Šta je novo?

Gigabyte GV-NX96T512HP

I ja sam vec citao taj review, ali me interesuje kakve su temperature i kako se klokuje posto to nisu naveli.

mmm silent... toga nema kod nas ?

karta je super, i naravno necujna, sto nekim ljuda predstavlja ogroman plus, sto se tice oc, ne znam, ja se nih igrao s obzirom da ima samo pasivno hladjenje. Ali oko bas oces oc, onda kupi kuler i okreni ga da "dere" u kartu i ne bih trebalo biti problema, ali onda se gubi smisao pasivnog hladjenja, tako da ti je isto i da uzmes sa aktivnim pa da napravis oc.

Kartica je verovatno dobra, a da li je necujna nisam siguran. Prethodni Gigabyte silent modeli npr. GeForce 8600 GTS (GV-NX86S256H) su pocinjali da zuje posle par sati igranja tj. kad se kartica zagreje. Nadam se da su to resili. :smash:

Kartica je verovatno dobra, a da li je necujna nisam siguran. Prethodni Gigabyte silent modeli npr. GeForce 8600 GTS (GV-NX86S256H) su pocinjali da zuje posle par sati igranja tj. kad se kartica zagreje. Nadam se da su to resili. :smash:

:) to se desavalo sa nekim serijama silent a i ostalih 8600gts i 8600gt, samo sto sew kod silent to cuje. sam gigabyte je priznao da su "od dobavljaca" dobili seriju losih prigusnica, i da ce da zamene sve ove sto "ciche" u 3d-u.
tako da taj problem ne bi trebalo da prati i seriju 9xxx, mada je upravo taj problem razlog sto mi se ne svidjaju gigabyte silent varijante, uzmi brate sa kulerom pa nek zuji ako mora, jednostavno temp. gpu-a pod opterecenjem sa pasivnim hladjenjem nisu najzdravije, pretpostavljam da ce isto biti i sa 96000gt

Verovatno je necu uzimati, nego cisto da cujem vase misljenje.

Kupujem tu karticu za 3 dana pa javljam ovde rezultate.
Pasivno hladjenje + klokovana 720/2000 + 49C idle :),ne znam za load provericu.

Nece da posalje odgovor :p Sram ga bilo !

Na papiru kartica je odlicna, jos samo da se potvrdi u praksi.
Moja sledeca graficka ce biti pasivno hladjena, mozda bas ovaj Gigabyte. Zavisi i od razlike u ceni, jer ako je 20ak eura, radije cu da kupim jeftiniju + Accelero...
Onaj hladnjak je bas masivan, samo treba da se zbudzi neka 8-ica da duva u njega. Moze i na prekidach, pa ako se ne igraju igrice tih dana, moze da se iskljuci...
I koliko kosta?

Pa 8600GTS Silent je bio prilicno skuplji od konkurencije.
Ako ne preteraju sa cenom kao tad, definitivno moja buduca graficka.

Izvinjavam se na kasnjenju,karticu cu nabaviti od CT Computersa,izaci ce me oko 130 evra.

Je li to sa nekim popustom ili je to cena za sve?

HAHA u CT 130e cena za sve...ne bih rekao...Za nas tj obicne smrtnke citaj cena 170e minimum...ali vredi proveriti...mada ne verujem da im je Bozic stigao ranije

Jedna od vecih firmi iz bg-a ima ovo za 150 evura, valjda...

Ako je verovati it-svetu (a ne sajtu firme), i taj asus je stigao u maloprodaju po 140 u jednoj drugoj...

Stigla je neka manja kolicina na lager.
Cena za sve je 11699 din = 142 evra po 82 kursu,sto mislim da nije nesto skupo za fabricki clockovan model + pasivno hladnjenje + mogucnost menjanja voltaze softwareski.
Moci ce da se poruci u comtrade shopovima po toj ceni.

Nisam znao da moze da se menja voltaza softverski.

Za ocekivati je da se i Asus Silent pojavi kod nas. Referentni taktovi na Asus modelu...
Bilo bi super kad bi postojao neki uporedni test Silent 9600GT-ova.
http://www.silentpcreview.com/article821-page1.html
Ako itsvet ne laze ima ga za 140 evra.
Inace, pristojna cena za Gigabyte (ako se ispostavi da je tacna).

jednostavno temp. gpu-a pod opterecenjem sa pasivnim hladjenjem nisu najzdravije, pretpostavljam da ce isto biti i sa 96000gt
A zasto bi mene interesovalo da li je temperatura zdrava za GPU? Dobijam 3 godine garancije, a sigurno je necu drzati duze od toga.

Nabavio sam grafiku kao sto sam i rekao.
Ovako stoje stvari,za sad testirano na defaultu 720/2000,cpu clockovan na 3.6ghz Core2duo E6750.

3dmark 05 : 20338

3dmark 06 : 11605

Ko ne zna kako izgleda graficka evo slike :

Ukratko,dobra stvar je sto je pasivno hladjenje.Temperature se krecu kao sto vidite na slici od 53 Idle do 75C full load,nemam nista da duva u grafiku,da imam verovatno bi temperature za koji stepen bile manje.
To je sve vezano za default 720/2000,obicni 9600GT ima 650/1800 default,tako da je ova oko 10% ubrzana.
Uz karticu stize software Gamers HUD,koji jos nisam stigao da instaliram,ali pise na kutiji da je podrzano menjanje software-ski voltaze.Kasnije cu se poigrati sa voltazama da vidimo koji joj je maximum.
Inace ovo je 9600GT Turbo force edition,kako pise na kutiji i razlika izmedju 8600GT koji sam imao pre ovoga je nekih od 70-90% ubrzanja.
Toliko za sada,kasnije sa jos :)

Poslednja izmena:
Lepo nema sta, ali su load temperature previse za moj ukus. Mora tu jedna 12-tica da duva, ako se planira maks. klok i dizanje voltaze.

Poslednja izmena:
U pravu si,sad sam stavio nesto bezveze,neka osmica koja skoro crkava da duva u grafiku i drasticno su se smanjile temperature.

Aj kad budes imao vremena klokni je da vidimo max,a i temperature...nesto sam skeptican oko temperatura,ako bi se jos kloknula

Vrh Dno