Šta je novo?

Gigabyte P35/P31-DS3L/S3L ploce, utisci, OC.

Dal je moguce da niko nezna bilo kakvo resenje za moju plocu?:mad:

Nije lan,jer inace ne bih ni pisao na forumu,jer imam lan internet.ne znam sta moze da bude...sve radi,nista ne nedostaje.

Problemi:

-Pojavio se neki PCI device...sta je to? ne znam koji driver tu da metnem.
QUOTE]

Ja sam HDD prebacio sa nForce4 ploce na ovu plocu ( pre toga sam izbrisao drajvere za plocu iz safe moda, znaci sve po propisu ), sistem se podigao i trazio PCI device.

Na nekom od windows help sajtova sam pronasao da to moze da se desi bas kao u mom slucaju - prebacivanje HDD-a na drugi sistem ( u mom slucaju na drugu plocu ). Posle fresh instalacije XP-a sve je proradilo kako treba.

Evo ja konacno naleteh na neki problem,
(masina iz potpisa oc na 400x8 za cpu i 800 za mem) naime desava se da komp uopste nece da se upali, svetle sve diodice i svi ventilatori ali nista. Onda moram da cupam napajanje, praznim elektrolite, drzim insert, ponovo u bios, save itd. Napominjem komp je prosao sve moguce testove: orthos small ftt i blend test po 5 sati, ram prolazi gold memory i memtest po 3 sata, probao sam i diznje voltaze al ne pomaze. Znaci radi sve ok al nece da se upali uvek kad je oc, a probao sam da ga ugasim i ponovo upalim ali sve radi.Jutros sam ostavio vistu da odradi indexiranje i dodjem kuci kad on off, stisnem dugme ono patkica, i onda sve ispocetka.
Koj bios imate vi na ovoj ploci?
EDIT: Sta je CPU GTLREF?

Kod mene na 965 S3 je slicno na 3Ghz. Jednostavno kada ga ugasim ne mogu da ga ukljucim. Pomaze "cekanje" da on sam 4-5 puta ugasi i upali i onda ostane da vrti ventilatore. Tada drzim taster 4 sek i ugasi se. kada posle toga pokusam da ga upalim sve radi, ali na def. za CPU. Sam sve vrati na def. Sve to je zbog toga sto ne "namesta" napon za CPU koji si ti podesio u BIOS-u prilikom ukljucivanja vec negde u fazi inicijalizacije (pre pojave same slike), kao i dobra vecina ploca. E sad zasto to kod drugih radi, a kod Gigabyte derivata 965 i P35 ne? Pa zato sto je neki genije od njihovih inzenjera napravio da kada recimo treba da bude napon 1.325 (def.) ploca podesava 1.275V ili celih 0.05V manje. Tih 0.05V je stalno prisutno, pa ako recimo ja namestim 1.4V bude ustvari 1.35V. Na 3Ghz pri 1.275V eto ne pali, jerm i za 3Ghz stabilno treba 1.40V (merenih, 1.45V podesenih u BIOS-u). E posto lepo imas isti problem kao i ja overklokuj iz Windowsa i nema brige. ja moj bootujem na 2.4Ghz, a onda ga po potrebi (citaj igranje) podizem na 3.06GHz u samom Windowsu. Naravno napon je u BIOS-u 1.465V, realno u "leru" 1.415V, a u full loadu 1.405V. Eto, ako je pomoglo, pomoglo je, ako ne, pa... sta da se radi. Samo opusteno ,)

Poslednja izmena:
Meni je proc na def naponu, mislim da moze jos da ide ali nisam probao, probacu pa javljam. Ima dosta logike u ovome sto si rekao.:wave:
Konacno neko da kaze nesto;)

Problemi:

-Pojavio se neki PCI device...sta je to? ne znam koji driver tu da metnem.
QUOTE]

Ja sam HDD prebacio sa nForce4 ploce na ovu plocu ( pre toga sam izbrisao drajvere za plocu iz safe moda, znaci sve po propisu ), sistem se podigao i trazio PCI device.

Na nekom od windows help sajtova sam pronasao da to moze da se desi bas kao u mom slucaju - prebacivanje HDD-a na drugi sistem ( u mom slucaju na drugu plocu ). Posle fresh instalacije XP-a sve je proradilo kako treba.

Znaci nisi provalio koji je pci device nego xp ispocetka?
prvo cu da probam vistu da instaliram na sata disk.samo ne znam da li da odmah ukljucim ahci u biosu ili kad je vista spremna?i da li i koje drivere da koristim kao preinstal?

prvo cu da probam vistu da instaliram na sata disk.samo ne znam da li da odmah ukljucim ahci u biosu ili kad je vista spremna?

Neces da se leba najedes od AHCI-ja... Nije to nista spektakularno. Garantujem da nema sanse da primetis da li je AHCI ukljucen ili ne.

Neces da se leba najedes od AHCI-ja... Nije to nista spektakularno. Garantujem da nema sanse da primetis da li je AHCI ukljucen ili ne.

Ma ni ne ocekujem ni ja da mi komp poleti.ali ako kupim nove komponente,ocekujem da rade makar malo bolje nego stare i da opravdaju cenu.
Pa ahci je valjda jedini nacin da sata2 disk pokaze svoj max.kad mi vec podrzava ncq,zao mi da ne ukljucim.

Pa ahci je valjda jedini nacin da sata2 disk pokaze svoj max
Ne mora da znaci da ce sa NCQ-om da radi brze. Pogledaj ovde jedan review. Ovde pastujem samo zakljucak:
Although Native Command Queuing is most definitely an elegant and intelligent way to minimize the impact of a hard drive's mechanical latency, our test results show that better performance certainly isn't guaranteed with the Barracuda 7200.7 NCQ and Promise's FastTrak TX4200. The best applications for NCQ are undoubtedly the kinds of multi-user environments that IOMeter simulates. With an increasing number of concurrent I/O requests to read or write data from different areas of a disk, command queuing's optimized request rescheduling really shines. NCQ also scales better with lower I/O loads than Western Digital's Tagged Command Queuing, whose CPU utilization is also much, much higher.

Unfortunately, IOMeter is about the only place where NCQ seems to help the Barracuda 7200.7. In fact, command queuing actually hurts the drive's performance in typical single-user applications, sometimes by a significant margin. Trying to pin down why NCQ slows the Barracuda down in some tests is more difficult, although the Raptor with TCQ is also plagued by poor single-user performance, so overhead associated with the Promise FastTrak TX 4200 controller may be the culprit.

At the end of the day, Native Command Queuing is undoubtedly The Right Thing to do. It's clearly a winner for servers that face multi-user loads, but the implementations we tested need to mature before they become attractive alternatives for single-user desktops. Given that it's entrenched in the Serial ATA II spec, we'll be seeing a lot more of Native Command Queuing moving forward. I can only hope that the next generation of drives and SATA controllers will, across the board, at least be no slower with NCQ than they are without.

Ma i ja se tu nerviram za dzabe.i u ata modu sam osetio da je disk solidno brz.a iovaj rezultat sa hd tach nije bas los.
Bolje da se bacim na neki oc . Mada sam tako isto video par grafikona na kojima ovaj moj samsung poleti kad je ahci ispostovan.dok ostali diskovi male promene dozive.

E2160 @ 3.5GHz, 1.475-1.500V
Temperature IDLE 50C-52C na BOX-u.
94% OC

3.5GHz, 1.475V

Za SoneMasinu : Ako sam te dobro razumem problem je sto nemas uvek sliku kad upalis comp a uradio si OC. Slicno sam i ja imao ali sam resio tako sto sam PCI express frequency stavio 102. (Ploca 965p-ds3 e4300 asus eax 1300 napajanje 430):wave:

Nakon ovog vise nemam takvih problema1

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno