Šta je novo?

Gigabyte K8NE ili Asus K8N4E?

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Gigabyte K8NE ili Asus K8N4E? Ova prva je jeftinija i ima pasivni kuler a druga je skuplja i bolja ali joj je aktivni kuler za koji sam cuo da brzo crkava, a da ja izvodim neke slozene operacije zamjene i nije mi namjera. Ovo bih upario sa sempronom 2800+ a cilj mi je da ga potjeram do jedno 2, 2.1, 2.2 Ghz.

Da li svali sempron moze da radi na 2 i vise Ghz posto sam cuo da je izuzetan za OC i zanima me u tom procesu na kakve probleme mogu da naletim? Nemam iskustvo i morao bih da pocnem od 0.

Asus K8N4E moze da potera sempron 2800 preko 2GHz posto sam skoro probao ali se nisam upustao mnogo u to posto je masina vrlo brzo prodata inace sa DFI plocom mozes da postignes bolje rezultate

K8NE je najgora ploča za Semprona, ako ne planiraš da ga voziš po difoltu, kao što ne planiraš. Probaj da ujuriš neki DFI. Asus ne može da diže voltažu sa Sempronima ispod 3000+.

Asus K8N4E je mnogo bolja od GA, imao sam i taj Ga ali se nikako nije overklokovao, a sa Asusom i sempronom 2800+ sam bez problema radio na 2,4GHz bez podizanja napona procesora!

K8NE je najgora ploča za Semprona, ako ne planiraš da ga voziš po difoltu, kao što ne planiraš. Probaj da ujuriš neki DFI. Asus ne može da diže voltažu sa Sempronima ispod 3000+.

Ovo je u najmanju ruku teska dezinformacija. Kod mene K8N4E magistrala 330MHz 2640MHz uz 1.5V napon na default naponu moze do 2.52GHz opusteno, malo li je ?? Slazem se da su epox i dfi bolje ploce za occ (moce je podesavati mnogo vise parametara za memoriju, napone....) ali neverujem da ima smisla klokovati semprona preko 2.4-2.5GHz.

Na reviziji 2.0 GA K8Ne nije moguce dizanje napona na CPU i Nforce chipu, sto je inace bilo moguce na rev 1.0 iste ploce.( nezavisno od verzije biosa ). Kod mene u drugom compu sempron 2800 radi na K8ne rev 2.0 275 FSB 24/7 (def naponi).

Prodao sam nekoliko K8NE 1.0 ploča i u pitanju je nedovršen BIOS pun bagova i grešaka. Ne znam kako se ponaša sa Athlon CPU, navodno ljudima dobro radi, pošto su svi ovi primerci bili sa Sempronom i overklok je bio nikakav. Noviji BIOS koliko vidim i dalje ne postoji. Očigledno je K8NE nastavila da živi u 2.0 i da ta ploča valja, ali ovo što vidi da prodaju po gradu je i dalje 1.0 i to preporučujem da se zaobilazi u širokom luku.

sasamil:
da li je nešto nejasno kad sam napisao K8NE, pošto je u pitanju Gigabyte ploča? Ne znam gde si ti video K8N4E da kudim, sem u dizanju napona. Opcija na Sempronu 2800+ i nižim za dizanje Vcc ne postoji, u šta sam se em uverio lično, em piše po svim živim forumima. Nisi napisao koji CPU imaš i ograđujem se o informaciju ako se pojavio neki novio BIOS koji tu priču menja, pošto u vreme kad sam bio u kontaktu sa pomenutim Asusom, za dizanje voltaže je bio neophodan 3000+ ili bilo koji Athlon CPU.

Izvinjavam se na previdu mislio sam da i u jednom i drugom slucaju mislis na Asus a ne na GA. Upravu si Asus K8N4E nama podizanje napona za Sepron do (3000 ili 3100+) i cipset ali mu to nista nesmeta. Inace imam S2800+ (vidi potpis). Veci napon sam dobio prespajanjem pina na CPU... Na srecu velika vecina novijih Semprona radi na 2.5GHz na defaultu, a starji na 2.4GHz tako da i podizanje napona nije preterano bitno.

Imam Gigabyte K8Ne vec nekoliko meseci i radi stvarno extra! Pokusao sao sam da clokujem Semprona 2800+ i uspeo sam da ga podignem na 3000+ .... U sustini super ploca ako neces overcloking...

Pozzz

Kod mene Asus K8N4E vozi Semprona 2800+ ladno bez dizanja napona na 2550Mh. Ploca ko zmaj, a moze dobro i da se proda kasnije...

Ljudi jel znate vi da :
1. Gigabyte K8NE da bi se uslo u OC sekciju zahteva da se iz bios menija pritisne ctrl-F1. Onda je mozete jaaako lepo overklokovati.jedna od najboljih ploca za s754 (nf4) sto se tice mogucnosti-cena.
2. Zaista su pre godinu i par meseci stizale sa ocajnim biosima. Morao sam brdo da ih flesujem. No od jeseni prosle godine rade ko sat.

U pitanju je 2.0 revizija koja je OK. Ploče su i fizički različite, tako da nije njen problem samo u BIOS-u.

Takodje sam zadovoljni korisnik gigabyte k8ne (revizija 2.0)ploce.
Sempron 2800+ bez dizanja napona radi fino na 2.5ghz.

Za nid-a!
Gde nadje na GA K8NE dual canell,majke ti?!Izbriši to iz moje mašine,glupo je da piše(ništa zlonamerno)!

Što se tiče trenutnog stanja sa pločama, izgleda da je GA sa revizijama ploča RoHs standard uradio mnogo nolje ploče, a Asus sa svojim Green serijama podbacio! Asus je od full ploče skratio i napravio dosta lošije ploče od verzije jedan, na primer Asus K8N4-E rev 1 i rev 2! Imao sam reviziju 1 i bila je sjajna sa AMD Semronom 3000+, dok na primer GA u revizijama 1 se očajno overklokovao, izgleda da se sad sve promenilo!Pozdrav!

Vrh Dno