Šta je novo?

Gigabyte P35-dq6

da menjas commando za ovo? lol pa samo ako si u "izaslo nesto novo moram to da kupim" fazonu ;) ne vidim nikakvu prednost za sada a dok ddr3/45nm zazivi stici ce i drugi cipsetovi iz intela a samim tim i mnogo bolje ploce :)
ps. batalite te "manje se greje,bolji elektroliti bla-truc" fazone jer cete ploce uveliko promeniti pre nego li se uopste "okrznu" te komponente na njoj cak iako ih drzite oc-ovane 24/7 ;)

da menjas commando za ovo? lol pa samo ako si u "izaslo nesto novo moram to da kupim" fazonu ;) ne vidim nikakvu prednost za sada a dok ddr3/45nm zazivi stici ce i drugi cipsetovi iz intela a samim tim i mnogo bolje ploce :)
ps. batalite te "manje se greje,bolji elektroliti bla-truc" fazone jer cete ploce uveliko promeniti pre nego li se uopste "okrznu" te komponente na njoj cak iako ih drzite oc-ovane 24/7 ;)
Vidim da si upucen u ovo pa da te pitam:koliki "V-drop" ima ASUS Commando a koliki GIgabyte DQ6 prilikom overklokovanja quad core CPU-a?Gigabyte ima bolji napajachki stepen za cpu od Asus-a.Asus je vechito imao muke sa startnim overvoltingom i kasnije undervoltingom.Bruka je da naduvaju cene sa takvim komponentama u odnosu na Gigabyte.
Pre bih kupio DQ 6 nego Commando jer znam na shta lichi.tja....Osim toga Asus(generalno) se greje pa ubija.Imash thread o tome.Znachi konstantni voltazni overklok i nije bash preporuchljiv.
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1116745#post1116745
Ovu plochu cu u kompu drzati do kraja 2008 na overkloku.Nije to skoro brale.A u njoj ce se naci ili quad core-Penryn ili brzi dual core Penryn.Znachi mozda preguram i u 2009 sa ovom plochom.Dok izadje Nehalem itd procice dosta vremena.I zato mislim da je dobra investicija.A kupio sam je jer BAD AXE baguje pa ubija.Dao sam je detetu da se igra.:D

Poslednja izmena:
Vidim da si upucen u ovo pa da te pitam:koliki "V-drop" ima ASUS Commando a koliki GIgabyte DQ6 prilikom overklokovanja quad core CPU-a?Gigabyte ima bolji napajachki stepen za cpu od Asus-a.Asus je vechito imao muke sa startnim overvoltingom i kasnije undervoltingom.Bruka je da naduvaju cene sa takvim komponentama u odnosu na Gigabyte.
Pre bih kupio DQ 6 nego Commando jer znam na shta lichi.tja....Osim toga Asus(generalno) se greje pa ubija.Imash thread o tome.Znachi konstantni voltazni overklok i nije bash preporuchljiv.
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1116745#post1116745
PS.ovu plochu cu u kompu drzati do kraja 2008 na overkloku.Nije to skoro brale.A u njoj ce se naci ili quad core-Penryn ili brzi dual core Penryn.Znachi mozda preguram i u 2008 sa ovom plochom.I zato mislim da je dobra investicija.A kupio sam je jer BAD AXE baguje pa ubija.Dao sam je detetu da se igra.:D

eh,pa kada bih palio unimer i stavljao "Thermal Goggles" svaki put kada ukljucim komp ubio bih se :d
ja samo kazem da je to sve prenaduvano i za normalni 24/7 oc ce svaka ploca raditi sve u 16 opusteno a pogotovo ne vidim razlog da covek menja odlicnu plocu za malo "odlicniju" ;) ionako ce je promeniti za neki pXXdq6 kad' lepo sazri 45nm proces i procesori npr. :wave:
p.s.nemam nista protiv ljudi koji stalno menjaju hw i sam sam "zarazen" :) ali stvarno mislim da nema smisla da menja c. za dq jer bi morao da doplacuje.bolje da ulozi razliku u nesto drugo jer c2d ce mu raditi i na commando-u itekako dobro

Tako je lafe.Mada ide Asus vishe:) MOze ona i vishe ali nije to za nju:p
Shalim se malko ali uvidece te ako prochitate:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=143873&page=2
ili za commnado:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=125865

Ma nema sta da se priča stabilan FSB sa ASUS P5K je na 470MHz, a taj FSB na komandu je bio maksimalni mogući, a u jedno nestabilan, gde sam stabilan FSB dostigao na komandu tek na 435FSB.

Ma daleko od toga da neko osporava kvalitet i brzinu P35ce, samo ja sam rekao moje misljenje da, trenutno, ne bih dao Commanda, nema leba i necete me ubediti da bi to bio dobar potez :p

Conclusion

Asus P5K Deluxe Chipset, CPU components temperature is 64.1 deg C (max) higher than GIGABYTE P35-DQ6 !!!

The reasons for lower temperature GIGABYTE P35-DQ6

Ultra Durable 2 – Low R(ds)on MOSFET
- Ferrite core choke
- All Japanese Solid capacitors

Quad Triple Phase (12 Phase) power design

All copper Silent Pipe thermal solution

All copper Crazy Cool back plate
I onda se neko ljuti kad kazem da je Asus tiganj.:d Ima loshije komponente i hladjenje od Gigabyte.ZNam o chemu pricham.Lepo vam je chovek linkovao gore pdf.

Prilozi

• gigabyte&asus thermal test.jpg
    gigabyte&asus thermal test.jpg
    97.9 KB · Pregleda: 83
I onda se neko ljuti kad kazem da je Asus tiganj.:d Ima loshije komponente i hladjenje od Gigabyte.ZNam o chemu pricham.Lepo vam je chovek linkovao gore pdf.

***e Dark dosadio si vise i Bogu i narodu sa GA :D . Gigabute nema sta da trazi trenutno pored Asus-a mozda se to u buducnosti bude promenilo ali za hardcore oveclockera Asus je mnogo bolji izbor, GA-ov marketinsi program je relativno smesan stavljaju neke ultra mega kondise u fazonu ploca ce vas sad trajati umesto 10god 12god i napojne za xy faza ili ovo sa kilo bakra zali boze taj bakar sto su spucali... i sad ono najbitnije:

U istoriji OC-a sa GA nema ni jednog ozbiljnijeg rez-a do sada ni sto se tice grafickih ni sto se tice ploca uvek su bili druga liga. Cak i kad izbiju na trenutak negde Asus ih pokosi dok kazes keks.

po tome sto tamo pise (posle 20 min 3d marka preko 100c temperature na par mesta) meni bi komp goreo posle par sati obliviona zar ne ;) ?zamisli ne gasim komp uopste (restart samo kad win zapovedi) i cesto se igram/konvertujem mpeg2 u avi itd... dark matori izgleda mnogo verujes sta pise na kutijama :wave:

o termalnim karakteristikama je vec pisano ovde; a ja jos uvek mislim da treba sacekati X38 pa tek preci na novu generaciju chipseta (subjektivno misljenje), a ostati na "starom", dobrom i proverenom 965/975 chipsetu...

Poslednja izmena:
***e Dark dosadio si vise i Bogu i narodu sa GA :D . Gigabute nema sta da trazi trenutno pored Asus-a mozda se to u buducnosti bude promenilo ali za hardcore oveclockera Asus je mnogo bolji izbor, GA-ov marketinsi program je relativno smesan stavljaju neke ultra mega kondise u fazonu ploca ce vas sad trajati umesto 10god 12god i napojne za xy faza ili ovo sa kilo bakra zali boze taj bakar sto su spucali... i sad ono najbitnije:

U istoriji OC-a sa GA nema ni jednog ozbiljnijeg rez-a do sada ni sto se tice grafickih ni sto se tice ploca uvek su bili druga liga. Cak i kad izbiju na trenutak negde Asus ih pokosi dok kazes keks.
auuu.........:d Samo napred 965 against p35......inache su ekvivalenti u klasi koja izlazi.975 bi trebao biti zamenjen x38.Gigabyte p35(rev 2) ima manji Vdrop i bolji oc.Pogledaj malo bolje.Ali na kraju,zabole me shta ces da gledash...uchi te ispite bolje nego da zevzechis na forumima:p
po tome sto tamo pise (posle 20 min 3d marka preko 100c temperature na par mesta) meni bi komp goreo posle par sati obliviona zar ne ?zamisli ne gasim komp uopste (restart samo kad win zapovedi) i cesto se igram/konvertujem mpeg2 u avi itd... dark matori izgleda mnogo verujes sta pise na kutijama
Pa shta pishe na kutijama...hehehe...polako videcete...ja sam poredio 2 totalno razlichite ploche i pre bih se odluchio za ovaj Gigabyte sa p35 rev2 chip setom i ovu plochu koja ima bolje hladjenje,bolju filtraciju napona i 12 fazni napajachki stepen za cpu nego za 965 ili 975 Inache planiram quad core.Za mene je bolja a vi kako ocete.Meni ni iz dzepa ni u dzep.:p

Poslednja izmena:
auuu.........:d Samo napred 965 against p35......inache su ekvivalenti u klasi koja izlazi.975 bi trebao biti zamenjen x38.Gigabyte p35(rev 2) ima manji Vdrop i bolji oc.Pogledaj malo bolje.Ali na kraju,zabole me shta ces da gledash...uchi te ispite bolje nego da zevzechis na forumima:p

Pa shta pishe na kutijama...hehehe...polako videcete...ja sam poredio 2 totalno razlichite ploche i pre bih se odluchio za ovaj Gigabyte sa p35 rev2 chip setom i ovu plochu koja ima bolje hladjenje,bolju filtraciju napona i 12 fazni napajachki stepen za cpu nego za 965 ili 975 Inache planiram quad core.Za mene je bolja a vi kako ocete.Meni ni iz dzepa ni u dzep.:p

Ko prica o 965 vs. p35? :trust: Ja samo kazem da trenutno GA nema sta da trazi sto se tice OC-a pored Asusa sto je jos smesnije ima bolje hladnjake vise faza i bolje kondise i sve zajedno nemoz nista Asusu, e sad tu neko zakljuci da je Asus bolji jer i pored niza otezavajucih okolnosti kida GA. Meni nije samo jasno na osnovu cega covek moze da zakljuci da je GA bolji kad je do sada dlx-a furalo da ne preteram 80% entuzijasta da ne valja ne bi ga ceo svet vozio i ne bi dosta vrhunskih rezova (70%+) bilo na Asus plocama. U prevodu kondenzatori i faze su pricice za malu decu. Hladnjaci ok to je pametno medjutim i nove Asus ploce dolaze sa kilo bakra tako da su ponovo daleko bolji izbor od GA.

Ma ja sam mu gore rekao da je bolje da ,ako moze,proda Commando u kupi p35GB(a sada i nema nishta drugo od p35).Meni plocha radi odlichno.I asus ima dosta bakra u onom linku gore pa se opet nenormalno greje.Tu mi neshto ne shtima.

Ma ja sam mu gore rekao da je bolje da ,ako moze,proda Commando u kupi p35GB(a sada i nema nishta drugo od p35).Meni plocha radi odlichno.I asus ima dosta bakra u onom linku gore pa se opet nenormalno greje.Tu mi neshto ne shtima.

Test gotov sutra ili prekosutra će biti na benchu, a to da se greje, greje ali ništa više od GA i na većim klokovima, a sto se tiče testa malo je opsirniji, ma da skratim P35 je dosao da zameni P965 i u tome je uspeo, jednu sam čak sebi ostavio. ;)

Test gotov sutra ili prekosutra će biti na benchu, a to da se greje, greje ali ništa više od GA i na većim klokovima, a sto se tiče testa malo je opsirniji, ma da skratim P35 je dosao da zameni P965 i u tome je uspeo, jednu sam čak sebi ostavio. ;)
NIsam ni sumnjao da si probrao neku vocku za sebe.:D GB ili ASUS?:type:
PS.Ja sam zato i rekao da chovek menja commando ako hoce da p35GB.A sad, ako ima u prodaji Asus, pa voli samo taj brand ,neka bre uzme i njega.:bottle:

NIsam ni sumnjao da si probrao neku vocku za sebe.:D GB ili ASUS?:type:

Da ga znas bolje nebi ni pitao ovo :d Ma asus naravno, a odličan test očekujemo sa nestrpljenjem.

Off: Inace jedna stvar koju sam primetio i nikako mi nije jasna: zasto se na 965 plocama severni most i DDR2 memorija daleko vise zagrevaju od istog na 975 čipsetu? I da li se temperatura severnog mosta isto u velikoj meri razlikuje kada je sistem idle odnosno full??

Commando vs. P35-DQ6

Sto se tice max. FSB-a situacija je identicna obe ploce bez problema "hvataju" max FSB koji moj primerak CPU-a moze da dobaci sto iznosi FSB=565MHz. Dakle ne stoji cinjenica da je Commando nesposoban za velike FSB vrednosti. Sto se kvaliteta izrade tu je stvar takodje izjednacena. Obe ploce su maximalno pedantno i kvalitetno uradjene. Na Commando-u su cak izbegli Nikos 0903BDG tranzistore koji su se pokazali kao ahilova peta na P5B serijama. Ono gde je Commando ispred P35 DQ6 modela jesu napredne BIOS opcije za tkz. fino stelovanje i kada se upari sa pravom memorijom jednostavno "seche" i prevazilazi generacijski jaz izmedju 965 i P35 chipseta. Morate imati u vidu da je Commando sve samo ne obicna 965 ploca. Slazem se sa Miskom kada kaze da GA jos uvek nije na nivou ASUS-a kada su u pitanju vrhunski O/C rezultati. To potvrdjuju i vremena koja sam dobio tokom sedmodnevnog igranja sa obe ploce. Medjutim, po prvi put je GA napravio plocu koja mi se od sveg srca svidja.

Meni ova plocha(DQ6 p35) radi savrsheno.Dobro,nisam manijak za overklok pa da je budzim ali planiram u nju da ubacim Quadcore i mislim da je ona za to idealna.npr 6600 Quad do 3.1-3.2ghz meni je sasvim dovoljno za svaki dan.

Mene zanima me da li ce moci da radi jedan Conroe, konkretno E6300 na ovoj ploci i sa DDR3 memorijom?

POZ

Ako uzmes verziju ploce koja je sa ddr3 memorijom nema razloga da neradi, samo razmisli da li ti se isplati da dajes 1000e za memoriju!!!

Mene zanima me da li ce moci da radi jedan Conroe, konkretno E6300 na ovoj ploci i sa DDR3 memorijom?

POZ
Na ovoj mojoj radi ddr2.Na sajtu pishu da je plocha ddr3.:D Neki kazu da je ddr2 i ddr3 a mene bash briga i mislim da je samo ddr2.Valjda ima takav kontroler na njoj.A ddr3 ce morati josh da se usavrshava od strane proizvodjacha chipova(latencije,brzina zagrevanje itd).Sad me ne zanima.
LIchno mislim da je pametnije sachekati kraj 2008 i CPU Nehalem pa onda kupovati ram ddr3 ili shta vec...

Poslednja izmena:
Dark koliko sam ja video postoji ploča ili sa ddr2 ili sa ddr3 (ne i sa jednim i sa drugim). Razlika je jedino u bojama za memoriske slotove!

Znaci da potvrdim samo, posto imam plan da negde tamo na jesen ili oko nove godine zamenim svoju P5B sa nekom P35 plocom. Mislio sam da i tada zamenim trenutnih 2GB DDR2 sa 2GB DDR3 memorijom. Onda bi mi ostao jos samo E6300 koji bi poslednji bio zamenjen u nekom kasnijem vremenskom trenutku, a do tada bi radio na zescem overclocku na novoj ploci sa novom memorijom...

Znaci ovaj plan bi mogao da se realizuje?

POZ

Poslednja izmena:
Vrh Dno