Šta je novo?

Gigabyte P35-DS4 Rev 1.1 F10 BIOS!

Gde mogu da nadjem bios za istu plocu ali revizija 1.2 (trenutno je F5) jer na Gigabyte-ovom sajtu ne postoji ploca s tom revizijom :zgran:

Kod Eurolinka pre neki dan, inace taj bios je iz 7.2007.

Za sada dobro, sve radi super. Trenutno drzim 2140 na 3,2Ghz bez ikakvih problema, memorija na 4 4 4 12Jedino me buni samo jedno, kada sam podigao voltazu za memaru +0,3v da bih dobio pravu voltazu 2.1v, vise ne mogu da je podizem, jednostavno preskace mi tu stavku u biosu?

Kad mi u biosu pise rev A2 za ovu plocu jel to u stvari revizija 2.0?
BTW jel postoji neki "ne opasan" nacin da instaliram bios ako nemam floppy? :D
(Kakav sam noob hahaha,ali sta ces ne razumem se u to,nikad nisam radio)

Kad mi u biosu pise rev A2 za ovu plocu jel to u stvari revizija 2.0?
BTW jel postoji neki "ne opasan" nacin da instaliram bios ako nemam floppy? :D
(Kakav sam noob hahaha,ali sta ces ne razumem se u to,nikad nisam radio)

Postoji, skines @bios utility i instaliras preko toga. Dok se bios flashuje, ne smes nikako da gasis komp, i gledaj da ti sto manje programa radi u pozadini kako ne bi zaboo.:type:

Ploca, barem meni, lepo izgleda. Isto kao i Ds3-dq6, za koju su neki rekli da je neverovatno ruzna.Ipak, zadovoljio sam se sa Ds3, jer za tih 1/2 Kg bakra nisam imao sredstva.

Ja sam flesnuo F10 bios juce na Gigabyte P35 DS4 rev 2.0 i nisam primetio nikakvu razliku.
@ Bane87 verovatno mislis na loadline calibration, iskljuci to sr... sluzi da automatski povecava napon procesoru pri overkloku, meni je sa tim ukljucio napon na jezgru procesora na 1.4 V mada nije bilo potrebno vise od fabrickih 1.325 V

Evo sta je Loadline Calibration:"Ensures Stable and Optimal CPU Voltage During Heavy Loading", sto bi reklo da smanjuje vdroop, medjutim eksperimentisuci sa ovom novom opcijom u biosu zakljucio sam da se kad je ova opcija ukljucena smanjuje razlika izmedju podesene voltaze u biosu i stvarne u Win-u, sto ce reci da se ukljucivanjem ove opcije smanjuje vdrop.

Jos jednu stvar koju sam primetio u vezi biosa. Dok sam imao F3 i F6 biose vdrop mi je bio 0,04V (po cpu_z-u), onda sam ubacio F8 bios i nisam imao nikakvu novu opciju a vdrop mi se smanjio na 0,0095V (ima i tema o tome na forumu) i nista mi nije bilo jasno. E onda sam juce ubacio F11 bios i vdrop se vratio na 0,04V ali se pojavila ova opcija koju kad ukljucim vdrop je opet 0,0095.
Znaci jos F8 bios je imao ovu funkciju samo nije bilo opcije da se ugasi nego je stalno bila ukljucena.

Naravno kako se povecava voltaza u biosu vdrop polako raste da bi na kraju pri 1,65V dosao ponovo do 0,04V i dao mi voltazu od 1,61 u Win-u.

Meni F11 bios radi savrseno i nemam nikakvih problema a stand by-om.

Nabudžih i ja ovaj F11, revizija ploče 2.0.
Sve šljaka jedini problem mi je bio oko CPU Fan Control-a, vent. je sve vreme radio na max. sve dok
nisam "Smart Fan Control" stavio na "Voltage".
Kada je "Smart Fan Control Method" bio na "Enabled" i "Smart Fan Control Mode" na "Auto" cooler
je sve vreme radio na 1990rpm tj. na max.

Pojavio se problem sa BIOS-om F11. TV karta Leadtek WinFast 2000XP Deluxe ne prihvata drivere, i jos jedan
problem sa instalacijom drivera za integrisanu zvucnu na ploci, driver se instalira a zvuka i aplikacije za podesavanje ni od korova, doduse ovaj drugi problem je sa win-om sa sp3 pa moguce da to zeza.
Moracu da se vrati na neku stariju verziju BIOS-a.

Ja sa ovim Bios-om nema nijedan problem kao ti.
CPU fan control mi radi kako treba, doduse stavio sam mu pravi 4pin PWM kuler i izabrao nacin kontrole u biosu preko PWM-a.

Sto se tice drivera za Winfast, imam istu tu samo expert varijantu koja radi odlicno takodje, mada je poznato da su leadtekovi driveri krs, ako ne uspe iz prvog puta probaj jos par :).

Uradio sam restore image-a koji sam napravio sa Acronis-om iz Hirens boot cd-a.
Image je kreiran dok sam imao verziju BIOS-a F7, ali i pre restore-a pojavio mi se u Device manager-u Multimedia
controller i Multimedia video controller za koje kao nisu instalirani driver-i.
TV karta sa DScalerom normalno radi ali WinFastPVR ne prepoznaje TV kartu i driveri su se izgubili u
Device Manager-u (potpuno nelogično).
Posle toga sam instalirao novu kopiju Win-a sa Sp3 Etho verzija, ali problem sa TV kartom je ostao s tim što se sada pojavio problem i sa driverom za zvuk.
Ovo je malo detaljniji opis problema, pa ako neko ima rešenje ili sličan problem pišite!

Jedinu novinu koju sam primetio u F12 bios-u je podešavanje množioca procesora u koracima od 0.5.

Evo novih problema sa ovom pločom (trenutno je F12 na njoj);
Konf. je iz potpisa a problem je sledeće prirode:
Undervoltovao sam proc. na 1,025V (inače testirano sa 6h Orthosa) na def. clock-u.
Komp je bio isključen duže vreme i pri pokušaju da ga uključim, restartovao se u nedogled pa sam morao
da uradim clear CMOS.
Isto se dešava i kada podignem FSB i napon procesora.
Memorija radi na 1066MHz pri naponu od 2.05V i također je testirana.
Sa ovim podešavanjima ranije nije bilo nikakvih problema, ploča je pamtila podešavanja u BIOS-u ali sada
me ova nova situacija mnogo iritira, razmišljam o nekom ASUS-u pošto sam čitao ranije da je kod
Gigabyta čest problem oko ne pamćenja overklok podešavanja u BIOS-u!

jel ima neko sličan problem sa ovom pločom ili me zeza nešto drugo.!?

Ne znam sta da ti kazem ja takodje drzim undervoltovan cpu, doduse ne toliko koliko i ti jer je OC.
Za 3.4Ghz na 1.24V (E6750). Pamti podesavanja kao slon :) ali koristim F11 bios.

Probao sam F13 i posle pokušaja overclocka sa identičnim podešavanjima kao na F12 ustanovio
sam veći Vdroop i odmah se vratio na F12 gde sve šljaka kao podmazano.

F13 je sh1t, vdroop malo veci, mora da se pritisne CTRL+F1 da bi se otvorili tajminzi memorije...itd, back to F12

Ajde jedno veliko noob pitanje. Imam rev 1.0 iste ove ploce ali bios na njoj nije diran od kad je kupljena. znaci stoji F4. Jel moze odma na F13 ili da polagano dizem recimo na F8 pa na F12 pa tek onda na F13?

Što bi to radio? Felšuj na najnoviji bios!

Poslednja izmena:
ma negde sam naleteo na to na Gigabyte-ovom site-u ... mislim da je bilo nesto oko onog njihovog qflesh iz biosa ... mislim da sam tamo video ... hvala jos jednom

Akio nisi siguran za qflash, probaj sa flopijem iz dos-a.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju odradjeno sa @Bios .... sad trenutno aktivno F13 i za sad nema problema :) ....hvala bolt :wave:

Vrh Dno