Šta je novo?

Gigabyte GF6600GT oc?

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Pozdrav,

Kupio sam pre par dana Gigabyte NX66T128D 6600GT PCI-E, Moze da se klokuje do 560/1125MHz, ali se pojavljuju artifakti u igrama. Na 530/1100 nema artifekata, ali ovo je smesan oc, pa me zanima da li postoji neki nacin da se otklone ovi artefekti??? Neko povecanje napona ili ...

Kartica se ne greje preko 75C u full loadu...

Prvo ustanovi da li su artefakti zbog gpu-a ili memorije. Kod mene se fabricki klokovala na 540/1260 da prolazi ati tool, posle promene paste gpu ide na cak 550 :D

Ja imam slicnu karticu samo je silentpipe turboforce2 i ima vivo(tacna oznaka gv-nx66t128vp). Kod mene su taktovi po def. malo veci, tj. memorija je fabricki setovana na 1120 (1.6ns). Ako mozes pogledaj koji su tvoji memorijski cipovi tj. na koliko su deklarisani.
Gigabyte koristi vrlo losu pastu, zvaku, na svojim karticama pa je vrlo verovatno da je to uzrok "problemu".
Inace ja ti oc ne preporucujem jer ne dobijas puno a rizikujes dosta. Dobijes par frejmova vise i to je to. Ja oc graficku samo kada radim neki test 3dmark ili sl. (mada neznam kada sam to poslednji put radio) inace svo vreme je na defaultu.
Poz

Pazi, najvaznije je kakav primerak si ubo i kakvo hladjenje imash...
Ja imam Club3D 6600GT i radi mi za svaki dan na 570/1200, a max bez greshaka moze 604/1270... I da, na njoj je Zalman VF700-CU ,)
Pogledaj OVO

Izgleda da sam ubo neki mnogo smoren primerak... Vec na 535MHz za core mi nastaju smetnje, a memorija max stabilno bez smetnji moze do 1125MHz...

A jos mi i daje samo crno belu sliku na tv-u... Ima onaj nastavak, ubodem s-vhs i sta god radio, cackao po driverima nece da baci boju... a proucio sam ih skoro do maximuma... Imate li neki predlog za tv out...

Duke Nukem je napisao(la):
A jos mi i daje samo crno belu sliku na tv-u... Ima onaj nastavak, ubodem s-vhs i sta god radio, cackao po driverima nece da baci boju... a proucio sam ih skoro do maximuma... Imate li neki predlog za tv out...

I ja imam GByte NX66T128D, radi do 570/1150 bez grešaka, ali namestiti
sliku na TV-u... Od toga sam odavno odustao. Crno-bela slika bila je maximum.

ExR je napisao(la):
Ja imam slicnu karticu samo je silentpipe turboforce2 i ima vivo(tacna oznaka gv-nx66t128vp). Kod mene su taktovi po def. malo veci, tj. memorija je fabricki setovana na 1120 (1.6ns). Ako mozes pogledaj koji su tvoji memorijski cipovi tj. na koliko su deklarisani.
Gigabyte koristi vrlo losu pastu, zvaku, na svojim karticama pa je vrlo verovatno da je to uzrok "problemu".
Inace ja ti oc ne preporucujem jer ne dobijas puno a rizikujes dosta. Dobijes par frejmova vise i to je to. Ja oc graficku samo kada radim neki test 3dmark ili sl. (mada neznam kada sam to poslednji put radio) inace svo vreme je na defaultu.
Poz
Имамо исту картицу :D докле теби иде стабилно, мени скроз стабилно до 550/1250, може да иде и до 580/1300, ал' се након неког времена почну појављивати артефакти тако да чекам зиму :d и ставићу вероватно 2 вента на кућиште.
На тренутним сетовањима у idle ми је T ~70 степени, а у load и преко 80 :-devil-:

Poslednja izmena:
Tv izlaz je standarni problem, vise se i ne trudim...
Nema "smorenih" primeraka, mora da ide!!! Temperature su problemi... Kako meris T u full load-u?

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Tv izlaz je standarni problem, vise se i ne trudim...
Nema "smorenih" primeraka, mora da ide!!! Temperature su problemi... Kako meris T u full load-u?

Zooo je napisao(la):

davno sam imao 6600gt, nisam ni probao TV out
nego da nije do prebacivanja sa NTSC-a na PAL, neke su cak imale dzamper na samoj kartici, a nekima se to sredjivalo iz BIOSa uz pomoc nibitora

nisam znao za taj TV problem

@Duke Nukem
probaj da editujes BIOS iz nibitora i da povecas napon za GPU, ali uz OBAVEZNO menjanje paste i uz neko bolje hladjenje

Poslednja izmena:
T u full loadu merim preko riva tunera... ima onaj grafikon kao task manager...

Digao sam voltazu preko nibitora na 1,55V ali mi se sad na 540MHz pojavljuje vrlo malo artefekata... Do koliko smem da idem sa voltazom? T ne prelazi 78C

to it je dosta voltaze
mozda 1.6v uz nekog zalmana, ali ti ne preporucujem 1.6
jer sve zavisi kakva je naponska sekcija kartice i da li moze da isporucuje tih 1.6 konstantno i da se pri tom ne pregreva

Atila K je napisao(la):
Имамо исту картицу :D докле теби иде стабилно, мени скроз стабилно до 550/1250, може да иде и до 580/1300, ал' се након неког времена почну појављивати артефакти тако да чекам зиму :d и ставићу вероватно 2 вента на кућиште.
На тренутним сетовањима у idle ми је T ~70 степени, а у load и преко 80 :-devil-:
Samo sam propustio par 3dmark-a, kao sto sam rekao radi na default-u , cini mi se na 570/12xx. Idle 60, full ide i 90+ kada je oc(zavisi od spoljne temperature) . Imam blagu promaju u kucistu, tj. 2x osmice. Inace trazeci testove video sam da ova kartica dostize i 100 u full loadu i radi bez problema.

Ma klocknem cpu i dobijem 1000 i kusur vise u 3d03:smoke: .

Poslednja izmena:
Kako vam je bre toliki idle? :trust: Kod mene je 40-45.

KIBLA`s je napisao(la):
davno sam imao 6600gt, nisam ni probao TV out
nego da nije do prebacivanja sa NTSC-a na PAL, neke su cak imale dzamper na samoj kartici, a nekima se to sredjivalo iz BIOSa uz pomoc nibitora

nisam znao za taj TV problem]

U pravu si ovo za BIOS i nibitor, tamo stoji NTSC. Hvala za savet,
moraću to da ispravim.

Zooo je napisao(la):

Ja imam boju samo sa 81.98 drajverima. Garant bi upalilo i kod tebe. Samo sto to bas i nije neko resenje...

Duke Nukem je napisao(la):
Meni je u idle 44 sa 55% ventom...[/QUOTE

Kod mene je u idle +10, dakle 54-55 sa 66% vent. Iznervirao me stock hladnjak,
danas sam ga skidao i menjao pastu, a posle nikako da ga vratim da bude
stabilan. Klacka se na ona dva držača, leteće u smeće prvom prilikom...:smash:

Vrh Dno