Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

Idi iz amd clock tool-a, mozes svaku poseboo, ili obadve istovremeno :)
:wave:

Ne znam gde si ti gledao ove rezultate, ali sigurno nisu tacni.
6000 x2 @3,23 GHz sa HD 3870 38,35 fps... toliko sam ja poterao.Ide i vise oko 40fps..
A 4850 koliko sam video tera 50-54 fps kako sa kojim CPU-om..
A dal je bolja , bolja je..:)

Poredjenje je radjeno kod drugara na njegovom sistemu,klokovi karata nisu dizani i ako je bitno bench je radjen sa bat fajlom.U svakom slucaju po rezultatima koje smo dobili karta je brza nekih 30%(bar u crysis-u).

Dobro si napisao :) terzazak je O/C-nuo kartu, bas cudno :d i tako uporedjuje, kroz neki ~max O/C obe :)

Hehe evo klokovao sam cpu na 3.6GHz i sa crossfire-om mi skor 19517 u 3DM06. :happy:
SM2.0 skor: 7546;
SM3.0 skor: 9325.

Valjda ce moci i graficke bar malo da se klokuju. To cu probati sutra.

Tacno se vidi da ti za 20000+ treba vise od 4Ghz C2Q.

ako se neko seca, imao sam ljubicasto-zelenu sliku u rezolucijama 720p i 1080p na lcd-tv.... juce stavio vistu, i iste 8.7 beta drajvere samo za vistu, i slika u svim rezolucijama OK..... jos cu na kraju preci i na vistu total.....

ako se neko seca, imao sam ljubicasto-zelenu sliku u rezolucijama 720p i 1080p na lcd-tv.... juce stavio vistu, i iste 8.7 beta drajvere samo za vistu, i slika u svim rezolucijama OK..... jos cu na kraju preci i na vistu total.....

A zsto da ne predjes? Navedi bar 1 razlog da ne uradis to??? Yoti i ja koristimo Vistu od 1vog dana kada je dosla kod nas u SR i sve radi bezprekorno (narocito je OK sa SP1). :smoke:

Ma treba to znati namestiti i pod XP, ne vidim razlog zasto gusiti racunar tim otpadom zvanim Vista kad pod XP-om SVE radi savrseno.

brate, ako ti namestis ovo kod mene pod xp, idemo odmah na veceru..........

Shta bi sa pregrevanjem?Jel izashao novi bios koji povecava brzinu obrtaja ventilatora ili se morju koristiti programi poput riva tunera da bi karta bila hladnija?

@Gaya: nema pregrevanja, kartica radi u svojim nominalnim vrednostima temp. Jedino sto se nama glupim korisnicima te temp cine preteranim.

Poredjenje je radjeno kod drugara na njegovom sistemu,klokovi karata nisu dizani i ako je bitno bench je radjen sa bat fajlom.U svakom slucaju po rezultatima koje smo dobili karta je brza nekih 30%(bar u crysis-u).

Vidim da je CPU OC-ovan pa sam mislio i kartice su..(rekoh trazi se poredjenje u max fps)..,)
OC-ovano ne OC-ovano poenta je ista..4850 vs 3870 = 1:0 :D

sad sam na onom brodu, rokam se sa velikim alienom, pada kisha i gore vatre i nalecu oni leteci zlotvori, sa tim podesavanjima ne pada fps ispod 40, sto je extra.... probao sam i onaj nivo gde vozim tenk, na otvorenom, sve prsti i gruva, isto ne pada ispod 40fps...... igrao bi na tv-u na 1080p, ali jos uvek nemogu podesiti sliku u HD rezama da nisu ljubicasto zelene.....

Cek, zadnji nivo borba sa alien brodom, u 1440x900 8xAA 16xAF ima preko 40fps? Na high? Prosto ne mogu da poverujem. Daj neki ss i odmah kupujem. Na 8800gts 512 zestoko OCovanom, na high, bez AA, i AF koji ne radi sa parallax mapiranjem koje je ukljuceno na high podesavanjima, sam imao 40-50 fps do tog dela, kada krece slow motion <20fps, pocne da secka zvuk, totalni raspad. Baci molim te fraps, ne prozivam te, nego bih stvarno kupio kartu ako je tako.

sad sam na poslu, pa kad dodjem kuci oko 21h, poslacu ti shotke, imam bas na tom delu overeno...... pazi kad ni ja nisam mogao da verujem kako radi..... znaci sve prsti od kishe i eksplozija, a radi ko djavo........

ja se secam da sam imao jednocifren broj fps u tom delu kada sve prsti sa OC-ed 8800GT...

A neko je do skoro je pricao:
"Zali boze ove radeon stvari........... pa ovo je katastrofa snaci se ovde ..":D
Zareko sam se da necu menjati HW skoro, ali ova 4870 je babaroga:D
Jos samo da skupim 500 evrica..

Poslednja izmena:
Cek, zadnji nivo borba sa alien brodom, u 1440x900 8xAA 16xAF ima preko 40fps? Na high? Prosto ne mogu da poverujem. Daj neki ss i odmah kupujem. Na 8800gts 512 zestoko OCovanom, na high, bez AA, i AF koji ne radi sa parallax mapiranjem koje je ukljuceno na high podesavanjima, sam imao 40-50 fps do tog dela, kada krece slow motion <20fps, pocne da secka zvuk, totalni raspad. Baci molim te fraps, ne prozivam te, nego bih stvarno kupio kartu ako je tako.

Evo kako to izgleda u 1280x 1024, patch 1.21, prosto za neverovati kako radi :zgran:
Evo ga chabex sa mnom i ne veruje ocima :-devil-: Doduse karta je @850/1100 ,)

Poslednja izmena:
A neko je do skoro je pricao:
"Zali boze ove radeon stvari........... pa ovo je katastrofa snaci se ovde ..":D
Zareko sam se da necu menjati HW skoro, ali ova 4870 je babaroga:D
Jos samo da skupim 500 evrica..

stojim i dalje iza toga da je taj CCC katastrofa..... a posto sam klinji obecao novu masinu, dobice ovo moje, a ja prelazim na gtx280...........

Ovo pozdravljam.Svet nastavlja sa mladjima..
Nemoj samo da ti bude krivo ako njegov rez-fps bude veci od tvog..:)

Koliko ja vidim ukoliko budem uzeo 4850 igranje GRID-a mogu samo da sanjam?!http://www.tomshardware.co.uk/radeon-hd-4850,review-31011-19.htmlZnam da čiča Toma nije baš Ati friendly ali opet meni i sa 3850 ume da pukne GRID šta je u pitanju loša optimizacija igre ili nešto treće?*** ne svidja mi se ovo što vidim Crysis me ne zanima ko lanjski sneg jel igrao neko od vas koji imate 4850 GRID i kako se ponaša?

Yoti jesi li probao CF 4850 i 4870 :)

U sredu, stize mi Intel DX48BT2 Bonetrail + QX9770 :smoke:

Poslednja izmena:
@Placebo

evo:

Prilozi

• kriza11.JPG
    kriza11.JPG
    117.5 KB · Pregleda: 152
  • kriza12.JPG
    kriza12.JPG