije graficka, Gigabyte se bas nije mnogo proslavio sa svojom seriojom 9800pro, za razliku od njihove 9600pro koja je odlicna!

Mephisto, menjaj Gigabyte-a za HIS-a ako mozes
Pozdrav

Mephisto je napisao(la):
Ovo je priblicno problematicno, igre dosta pucaju....probao sam sa catalyst-om 3.7 kao i sa najnovijim omega drajverima. Ali pucaju igre enclave, temple of elemental evil, raven shield, warcraft 3 ...
3dmark radio ok i daje solidne rezultate, ali ponekad se desi da i on pukne.
Jel imao neko ove probleme?
Pretpostavljam da su drajveri....
Konfiguracija je:
Athlon Barton 2500+ (200x10)
Abit nf7-s
FSB 200mhz
1gb ddr400
Gigabyte ati radeon 9800pro

Stavi AGP na 1.7 ili 1.8 volti.Proveri setovanja za memoriju tj. olabavi ih malo,skloni ikonicu Atijevu iz taskbar-a a ako nista nece probaj Omega drajvere 2.4.78a meni rade savrseno.Uradi ovim redom stvari.

Milan je napisao(la):
...

Stavi AGP na 1.7 ili 1.8 volti.Proveri setovanja za memoriju tj. olabavi ih malo,skloni ikonicu Atijevu iz taskbar-a a ako nista nece probaj Omega drajvere 2.4.78a meni rade savrseno.Uradi ovim redom stvari.

Eh......probao sve to...nazalost bez rezultata.

Vince Carter je napisao(la):
...

A da probas neki drugi Windows, npr. Me/98?

:) Ako sam dao grdne pare za kartu nisam poludeo da se vracam na praistoriju. Ocigledno je problem sa karticom, ja sam probao sve sto mi je palo napamet i sto su mi savetovali ljudi ali dzaba. Ako sam vec dao pare red je da to normalno radi i da ne puca i ne skucava se. Reklamiracu je i necu vise da se nerviram, dobicu cir na kraju :)

Mephisto je napisao(la):
...
:) Ako sam dao grdne pare za kartu nisam poludeo da se vracam na praistoriju. Ocigledno je problem sa karticom, ja sam probao sve sto mi je palo napamet i sto su mi savetovali ljudi ali dzaba. Ako sam vec dao pare red je da to normalno radi i da ne puca i ne skucava se. Reklamiracu je i necu vise da se nerviram, dobicu cir na kraju :)

:? Pa ideja je bila da time sigurno utvrdis da li je do kartice, a ne da do kraja zivota :d koristis 98icu, ali... whatever. :rolleyes:

Vince Carter je napisao(la):
...

:? Pa ideja je bila da time sigurno utvrdis da li je do kartice, a ne da do kraja zivota :d koristis 98icu, ali... whatever. :rolleyes:

Pa cisto sumnjam da bi dobio time nesto...sto se tice drajvera mnogo je bolja podska za 2k i xp nego za 98/Me. Nego skinuo sam neke drajvere sa gigabyte-ovog sajta, jel probao neko to....

Najvise me boli jer sam pre 5 dana celu masinu promenio misleci da me *****ava via chipset i malo zastarela opram, kad ono...

Nisam iskreno... ja se drzim ATI-jevih a verujem da su ti GA samo ti isti ali drugacije spakovani... mozda cak i losiji... nemam pojma iskreno!

Hm....nista me ne kosta da probam, nemoze da bude gore u svakom slucaju :)

Pazi, reklamiraj graficku, pa vidi sta kazu...

Sad tek sam pogledao specifikacije i vidim ta ABIT ploca ima AGP x8.

Da li imas u BIOS-u mogucnost da iskljucis x8, odnosno da nateras da radi iskljucivo na x4 ? Obavezno probaj to, postoji izvesna verovatnoca da proradi - kod mene je na primer takav slucaj sa E7205 cipsetom ( Granite Bay ), ATI jednostavno odbija svaku saradnju na x8 dok na x4 sve radi savrseno.

drapin je napisao(la):
Da li imas u BIOS-u mogucnost da iskljucis x8, odnosno da nateras da radi iskljucivo na x4 ?

Dobra ideja, a treba i obavezno iskljuciti Fast Writes.

Vrh Dno