Šta je novo?

Gigabyte P35-dq6

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Kako sam i najavio,danas skrpih malo vremena da ubacim ovu plochu u Armor thermaltake kuciste.Mogu odmah da obradujem vlasnike Zalman 7700cu aktivnog hladnjaka za procesor da on moze da se montora na ovu plochu i to bash,shto bi rekli mi Srbi,knap.Plocha je ,za razliku od test ploche koja je bila na Benchmark testu kod Marka,doshla sa dosta opreme.2 usb braketa,2 braketa za externe hard disk jedinice,sata kablovi,ide......
Toliko u startu.Posle cu podici sistem i provericu BIOS u pogledu overkloka.Ovde postujem slike montiranja Zalman coolera.Potrevni su duzi srafovi od standardnih a lako ih je naci u nekog gvozdjari i sl.Na zadnjem delu ploche nalaze se malo izmenjeni back plate hladnjaci nego shto sam video na test plochama.Malo su masivniji i lepshe izledaju.
Da informishem one koji ne prate toliko hardware:
ova plocha ima Bearlake chip set p35 shto bi znachilo da u njen 775 socket(procesorsko podnozje) idu svi Intel procesori 775 i Penryn procesori(josh nisu izashli).Ima 12-fani napajachki stepen za procesrosku jedinicu,shto bi bio rekord za ploche ovakvog tipa a sasvim pozeljno za quad core intel procesore.Inache elektroliti nisu samo aluminijum polimerni vec ,kako su ih nazvali,ultra durable aluminijum polimerni.Ovo bi trebalo da znachi da su dosta veceg veka od obichnih aluminijum polimernih a shto je naravno teshko uopshte utvrditi u ovom trenutku.U svakom sluchaju,pozitivno a daleko kvalitetnije od standardnih elektrolita koji se i danas ugradjuju u ploche.

Prilozi

• manja.jpg
    manja.jpg
    179.3 KB · Pregleda: 330
  • manja2.jpg
    manja2.jpg
    86 KB · Pregleda: 230
  • manja3.jpg
    manja3.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 224
Poslednja izmena:
Moram priznati da na prvi pogled "ograda" oko podnozja deluje zabrinjavajuce, samim tim sto jedan od boljih kulera (pomenuti Zalman) moze da se smesti, rusi jedinu zamerku koju sam mogao da uocim, ovako sa slika. Backplate stvarno extra izgleda. Ploca ce biti apsolutni hit.

Jedva cekam rezultate oc-a i jos neka zapazanja.:-devil-:

ova plocha ima Bearlake chip set p35 shto bi znachilo da u njen 775 socket(procesorsko podnozje) idu svi Intel procesori 775 i Penryn procesori(josh nisu izashli).

Pa na nju mislim ne mogu da idu cel procesori sa 533 FSB-om. Mislim na celu P35 gamu ploca ne samo na ovu dq6

extra ploca.
samo sto je dq6 verzija malo skuplja za prosecnog korisnika.Kad smo vec kod toga koliko para staje ova ploca?
Razmisljam se od P35-DS3.. Takodje me interesuje clock i ostale stvari,dark kaci to sto pre :)

Ispala ja malko skuplja ali je moglo biti i gore.200eu.Mislim da je gabyte ds4 plocha jeftinija za oko 40eu.Provericu.
Inache DQ je prilichno teshka zbog heat pipe hladnjaka zaista delije kvalitetno u svakom pogledu.Gigabyte je bio u down-u pre godinu dana ali se vratio i to sa jako kvalitetno dradjenim plochama D kvalifikacije(aluminijum polimerni alektroliti).

Poslednja izmena:
Jel to stigla dfi infinity malo preuređena :d

Odlična kupovina DARK, nisam ni mislio da ceš preskočiti ovo znajući tvoje impresija još sa prvim DQ6 ;)

Još kad bi mogao nekako da nam daš maksimalni fsb koji može da izvuče.

:wave:

400x7 je za sada na e6600.Nizak settings ali memorija mi je spora pa brzo dostize top score.Default V-naravno.Mislim da ova plocha radi bez problema na 450mhz fsb-a.No,malo sam zauzet ovih dana poslom a i konachno reshih da podignem novi sistem jer je ovaj xp preziveo 8 plocha.Od mene necete dobiti nikada top score sa napucavanjem Voltaze jer to ne radim.Uvek trazim optimum performansi za "every day working".
Ali javlja se i jedan trouble maker iz Krusevca pod nick-om Zorz,kome se ovom prilikom zahvaljujem za brzu nabavku pomenute ploche.Mislim da ce je i on kupiti.A on ima uvek sumanute ideje za overkloking pa ce biti tu napucavanja voltaze,silovanja ploche itd.Postovace on to u ovom naslovu.
@proday:znam da si trazio da kupis dq6 965.Ako je nisi kupio ovo ti je mnogo bolja solucija za isti novac.

Poslednja izmena:
da uletim ja sa jednim originalnim pitanjem :D
da li se na ovoj i plocama gde je slicno izvedeno onaj hladnjak sa nb moze skinuti i zameniti sa nekim drugim (thermalright hr05) posto vidim da je povezano sa heatpipe cevkom za sb...? Posto bih kupio ovakvu plocu pa da ne kupujem hr05 bezveze...

u kom je modu crossfire (sinhrono 2*8x ili onaj fix mod 16/4x)?...thx

I na kraju koja je revizija čipseta na tvojoj ploči?

rev 02.A na tvojoj test plochi>?
Shto se tiche SLI: uopshte me ne zanima SLI i nemam pojma,niti sam chitao shta podrzava.A pishe na oficijelnom sajtu Gigabyte-a.
da uletim ja sa jednim originalnim pitanjem
da li se na ovoj i plocama gde je slicno izvedeno onaj hladnjak sa nb moze skinuti i zameniti sa nekim drugim (thermalright hr05) posto vidim da je povezano sa heatpipe cevkom za sb...? Posto bih kupio ovakvu plocu pa da ne kupujem hr05 bezveze...
Skidanje heat pipe pasivnog hladnjaka je sasvim izvodljivo,barem shto se mene tiche.Mozes i sve da skinesh pa da stavish na south bridge poseban sa neke stare ploche ili postojeci sa odlemljenim delom.

Poslednja izmena:
rev 02.A na tvojoj test plochi>?

Na GA-P35-DQ6 bila je rev 01 i ako pažljivo pogledas sliku u delu "test sistem" to može da se vidi, ali sa P5K asusom je druga priča (K u nazivu je po meni Keintsfield) revizija je 02 kao kod tebe i sve leti nenormalno. Sinoć sam oborio "stable FSB" WR sa kentijem. Dva sata dual ortosa na 470MHz, šta da ti pričam (max FSB 505HMz) i to sve na trenutno najmoćnijem procesoru na svetu tj. QX6700. Gde sam ubećen da je moguće ostvariti veći FSB od 600MHz na nekom C2D.

:wave:

Poslednja izmena:
@spacemaster: 1000. post :) cestitam...nego kako ste krenuli doci cete do maxa za core2duo procesore pa vise nece biti zanimljivo :D :D
kako vam se cini ploca (vi koji je imate)...jel vredna kupovine, ako npr. treba sad da kupim 965P ili nju? hvala

@spacemaster: 1000. post :) cestitam...nego kako ste krenuli doci cete do maxa za core2duo procesore pa vise nece biti zanimljivo :D :D
kako vam se cini ploca (vi koji je imate)...jel vredna kupovine, ako npr. treba sad da kupim 965P ili nju? hvala
Kupi p35 chip set u svakom sluchaju.Malo se bolje klokuju ali podrzavaju Penryn cpu pa ce ti biti zao sto si za isti ili slichan novac kupovao 965 i ne mozes da koristish cpu koji je dostigao 1600mhz fsb-a.Ovo sad nije toliko u praksi fenomenalno ali je ipak vredno paznje.No duga je to pricha da ne gnjavim...znachi kupi P35 chip set.

hvala...znaci p35 opravdava novine...jel ima mozda nekih "problema" sa memorijom, tipa ne moze da se namesti neko setovanje 2:3 5:4 ili sl. kao sto nisi mogao kod DFI Dark-a?

hvala...znaci p35 opravdava novine...jel ima mozda nekih "problema" sa memorijom, tipa ne moze da se namesti neko setovanje 2:3 5:4 ili sl. kao sto nisi mogao kod DFI Dark-a?
Pazi,kod DFI-a je bio problem kvara tako da tu plochu ne uzimam u obzir.Od prvog ukljuchenja ona je bila usporena tako da je ulazak u BIOS bio spor toliko da su se bordure BIOSa ispisivale ceo minut.Kod dq6 je druga pricha.Shto se tiche overklokovanja:
ovde postoje ljudi koji su extremni overklokeri a ja samo radim optimizaciju sistema.Znachi overklok bez dizanja voltaze.Tako da se ja ne igram neshto preterano u BIOS-u a i nemam toliko rafinirano znanje u ovoj oblasti.Npr.meni je granica moja 667mhz memorija tako da preko 405 mnozioca ne mogu da idem.Neznam da namestim.:d

Kupi p35 chip set u svakom sluchaju.Malo se bolje klokuju ali podrzavaju Penryn cpu pa ce ti biti zao sto si za isti ili slichan novac kupovao 965 i ne mozes da koristish cpu koji je dostigao 1600mhz fsb-a.Ovo sad nije toliko u praksi fenomenalno ali je ipak vredno paznje.No duga je to pricha da ne gnjavim...znachi kupi P35 chip set.

Podržavam. ;)

Sad bash neshto gledam ovu DQ6 p35 plochu i prosto mi je zao sto nemam bolji RAM da joj lepo spustim mnozilac na 7 i zveknem 450mhz..samo tako...Koju 1066 mhz memoriju preporuchujete da zveknem na plochu?

Sad bash neshto gledam ovu DQ6 p35 plochu i prosto mi je zao sto nemam bolji RAM da joj lepo spustim mnozilac na 7 i zveknem 450mhz..samo tako...Koju 1066 mhz memoriju preporuchujete da zveknem na plochu?

Šta da ti kažem zbog tebe sam morao da simuliram intel core 2 duo ;)

Prilozi

• slika bre.png
    slika bre.png
    26.9 KB · Pregleda: 317
Poslednja izmena:
@Spacemaster: Brate al ga gulis!!!!!

Jedno pitanje:
Primetih neshto chudno.Jel ovo tripujem ja,plocha ,core temp ili shta je vec?Temperatura u core tempu je 70 na idlle a u GB easy tune je 47 i 54c.

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 126
moze li...

Jedno pitanje da li od tih Heat pipe moze da stane Cooler Master GeminII i da li vredi menjati Asus Commando za GA-P35-DQ6?

imam ga....60C pokazuje...a gigabyte aplikacija 45c(shto je do sada bila tachna situacija).

Jedno pitanje da li od tih Heat pipe moze da stane Cooler Master GeminII i da li vredi menjati Asus Commando za GA-P35-DQ6?

Ako mozes lepo da prodas Commando-a sto da ne. Pre svega zbog podrske novih procesora. Inace brzinski, Commando je "egal" ili za dlaku brzi od P35-DQ6. Prednost Commando-a je i daleko bolji BIOS u smislu broja opcija za O/C gde je za koplje ispred GA. DQ6 je sa druge strane bolji jer donosi noviji chipset i podrsku za nove proizvode + ICH9 i mnogo je manje probirljiv po pitanju memorije. Veoma stabilna ploca sa odlicnim SPM modulom i moj licni utisak je da se P35 mnogo manje greje od 965 chipseta.

Ja ne bih dao Commanda, nema leba.

Nazad
Vrh Dno