Šta je novo?

GIGABYTE GA-P67A-UD4-B3

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Ima li neko ovu plochu i da li ima neke probleme sa njom?

E Pedja sto uze gigabyte zar nisi video da svi hvale asus-a. kakav problem imas?

Da bre Pedja, Asus skoruje 1% bolje na Anandu, po Bogu sto uze taj Gigabyte :(

shta ti sad fali choeche? niakd zadovoljan? kakvi problemi? ako si mislio na ful stabilan rad na 5ghz, to malo teze, ne samo na gigabajtu vec i na drugim plochama.

ako te to smori javi se na pm da otkupim od tebe :D

Ma imam nekih problema sa restartom, kad kolkujem on sve lepo primi komp ali kad restartujem na dugme komp odma pri botovanju komp se neki put ugasi a i kad ga palim kad je klokovan upali se pa se sam ugasi posle par sekundi sam od sebe neki put jedno neki put vishe puta ne znam shto to?

Govori ti racunar da treba da nadjes sebi drugi hobi. Ti si bre ko Ljubisa iz Panceva, samo sto ne prodajes nista. :D

Super, uspeo sam da ti zavaljam kradenu plocu iz Nemacke sa laznom garancijom....:):D

Salim se, oce bios da pravi problem, kod drugara na p67 sajberzubu se to desavalo, novi BIOS je resio problem

Super, uspeo sam da ti zavaljam kradenu plocu iz Nemacke sa laznom garancijom....:):D

Salim se, oce bios da pravi problem, kod drugara na p67 sajberzubu se to desavalo, novi BIOS je resio problem

Ubachen je najnoviji bios...

Trebali bi da izadju neki BETA bios-i, jer si njih probao?
Meni je to resilo problem....

a da ti lepo batalis klok,obzirom da nije bas toliko prost na sendy bridgeu, i lepo clear cmos uradis?

a da ti lepo batalis klok,obzirom da nije bas toliko prost na sendy bridgeu, i lepo clear cmos uradis?

Ja sam lepo spustio memoriju na 1600 i sad radi normalno, treba da se shteluju latencije a mene mrzi sad i oko toga da se zezam, ako neko ima istu memoriju kao ja i sandy neka kazhe koliko je napon stavio i koje latencije za 1886mhz da se ne cimam za dz.

Ja sam lepo spustio memoriju na 1600 i sad radi normalno, treba da se shteluju latencije a mene mrzi sad i oko toga da se zezam, ako neko ima istu memoriju kao ja i sandy neka kazhe koliko je napon stavio i koje latencije za 1886mhz da se ne cimam za dz.

Zavisi od primerka do primerka i kombinacija sa kojom plocom. Stvarno tesko bas da ces moci kopirati podesavanja i da tebi radi 100%. Polako samo, i nacices setup ;)

Bas na SB je najlaksi moguci OC, mnogo lakse od 1366 i starijih :p

Nema shanse da namestim da bude stabilna na 1866 hoce ali kad je procesor na def 3.3ghz chim stavim x45 4.5ghz onda nece da pali komp iz prve upali pa par puta sam ugasi i onda krece da botuje a kad je na 1600 4.5ghz onda lepo pali iz prve ne znam koji je to fazon?

gigabyte ploce se tako ponasaju kad je nestabilna.

tipa .... prevelik OC komp zabada pri dizanju ... i vrti u krug ... iskljucis napajanje sacekas par sec .... vratis i ploca butuje na def vrednostima .....

*** vezbaj ... ili spalis nesto ili naucis da OCujes :)

Ja koristim F3b i nemam problema. Velika je verovatnoca da je nesto sa memorijom u tvom setovanju,cim sada radi na 1600 MHz.
A kako radi kad je cpu na 3.3ghz lepo se podizhe sistem nema gashenja? Jel bolji f3b ili f3d?
gigabyte ploce se tako ponasaju kad je nestabilna.

tipa .... prevelik OC komp zabada pri dizanju ... i vrti u krug ... iskljucis napajanje sacekas par sec .... vratis i ploca butuje na def vrednostima .....

*** vezbaj ... ili spalis nesto ili naucis da OCujes :)

Provalio sam to, tako sam i ja na prekidach napajanje iskljchio pa ukljuchio

Poslednja izmena:
Nema shanse da namestim da bude stabilna na 1866 hoce ali kad je procesor na def 3.3ghz chim stavim x45 4.5ghz onda nece da pali komp iz prve upali pa par puta sam ugasi i onda krece da botuje a kad je na 1600 4.5ghz onda lepo pali iz prve ne znam koji je to fazon?

faco, kad si dizao memoriju, da li si me poslushao i podizao qpi/vtt i system agent voltage? bez toga ne moze ni na 1866, samo na 1600, a kamoli na 2133

faco, kad si dizao memoriju, da li si me poslushao i podizao qpi/vtt i system agent voltage? bez toga ne moze ni na 1866, samo na 1600, a kamoli na 2133

Jesam ali ne vredi nece iz prve da se pali kad je 1866 a kad je na 1600 pali iz prve, evo vec 2 dana pokushavam i nema shanse da je namestim na 1866

Jesam ali ne vredi nece iz prve da se pali kad je 1866 a kad je na 1600 pali iz prve, evo vec 2 dana pokushavam i nema shanse da je namestim na 1866

mozda i previshe ochekujesh od tog exelerama, ***, ipak je 1600 cl9 i to verovatno jedan od loshijih. ja dodushe jesam cherechio ud5, ali ne bi trebalo da je neka velika razlika izmedju nje i ud4 i da ona ima takve tripove, a ud5 nema.

probaj sa nekom drugom memorijom

mozda i previshe ochekujesh od tog exelerama, ***, ipak je 1600 cl9 i to verovatno jedan od loshijih. ja dodushe jesam cherechio ud5, ali ne bi trebalo da je neka velika razlika izmedju nje i ud4 i da ona ima takve tripove, a ud5 nema.

probaj sa nekom drugom memorijom

Pa nemam sa kojom drugom :)

Taj 'restart' koji se desi zato sto neka od komponenti na ploci (CPU, memorija, chipset, neki levi kontroler, itd...) ne odgovori BIOS-u da je spremna na vreme tokom POST-a (koliko sam ja razumeo objasnjenje).
BIOS zatim ugasi sve, i proba ponovo. Nakon 2-3 propala pokusaja, najzad vrati Overclock podesavanja na default jer je to najcesci uzrok gore opisanog problema.

Kod ASUS-a je postojao jedan smesan ***** u BIOS-u da kada je neki setting u BIOS-u (potpuno nevezan za overclock) stavljen na DISABLED, ploca se ponekad restartuje pri hladnom startu. Primetio sam da, od kako sam podesio taj setting, umesto da se svaki drugi-treci put to desi, desi se na svakom desetom hladnom startu. Zapravo, zaboravio sam kada sam zadnji put video da se restartuje.

Nazad
Vrh Dno