Šta je novo?

Gigabyte P35-DS4 Rev 1.1 F10 BIOS!

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Stavio sam najnoviji F10 bios na plochu. Postoji jos jedna dodatna opcija kod namestanja napona, nesto tipa Vcore Load CAlibration ili tako nesto, verovatno regulise napon pri samom dizanju racunara, da bi se lakse digao ili sta ja znam, onako doslovno prevodim :d

Ono sto mi je bitnije od te opcije je to da su mi se temperature na CPU smanjile za 6-7C sto uopste nije malo!!!!! Poslao sam mail nekom Tajvancu koji radi u tehnickoj podrsci gigabyte-a (nabavio mail na jednom forumu), i trebalo bi da mi posalje nezvanicni F11 bios, pa cemo da vidimo kako i to shljaka :wave:

Svaka cast care za info!probacu bios kada stignem kuci.ako spusta temp za 6-7 stepena opusteno cu moci clockovati 2180 na 3,8ghz.bio bih ti veoma zahvalan kada bi postovao f11 bios kada ga dobijes ako nije problem naravno.poz

EEEE, citam po forumima da nekima ne prihvata memorije, nekima nece da se klokuje NISTA, nekima se povecala temperatura :/ sve zavisi od konfe ebem li ga sad.

Ja sam flesnuo F10 bios juce na Gigabyte P35 DS4 rev 2.0 i nisam primetio nikakvu razliku.
@ Bane87 verovatno mislis na loadline calibration, iskljuci to sr... sluzi da automatski povecava napon procesoru pri overkloku, meni je sa tim ukljucio napon na jezgru procesora na 1.4 V mada nije bilo potrebno vise od fabrickih 1.325 V

Ja sam flesnuo F10 bios juce na Gigabyte P35 DS4 rev 2.0 i nisam primetio nikakvu razliku.
@ Bane87 verovatno mislis na loadline calibration, iskljuci to sr... sluzi da automatski povecava napon procesoru pri overkloku, meni je sa tim ukljucio napon na jezgru procesora na 1.4 V mada nije bilo potrebno vise od fabrickih 1.325 V

nije za to, meni napon drzi 1.4, ja mislim da je to za dizanje napona pri bootup-u, ako doslovno prevedemo.

Pa da, kolko sam skontao skoro svakome taj bios da nesto drugo, vecini ljudi sjebava memoriju.

slicna situacija i kod mene,nema primetnih razlika.problema sa stabilnoscu nema za sada.

Svaka ti cast majstore.svaka ti dala!poz

Poslednja izmena:
Jel taj F11 beta ili the real deal?

E, a ka'će to da izbace za G33-DS3R? :)

Magicke mogu da pitam nije frka ;) lik me oslovljava sa POWER USER, lol :d

e, evo namestih F11 i onaj CPU Vcore load calibration na AUTO.

bogami, DOBAR BIOS DOBAR :d :

malkice sam digao klok, ostavio istu voltazu, sada radi na 3.65Ghz, pa cemo da ga bacimo malo na neki test... :p

Magicke mogu da pitam nije frka ;) lik me oslovljava sa POWER USER, lol :d

e, evo namestih F11 i onaj CPU Vcore load calibration na AUTO.

bogami, DOBAR BIOS DOBAR :d :

malkice sam digao klok, ostavio istu voltazu, sada radi na 3.65Ghz, pa cemo da ga bacimo malo na neki test... :p

Jel ti hoces meni da kazes da si stavio da ti BIOS dize cpu voltage automatski i da ti radi cpu na 3.6ghz sa samo 1.39v?? :D Tj. da ti BIOS digne voltazu sa 1.325 na 1.39 i nece vise da digne?

Ja kad sam stavljao na auto i pomerio cpu na 3Ghz bios mi nabudzio voltazu od 1.48 LOL :D

malkice laze taj everest tj nije dodao decimale, u biosu je 1.398 , a stavio sam na 1.4V

A i nisam stavio da automatski dize...sve je manuelno

Kazi mi molim te da li drzis ukljucene one opcije u biosu za stednju tipa C1EST itd...

Ja drzim oba ukljucena (jedan obara mnozioc a drugi obara napon) ali imam problem da kad fiksiram napon za cpu u biosu u mom slucaju 1.325 za 3Ghz nece da mi obara napon ali hoce mnozioc.

Trenutno drzim napon za cpu na normal setovanju i sve radi normalno, kad obori mnozioc radi na oko 1.1v a kad komp radi nesto vrati mnozioc na 8x i vrati napon na 1.325.

Ima nesto po netu i mislim da sam vidjao par njih koji imaju 8800GTX/GTS na CrossFire ploci, stvar bi trebalo da je ista ko i za 7 seriju, poprilicno sam siguran da bi radilo.

OCz: kao sto sam i mislio to su oni bigsamovi drajveri koje je davno pravio i umalo otisao u zatvor :S: i koji su radili super za 7xxx seriju i radnije! Verovatno mogu da se nabudze nekako za 8800 ali ti drajveri nece raditi u dosta danasnjih igara kako treba!

Nazad
Vrh Dno