Šta je novo?

Gigabyte GM-M6800 Dual Lens Gaming Mouse

Upravo sam kupio ovaj mis (gm-m6800) i sve je Ok osim scroll tockica koji se cudno ponasa. Kada skrolujem na gore sve je normalno ali kada skrolujem na dole otpor je jaci i cuje se "tandrkanje". Pri malo jacem pritisku osecaj je isti kao i kada skrolujem na gore. :trust:

Da li je ovo normalno? :crash:

U principu, to je jedna od glavnih mana ovog misa :). Mislim da je opticka verzija imala najvise problema sa skrolom, za razliku od laserske :)

BTW, moj laserski model radi bez problema, osim sto sam uspeo da shebem forward dugme sa strane :smash:

Poslednja izmena:
Znaci, skrol na tvom laserskom radi isto u oba pravca? :) E, koji sam baksuz :wall: A, bas sam odusevljen ergonomijom. Koristim ga sat vremena i vec sam se navikao na njega. Ali ovo me nervira :crash:

Mada, ovo mi ne deluje kao neki kvar. Imam osecaj kao da je stvarno tako uradjeno. Ali opet ne vidim neku svrhu toga :trust:

Da li vredi da ga reklamiram? Sta ako kazu da to tako treba? :)

Poslednja izmena:
Ma skrol bi trebalo da radi ok i na optickom samo je pitanje koliko dugo, tebi je fakticki crk'o odma' :S:. I nije problem samo razlicit otpor u razlicitim pravcima, nego i "propadanje" tockica unutra i blokiranje, itd.

Poslednja izmena:
Imam 2, jedan star 1g, drugi pola godine.
Na oba je počeo da zeza skrol relativno brzo.
Na prvom sam već menjao mikroprekidač za levi klik (sad moram i za back taster i za srednji taster), drugom moram jer skoro da i ne radi a kada ga odradi onda to bude "troklik" minimum.
Sve u svemu, brzo crkavaju tasteri koji se često koriste a to je nedopustivo za gaming miša!

Laser je odličan, miš u ruci leši super, kabal je kvalitetan.
Da nema ovih neverovatnih grešaka sa klikovima (slab kvalitet mikroprekidača) bio bi odlilčan miš ovako je nedovoljan jer veoma brzo postane neupotrebljiv.
Ne preporučujem kupovinu.

Moj je izdrzao duze od godinu dana (laserski model, GM-6880), samo je forward button sa strane pravio problem, a onda sam ga ubio ja, silom :D. Opet sam kupio isti, nisam mu nasao neke znacajne mane, a imam i rezervne delove (mikroprekidaci i ostalo) :)

Poslednja izmena:
Verovatno sam vec o tome ranije pisao, ja sam imao opticki model koji je bio izuzetan mis za te male pare ovaj 6880 na tom principu, i njemu ode scrol točkić, klasika, u zamenu dobijem laserski model Gigabyte GM-M6580 koji je u to vreme i sa tim kursom pre dve ili više godina, ni sam se ne secam vise :d bio 650 dinara, znaci dusu sam mu uzeo, od GIGABYTE natpisa na njemu vidi se samo GIGA, ono se izlizalo ostalo, miš i dan danas radi perfektno, ima prostiju ergonomiju od ovih GM-6880 varijatni, ali je prilicno brz mis zbog lasera.

Tako da za ovaj GM-M6580 ako jos uvek moze negde da se nadje ili neki njegov naslednik svaka preporuka!!!

Poslednja izmena:
Meni danas stiže ovaj miš, M6800, kao zamena za RX1000. Imao sam garanciju na tog Logitech-a 2 godine, a počeo je da radi "dvoklik" sam od sebe pa sam ga zato reklamirao.

Koliko vidim ni ovaj nije imun na isto pa ću i njega manjati ako pobrljavi. Garancija na M6800 mi je ponovo 2 godine (nova garancija).

Poslednja izmena:
One koje nervira na misevima to sto su back forward dugmici okrenuti, samo nek skinu X-Mouse Button Control, odlican programicic.

Jedino sto ne razumijem je da li je moguce da se niko nije pozalio na sjeckanje pri naglim pokretima (mislim na CS prvenstveno)? Nisam procitao cijelu temu nemam vrem. nocas,ali cu sigurno to uraditi sutra.

Kupio sam m6800 prije 10 ak dana,iz vise razloga. Prvo, sto je velik,taman za moju saku,drugo- udobnost,trece-cena, cetvrto-nadao sam se da je dobar za fps igre,ali tu sam se prevario. Nemojte me lose shvatiti,Mis je super,ali za druge stvari (maya, PS...) dok za CS itd jednostavno nije jer PRESKACE kada se jako trzne,to ga za mene cini neupotrebljivim za pucacine,sto je za moj 6 god star Logitech g1 3 nivoa ispod.. Inace za sve drugo je dobar.

Imam problem, kursor počinje nekontrolisano da se trese kada podignem miš od podloge. Jel se dešavalo nekom ovo?

^Da, isto i kod mene, ali ne vidim zasto bi to bio problem, kada je na podlozi funkcionise normalno.;)

Smeta kada ga koristim u igrama, naročito u pucačinama (zato sam ga i uzeo uostalom)...

Kolika je razlika izmedju gm m6580 i gm m6880? Uzeo bih misa za crtanje u CAD-u povremeno neku igru, tako da mi je u principu najbitnija ergonomija, ali i neka solidna preciznost.
Je li m6880 veci od m6580?

Najbolji mis koji sam imao ikada za gaming 6880.
Kupio sebi jedan pre tri godine a drugi 6880 zeni pre dve.Ovaj prvi je padao bezbroj puta na parket sa visine od 60 cm(sa dela sa podlogom) i nista.Bezbroj sati u BC2 i crtanju projekata.Na kraju su se zice prekinule u samom misu od cimanja i vucenja.
Drugi mis je i dalje u pogonu ali mu ne radi scrol koji mi je crkao par meseci od kupovine.Laser radi besprekorno pixel po pixel u teh crtanju.U igri bez zadrski sa trenutni odzivom.Kupio sam skoro V7 koji se pokazao veoma lose sa zadrskama i losim odzivom i lelujanjem kursora u teh crtezima sto smatram losim laserom.I opet radije igram sa 6880 nego sa V7.Jednostavno...razlika se vidi u samoj igri gde ginem kao pocetnik dok igram sa V7 ali kada uzmem 6880 eee tu stvari dodju na svoje. AT 4 i NO FLY ZONE su odmah na snazi.

Nazad
Vrh Dno