Šta je novo?

Gigabyte Odin GT 800 Watt PSU!!!

djwibe

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
349
Gigabyte Odin GT 800 Watt PSU REVIEW

* Software control PSU, for maximum performance
* Active PFC, high efficiency power circuit design, 80+
* 4-rail 12V+ design, capable to supply higher power output
* Over-voltage, over-current, under-voltage and short – circuit protection
* 14cm cooling fan, low noise silent design with fan curve control
* Best reliability Japan made capacitors
* Environment friendly, RoHS &WEEE regulations
* Smart Cable Management for best air flow
* Adjustable alarm setting for system health

2005449349564644147_rs.jpg

Poslednja izmena:
omg:shock:

Vrh brate!:D

To je lepo upakovani Channel Well, koji i nije bas vrh. Nije dzabe na kraju testa napisano
"we hope that the build quality from CWT holds what it promised"

Poslednja izmena:
To je lepo upakovani Channel Well, koji i nije bas vrh. Nije dzabe na kraju testa napisano
"we hope that the build quality from CWT holds what it promised"

Koliko vidim na svakom testu ova napajanja dobijaju visoke ocene. Jonnyguru je testirao jos jedno napajanje iz Odin serije, isto ga radi CWT. Problem je sto su ova napajanja uzasno skupa

Poslednja izmena:
Ja sam imao prilike da probam model od 550W ovog napajanja, mogu reci da je veoma lepo i kvalitetno odrdjeno. Pritom izguralo je sve sto je zakaceno na njega bez problema.

@colt
Kako leba ti ne vide da je modularno ?

Mozda je covek mislio da nije 100% modularno :D

na guru3d kazu
Product: Odin GT 800 Watt power supply.
Manufacturer: Gigabyte
Model: GE-S800A-D1
Price: $199.99

Generalno Gigabyte je malo skup za jednog outsidera na ovom polju, ma koliko bio dobar.
Jednostavno bih se uvek pre opredelio za Seasonic, Silverstone, Antec, Enermax :D

Generalno Gigabyte je malo skup za jednog outsidera na ovom polju, ma koliko bio dobar.
Jednostavno bih se uvek pre opredelio za Seasonic, Silverstone, Antec, Enermax :D

Hehe, ali GA je po marketingu gledajući, rame uz rame sa ASUS-omi MSI-em... :)
Sve ti je jasno. ;)

grešite ako mislite da je loše napajanje, ima ga kod nas, cena za 800W je negde oko 11000din. Jeste da je Gigabyte skoro počeo da radi i napajanja, ali odlično odrađeno...

Poslednja izmena:
Meni se lično jako dopada i mislim da napajanje uopšte nije loše naprotiv !Iako je GA jaka marketinška firma;)

Poslednja izmena:
Hmmmm..... Cooler Master M620 = 9000 din. To je sve što mogu da kažem.

Vidi ovako...Cooler Master se nije bas proslavio sa tim kasnijim serijama modularnih napajanja...Vrh ali zaista Vrh kvalitetno napajanje je M1000 i to je i najbolje iz njihove ponude i ne kosta dzabe i sad skoro 300 Eur!Posle njega M850 itekako provereno dobar,razlika u snazi...E sad sto se tice M620w bio sam ubedjen da je napajanje extra i da vredi ali se na testu pokazalo jako lose.Naponi padaju a napajanje nema dovoljno snage da izdrzi solidnu masinu od sledecih komponenti:

1.Intel Quad Core Q9450 OC 3.7 Ghz
2.Asus Maximus Formula
3.Asus 8800 GTX non OC
4.2X1 GB Kingston Hyper X
5.2X Raid WD Raptor 78gb
6.WD 500 GB

Znaci kad se pokrene orthos i masina pocne da trosi "struju" napajanje je na krajnjem izdisaju,cvrci muci se do gornje granice...To zaista nisam ocekivao/Padovi napona na grani od 12v itd...Gotivim ovu firmu ali sad da uzimam napajanje uzeo bih Corsair HX620W,na zalost nemam ga vise ali imao sam i njega a napajanje je zaista Extra bez i jedne mane!

Dati za Gigabyte 200 i kusur eura pored ostalih extremnih napajanja je za mene apsurd!Za te pare sad mozes da uzmes i CM M850 uz blago korigovanje cena.Ko je spreman da da 200 eur dace jos 20 i uzece pravu stvar...Enermax,Seasonic,Silverstone itd..su itekako vrh spravice ali su jako slabo zastupljene kod nas tako da treba traziti alternativu!

Poslednja izmena:
Cm 850 jeste odlicna kupovina (kome treba :)), Enhance bult by, znaci klasa iznad ovih slabijih iz Real Power serije (Acbel) koja su po meni malo skupa za ono shto nude.:p

Hmm, mozda si ubo falican primerak, iza tog CM se krije bas ovaj ACBEL
http://80plus.org/manu/psu/documents/ACBEL_PC6022_670W_Report.pdf

Pristojno napajanje, prosek u svojoj klasi, ali da se muci sa tom masinom,hmm...

C2D [email protected] 1.4V
Kingston Hyperx ULL@1050 4-4-4-12
DFI DK 35 T2RS
9600GT Sonic@750/2300MHz
2 HD, 2 OPTIKE,SKYSTAR,TUNER kartica

i sve radi besprekorno bez ikakvih padova u naponu.
Sto je najsmesnije istu tu konfu gura i Gigabyte 460w:d
:wave:

Vidi ovako...Cooler Master se nije bas proslavio sa tim kasnijim serijama modularnih napajanja...Vrh ali zaista Vrh kvalitetno napajanje je M1000 i to je i najbolje iz njihove ponude i ne kosta dzabe i sad skoro 300 Eur!Posle njega M850 itekako provereno dobar,razlika u snazi...E sad sto se tice M620w bio sam ubedjen da je napajanje extra i da vredi ali se na testu pokazalo jako lose.Naponi padaju a napajanje nema dovoljno snage da izdrzi solidnu masinu od sledecih komponenti:

1.Intel Quad Core Q9450 OC 3.7 Ghz
2.Asus Maximus Formula
3.Asus 8800 GTX non OC
4.2X1 GB Kingston Hyper X
5.2X Raid WD Raptor 78gb
6.WD 500 GB

Znaci kad se pokrene orthos i masina pocne da trosi "struju" napajanje je na krajnjem izdisaju,cvrci muci se do gornje granice...To zaista nisam ocekivao/Padovi napona na grani od 12v itd...Gotivim ovu firmu ali sad da uzimam napajanje uzeo bih Corsair HX620W,na zalost nemam ga vise ali imao sam i njega a napajanje je zaista Extra bez i jedne mane!

Dati za Gigabyte 200 i kusur eura pored ostalih extremnih napajanja je za mene apsurd!Za te pare sad mozes da uzmes i CM M850 uz blago korigovanje cena.Ko je spreman da da 200 eur dace jos 20 i uzece pravu stvar...Enermax,Seasonic,Silverstone itd..su itekako vrh spravice ali su jako slabo zastupljene kod nas tako da treba traziti alternativu!

Hmm, mozda si ubo falican primerak, iza tog CM se krije bas ovaj ACBEL
http://80plus.org/manu/psu/documents/ACBEL_PC6022_670W_Report.pdf

Pristojno napajanje, prosek u svojoj klasi, ali da se muci sa tom masinom,hmm...

C2D [email protected] 1.4V
Kingston Hyperx ULL@1050 4-4-4-12
DFI DK 35 T2RS
9600GT Sonic@750/2300MHz
2 HD, 2 OPTIKE,SKYSTAR,TUNER kartica

i sve radi besprekorno bez ikakvih padova u naponu.
Sto je najsmesnije istu tu konfu gura i Gigabyte 460w:d
:wave:

Jeste ali ta konfa dosta manje trosi mada je lepo dignut taj 8200-za pohvalu(ako je zaista toliko moguce)!Moze to da radi ali dok se masina ne optereti u realnom radu...Igre,Rendering...Pokrenes Orthos kad optereti sva jezgra i memoriju onda ces znati na cemu si!Sve je to u redu dok radi u idle.Ja se slazem da bi to napajanje trebalo da gura tu konfiguraciju ali jednostavno nije moglo...100% sam siguran da je napajanje ispravno,vise njih je probano...Kako god,na neki nacin imam strah sad i ako meni ne treba ja ga sad nebih drugima nudio..Opet kazem,bez ikakvog razmisljanja bih uzeo Corsair HX620 i da imas cistu sigurnost da ti nece zastucati!

Poslednja izmena:
Jeste ali ta konfa dosta manje trosi mada je lepo dignut taj 8200-za pohvalu(ako je zaista toliko moguce)!Moze to da radi ali dok se masina ne optereti u realnom radu...Igre,Rendering...Pokrenes Orthos kad optereti sva jezgra i memoriju onda ces znati na cemu si!Sve je to u redu dok radi u idle.Ja se slazem da bi to napajanje trebalo da gura tu konfiguraciju ali jednostavno nije moglo...100% sam siguran da je napajanje ispravno,vise njih je probano...Kako god,na neki nacin imam strah sad i ako meni ne treba ja ga sad nebih drugima nudio..Opet kazem,bez ikakvog razmisljanja bih uzeo Corsair HX620 i da imas cistu sigurnost da ti nece zastucati!

Da, konfa je dual orthos stabilna 8 sati,CPU je hladjen CM TX 212-om sa dva fana a pri tom napajenje je tiho i ne greje se uopste. Kako god, i ja se slazem da su Corsair napajanja odlicna (posedovao sam i sam HX520). Ali da ne idemo u offtopic mislim i da su ova nova gigabytova napajanja uradjena odlicno od onih najlslabijih(460w) iz mog prethodnog posta pa do Odin serije koja je stvarno xTRA:D

Ufff, šta sad reći kad me vlada_o preteče....

123% potpisujem da si natrčao na loš primerak ili seriju. Sa druge stane ne znam na koje "kasnije serije" misliš? Dotično napajanje je ista serija i isti datum produkcije kao i 850/1000 (jedino moguće je da je 1000 malce kasnije puštena na tržište).

Da sad ne nabrajam šta je sve kačeno na njega, ali prema kalkulatoru na Antec-ovom sajtu ispalo je da mi mašina cuga nekih 430+ a sa OC procesorom 460+. Da li treba da kažem da mi mašina radi 14-16h dnevno?

Gde ima da se kupi GE-S800A-D1 800W?

Zvao sam sve vece IT prodavnice ali niko nema, pa ako neko slucajno zna gde ima neka javi!

Vrh Dno