MrkaKapa
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.10.2006
- Poena
- 300
Posle silnog informisanja o dostupnim komponentama na niškom tržištu ( i maksimalnog rastezanja budžeta) sve se svelo na sledeći izbor:
1. GA-M55S-S3, NV NF550, AM2, FSB200MHz, PCI-e 16x, 2xPCI, 4xPCI-e
AMD Athlon64 X2 3600+ BOX
odnosno
2. MSI SAM2 K9N NEO-F nF550
AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX
Radim projektovanje u 3ds max-u, i imam samo par pitanja:
1. na par foruma prijavljen je problem sa pločama sa nF5xx čipsetom (ne znam tačno kog proizvođača), tipa gašenje računara u sred igranja ili prilikom prebacivanja velike količine podataka (zasad je objašnjenje tih problema bilo podešavanje u BIOS'u odnosno, problem sa hard-om, izgleda da se mora koristiti SATA II). Upitanju su konkretno bile ploče sa nF570 i 590 čipsetom (Ultra i Platinum). Ono što mene zanima je da li se problem javlja nezavisno od proizvođača, ili je u pitanju čisto problem sa čipsetom.
2. mišljenja i preporuke, naravno, dobro će mi doći:d
1. GA-M55S-S3, NV NF550, AM2, FSB200MHz, PCI-e 16x, 2xPCI, 4xPCI-e
AMD Athlon64 X2 3600+ BOX
odnosno
2. MSI SAM2 K9N NEO-F nF550
AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX
Radim projektovanje u 3ds max-u, i imam samo par pitanja:
1. na par foruma prijavljen je problem sa pločama sa nF5xx čipsetom (ne znam tačno kog proizvođača), tipa gašenje računara u sred igranja ili prilikom prebacivanja velike količine podataka (zasad je objašnjenje tih problema bilo podešavanje u BIOS'u odnosno, problem sa hard-om, izgleda da se mora koristiti SATA II). Upitanju su konkretno bile ploče sa nF570 i 590 čipsetom (Ultra i Platinum). Ono što mene zanima je da li se problem javlja nezavisno od proizvođača, ili je u pitanju čisto problem sa čipsetom.
2. mišljenja i preporuke, naravno, dobro će mi doći:d