Šta je novo?

Gigabyte ili MSI ploča

MrkaKapa

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2006
Poena
300
Posle silnog informisanja o dostupnim komponentama na niškom tržištu ( i maksimalnog rastezanja budžeta) sve se svelo na sledeći izbor:
1. GA-M55S-S3, NV NF550, AM2, FSB200MHz, PCI-e 16x, 2xPCI, 4xPCI-e
AMD Athlon64 X2 3600+ BOX
odnosno
2. MSI SAM2 K9N NEO-F nF550
AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX
Radim projektovanje u 3ds max-u, i imam samo par pitanja:
1. na par foruma prijavljen je problem sa pločama sa nF5xx čipsetom (ne znam tačno kog proizvođača), tipa gašenje računara u sred igranja ili prilikom prebacivanja velike količine podataka (zasad je objašnjenje tih problema bilo podešavanje u BIOS'u odnosno, problem sa hard-om, izgleda da se mora koristiti SATA II). Upitanju su konkretno bile ploče sa nF570 i 590 čipsetom (Ultra i Platinum). Ono što mene zanima je da li se problem javlja nezavisno od proizvođača, ili je u pitanju čisto problem sa čipsetom.
2. mišljenja i preporuke, naravno, dobro će mi doći:d

Imam MSI K9N Platinum i do sada koliko je koristim to jest oko mesec i po dana nisam imao problema, inace koristim SATA1 diskove, flešnuo sam najnoviju verziju biosa zbog kompatibilnosti sa raznim memorijskim modulima, ne bi pogrešio da kupiš MSI, mada trebalo bi da pogledaš ASUS M2N-E: http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=101&l3=308&model=1181&modelmenu=1

vrlo dobra ploča, košta oko 100 evra

Poslednja izmena:
Imas test tih ploca u aktuelnom Digitalu! U svakom slucaju od obe postoji bolji izbor!

Da malo aktuelizujemo temu. Planiram kupovinu novog računara i u obzir uzimam samo Intel. Planiram da uzmem matičnu ploču sa 965 chipset-om, i lomim se između dve ploče
1. MSI S775 P965 NEO-F 1066MHz/PCI-E
2. GIGABYTE / GA-8I965P-S3 / S-775 / P965+ICH8 / 4*DDRII / PCI-E X16/ 3xPCI/2*PCI-E/SATA2/ LANG/SB
Da li ima na forumu nekog ko ih već ima i kakvi su utisci?

Da malo aktuelizujemo temu. Planiram kupovinu novog računara i u obzir uzimam samo Intel. Planiram da uzmem matičnu ploču sa 965 chipset-om, i lomim se između dve ploče
1. MSI S775 P965 NEO-F 1066MHz/PCI-E
2. GIGABYTE / GA-8I965P-S3 / S-775 / P965+ICH8 / 4*DDRII / PCI-E X16/ 3xPCI/2*PCI-E/SATA2/ LANG/SB
Da li ima na forumu nekog ko ih već ima i kakvi su utisci?
Mene takodje zanima kakva je MSI S775 P965 NEO-F 1066MHz PCI-e.Dal se moze klokovati C2D
(jel osrednja klokerska mat.)?

Poslednja izmena:
MSI 965 neo F ne moze da izgura veci fsb od 333, mozda ce nekim biosom to da rese, ali definitivno je treba izbegavati ako hocete da oc...covek koji je ima takodje ima stravicne probleme sa njenim jmicron cipom...

Znam da je tema stara, ali glupo je da otvaram novu.
Uzeo sam skoro msi p965 neo-f plocu sa e4300 procesorom, 2x 1 GB PQI 667 mhz, 7600gt.
Za te pare, prezadovoljan sam kako racunar radi.
Ali...
uzeo sam 4300 procesor jer sam se ovde informisao da je bolje resenje za jeftniju maticnu plocu i memoriju, zbog veceg mnozioca, tako da teoretski moze da se klokuje sa skoro svakom plocom i memorijom na minimum ~3Ghz.
Sve to mi je radilo na defaultu jedno mesec dana, sve ide glatko itd... i kao da probam overklok...
Na prvi ulazak u BIOS, video sam zasto je ova ploca toliko jeftnija. Sve osiromaseno, a najvece razocaranje sam doziveo kad sam video da ploca ima opciju da gura fsb samo do 245?!?!
Znam da sam citao da svaka p965 ploca mora minimum na 333, sto bi naravno sa ovom memorijom i procesorom za mene bilo zadovoljavajuce - ~3Ghz...
Ajd to, iz zezanja probam da stavim 245 fsb, sve ostalo ostavim isto, ploca nece da se probudi! Resetujem BIOS, reko da probam sa flesom. Flesujem najnoviji BIOS, resetujem, a ploca poludela... Cas se probudi, cas ne... Na kraju, kad sam izvadio bateriju i ostavio je tako jedno pola sata, povratila se.
Udjem ponovo u BIOS, ponudjen fsb opet 245...
Da li neko zna u cemu je problem?
- Prvo, zasto nemam opciju da jos povecam fsb (pise da ukucam vrednost, ali ne preko245... nisam probao da ukucavam preko toga)
- Drugo, zasto bre nece da se probudi ploca na takvu mizeriju od fsb 245?
Da li zna neko?

Nazad
Vrh Dno