drugari pomagajte... Imam ovu plocu kao i E6550 i OC sam ga na 400fsb (2.8 Ghz) sa kingston pc667 koja je dosla na 800, sve radi extra sa OC-ingom, procesor ne prelazi 42 Celzijusa, dok je memorija ledena kao zmija... Problem je sledeci:
Kad overklokujem masinu i zatim ugasim komp tj. posle gasenja izvucem kabli iz struje, pa ga onda vratim (iliti simuliram nestanak struje) i upalim, on poradi 10 sek pa se ugasi i zatim se sam upali nakon 3 sek sa iskljucenom opcijom u BIOSu za manuelno podesavanje frekvencija (u prevodu sa default frekvencijama) i nastavi tako da radi. Baterijica nije sigurno, sta moze da bude???
BIOS je F8, by the way...
drugari pomagajte... Imam ovu plocu kao i E6550 i OC sam ga na 400fsb (2.8 Ghz) sa kingston pc667 koja je dosla na 800, sve radi extra sa OC-ingom, procesor ne prelazi 42 Celzijusa, dok je memorija ledena kao zmija... Problem je sledeci:
Kad overklokujem masinu i zatim ugasim komp tj. posle gasenja izvucem kabli iz struje, pa ga onda vratim (iliti simuliram nestanak struje) i upalim, on poradi 10 sek pa se ugasi i zatim se sam upali nakon 3 sek sa iskljucenom opcijom u BIOSu za manuelno podesavanje frekvencija (u prevodu sa default frekvencijama) i nastavi tako da radi. Baterijica nije sigurno, sta moze da bude???
BIOS je F8, by the way...
verovatno je neki fail-safe mehanizam u pitanju...Evo, mislim da sam resio prob... Problem sa resetovanjem podesavanja OC-a na default, NAKON vadjenja kabla iz zida se resava tako sto kad je je racunar ponovo pod napajanjem treba da se saceka par minuta (recimo 10 min) i kad ga upalim regularno se upali, bez resetovanja itd... A sto se tice PCI-E frekvencije, imam ideju sta bi moglo da bude u pitanju pa cu da proverim, nadam se da nece a bude pufff...
a sto ga uopste cupas iz struje?Izgleda, ipak nisam resio probmalopre sam ponovio isti i cvrc opet isto... Nego what the hell dobijam novu grafu pa se ne bedarim suvise...
Gigabyte p31-ds3l je i dalje odlican izbor ako se trazi Intel platforma za sto manje para. Zaboravlja se da vraca na def za nekih 320+MHz. Na 300 radi bez problema, makar je moja radila tako. Racunajuci da je sada u prodaji E2180 50e, a E2200 nekoliko evra vise, ne treba otpisivati ovu plocu.
Predlog za jeftinu Intel masinu:
GA-P31-DS3L + E2180 (ili jos bolje E2200) + 2x1GB Transcend 800MHz = ~130e
Velika je verovatnoca da ce raditi 300x10 (moze se desiti i da memorija hoce na 900MHz) i eto vam brze masine za male pare...
E sad, to sto nece da gura FSB543 i sl., to je vec i previse za ovu cenovnu klasu...
Pa i nije, ako neko ide na Wolfdale moze slobodno da razmisli od ASUS PB5, P5B moze preko 500FSB-a i Wolfdale se bash voli sa P965chipsetom, a cena P5B-a je oko 50e :smash:
Uzeo sam ovu plocu pre 7 dana jer mi je prethodna otisla u vecna lovista. FSB drzim na 415 za svaki dan, to sto je pcie magistrala 125MHz mi nije problem, koliko vidim to moze da bude problem samo na nekim plocama (povecana pcie magistrala i sata hdd npr). Posto je sa povecanjem pcie magistrale i graficka automatski oc ja sam pomocu riva tunera spustio takt GPU kako bi mi sistem bio stabilan u 3D aplikacijama. Sve u svemu, za nesto sto kosta 4100 din i ima 3 god garancije, mislim da je ploca jako dobar izbor.
Ma samo napred. Gigabyte voli heroje. Ujesces samog sebe za ..da kada ti bude sve redom pocrkavalo. Ali, nema veze. Imas garancije pa cepaj. Ccc... :zgran:
opet ja i moja pitanja
kako da nateram da mi HDD (5000aaks) radi u sata2 rezimu ??? Gde se to nalazi u biosu ?? oslepeo sam izgleda).
@Zorz
Nista ne brini, svako od nas ko se iole bavi oc svesno preuzima rizik...
Koliko znam 5200,7200,8200 i vishi iz istih serija ne rade na 965 cipsetu,ili se ja mozda varam?Pa i nije, ako neko ide na Wolfdale moze slobodno da razmisli od ASUS PB5, P5B moze preko 500FSB-a i Wolfdale se bash voli sa P965chipsetom, a cena P5B-a je oko 50e :smash:
Koliko znam 5200,7200,8200 i vishi iz istih serija ne rade na 965 cipsetu,ili se ja mozda varam?
Imam "mali" problem sa ovom plocom. Naime skoro sam se ponovio i uzeo ovu plocu, kao i E5200 i Palit 9600GSO. Za sada sve radi podmazano ALI maticna i programi mi citaju za VID 1.8750 V a Vcore mi je ~1.15 ! Ne pomaze ni kada podesim rucno voltazu na VID vrednost, mada podesavanje voltaze na recimo 1.2 urzokuje povecanje voltaze na ~1.7. Postavlja se pitanje, da li je problem u maticnoj ili mozda u napajanju ili ipak necem trecem? Ploca je rev 1.0 i to ova "ekoloska" EP31. Probao sam i sa F4 kao i sa novim beta F5a BIOSOM ali bez promena... Napominjem da je sistem ovako stabilan, prolazi Intel Burn testove bez problema itd. P.S. Ako je problem do ploce, da li je to dovoljan razlog za reklamaciju, tj. da li ce je uvaziti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari