Mozda se i ne varas, ali ovde je rec o razlikama izmedju razlicitih revizija iste ploce, dok ti govoris o razlici izmedju dve razlicite ploce.Ako se ne varam, DS3R ima 8 SATA konektora na ploči, dok "obična" DS3 ima 6 ...
R - raid, ima dodatak za raid.
L - light, malo osiromasena nema raid i to.
DS3 obicna - 6 USB konektora nazad, nema raid
Mislim da je nesto ovako.
A AHCI mod za diskove, da li podržavaju i koje? Imam P31-DS3L i zadovoljan sam, ali planiram da uzmem P35, ali se takodje dvoumim koju od ovih!?
Ja imam GA-P35-DS3 i kako to mislis da ona nema raid?
Ja sam primetio još jednu razliku. Verzija 1.0 koristi većinom plave, dok verzija 2.0 koristi crvene kondenzatore. Moram priznati da mi nije jasno u čemu je razlika, ali izgleda da "jači" modeli ploča koriste ove crvene, dok jeftiniji koriste uglavnom plave (pogledajte slike po GB sajtu). Ovde prvenstveno mislim da kondenzatore oko procesorskog podnožija, DIMM podnožija i x16 PCI-E slota. Mada... ja imam GA-G33-DS3R i na slici sa njihovog sajta se vidi da ploča ima uglavnom plave kondenzatore, za razliku od ekskluzivnijih modela (bez integrisane grafike), mada je moj primerak ploče došao sa svim crvenim kondenzatorima.![]()
Kol'ko se ja razumem u problematiku, plava boja predstavlja veću energetsku vrednost u odnosu na crvenu, mada se kondenzatori odavno ne kodiraju bojama. Sada je samo još pitanje šta je sa ovim "sprovodnim polimer aluminijum" elektrolitskim kondenzatorima, odnosno čemu te boje kod njih - pošto nema šanse da se vrednosti kondenzatora drastično razlikuju. Možda pre neke njihove karakteristike i kvalitet!?!?!
Verovatno je jednima radni vek 20 godina, a drugima 15Kol'ko se ja razumem u problematiku, plava boja predstavlja veću energetsku vrednost u odnosu na crvenu, mada se kondenzatori odavno ne kodiraju bojama. Sada je samo još pitanje šta je sa ovim "sprovodnim polimer aluminijum" elektrolitskim kondenzatorima, odnosno čemu te boje kod njih - pošto nema šanse da se vrednosti kondenzatora drastično razlikuju. Možda pre neke njihove karakteristike i kvalitet!?!?!
Nešto si ti tu pobrkao...A ahci mod je ****** bez raida. U globalu procentualno nicemu ne koristi.
Vidiš, baš čudno... Onda mogu samo pretpostaviti da su ovi plavi bolji, jer sam u radnji držao u rukama i G33-DS3R i P35-DS3R direktno ih poredeći. Elem, P35 je imala uglavnom plave kondenzatore, dok su na G33 samo crveni (osim nekoliko većih).Ja imam rev 1.0 iako na slici ima plave kondezatore kod mene su uglavnom crveni (bas oko cpu-a,pci e,dok su kod memorije i plavi i crveni) na slici ima i ljubicastih a na mojoj ploci nema nijedan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari