Šta je novo?

Gigabyte GA-P31-DS3L

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Nigde ne mogu da nadjem ljudski review ove ploce. Specifikacije sam video na sajtu. Ako ne gresim ploca ima PATA kontroler za razliku od P35 ploca. Mozda nije lose resenje za low end C2D platformu. Zanima me da li je neko ima ili je probao ovu plocu ili zna neki detaljan review? Pre svega me zanima kako se klokuje, tj da li moze da izvuce FSB od 400 MHz, i neki eventualni problemi i nekompatibilnosti. Video sam npr. u nekim customer review-ima da se ljudi zale da na nekim primercima IE 7 nece da radi.

Nigde ne mogu da nadjem ljudski review ove ploce. Specifikacije sam video na sajtu. Ako ne gresim ploca ima PATA kontroler za razliku od P35 ploca. Mozda nije lose resenje za low end C2D platformu. Zanima me da li je neko ima ili je probao ovu plocu ili zna neki detaljan review? Pre svega me zanima kako se klokuje, tj da li moze da izvuce FSB od 400 MHz, i neki eventualni problemi i nekompatibilnosti. Video sam npr. u nekim customer review-ima da se ljudi zale da na nekim primercima IE 7 nece da radi.

Sutra (ponedeljak) uzimam CPU pa ce biti review ploce za dan dva.
Inache plocu sam uzeo u subotu i ovako na prvi pogled izgleda kvalitetno.
PATA, IDE grana postoji, postoji i na P35 (pogledaj Gigabyte GA-P35-DS3L).

:wave:

I mene zanima, deluje da uopste nije losa za te novce :)

Samo da vidimo kako se klokuje. Ako BIOS nije osakacen i ako moze da izvuce neki pristojan FSB, moze da bude solidan izbor za igracku konfiguraciju. Nije losa usteda od 20ak eura koji bi onda otisli na graficku ili napajanje.

BIOS je pun opcija i ima sve sto sam video i u MIT meniu na P35 plocama.
Sve sto se ne vidi dobija se kombinacijom CTRL+F1.

Sutra nov Windows pa OC.

Za pocetak, ploca je extra i upravo ce da chini ono i sto sam nameravao, a to je da vozi E2140/2160 na 3GHz, a moze se i preko.

FSB355 / FSB400 / FSB410

BIOS

M.I.T. part1 / M.I.T. part2 / PC Health

Poslednja izmena:
Plocu sam uzeo pre 10-tak dana za drugara (cim se pojavila kod nas) i stvarno ne znam u cemu je razlika izmedju p31-ds3l i moje p35ds3l sem juznog mosta koji valjda podrzava manje usb prikljucaka.U biosu su opcije identicne , isto se klokuje i na njegovoj imojoj ploci s tim sto je on svoju platio 20-tak evra jeftinije, tako da je slobodno uzmi ,neces se pokajati.Ploca je za te pare ubedljivi best buy.

Jel su ovi rez-ovi sa sata diskovima? Ako nisu, ajde probaj plizz sa nekim, posto vecina ima i neki sata disk, pa da ne skupljaju prasinu.
Jel ovo stabilnih 410 ili samo boot?

Poslednja izmena:
@djwibe: Odlicno. Svaka cast na pametnom izboru. Jel nisi nailazio na rupe u FSB? Ako te ne mrzi, posto imas dva procesora, vidi koliko max mozes da izvuces FSB.

@Jedan Baja: Ako su to jedine razlike onda je za plocu do 100 eura ovo najbolji izbor.

Plocu sam uzeo pre 10-tak dana za drugara (cim se pojavila kod nas) i stvarno ne znam u cemu je razlika izmedju p31-ds3l i moje p35ds3l sem juznog mosta koji valjda podrzava manje usb prikljucaka.

Po meni je ICH7 čak i bolji, zbog Intelovog PATA kontrolera ;). Možda je i ja uzemem za svog "novog" P4 630 ;).

Poslednja izmena:
Jel su ovi rez-ovi sa sata diskovima? Ako nisu, ajde probaj plizz sa nekim, posto vecina ima i neki sata disk, pa da ne skupljaju prasinu.
Jel ovo stabilnih 410 ili samo boot?

???????:trust::trust::trust::trust::wall::wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
hteo je da pita el imas sata ili pata hdd zbog price o 945pl

Da brate, i ja sam to procitao vise puta i nisam skapirao sta je pisac hteo reci.:p

Civi lepo kaze. Pitam da li si taj fsb od 410 postigao sa sata diskovima, ako nisi probaj ako imas vremena i ako hoces, pa da znamo dali se isplati kupovati tu plocu jer 945 ne vidi sata hard diskove preko nekih fsb 350 UGLAVNOM, a vecina nas hoce plocu za fsb 400 i naravno ima sata diskove, pa da nam ne skupljaju prasinu ako ne radi sa njima.

:wave:

EDIT:Da li je to 410 fsb stabilno?

Poslednja izmena:
Sa Sata diskom je FSB. Stabilnost nisam testirao, ali mogu da kazem da sve vrednosti koje je prosao pri boot-u nisu pravile problem u Windowsu.

Danas sam vozio CPU na 3200MHz @355FSB i verovatno ce mi to i biti Clock za svaki dan.

Konacno sam nasao sta me je zayebavalo i sad instaliram Win konacno. Onda cu se malo vise poigrati sa OC-om.

Mogu samo da kazem da sam odusevljen lakocom OC-a CPU-a i ploce, za razliku od kombinacije koju sam imao pre ove a jos uvek stoji u mom profilu.

Na 3.0-3.2 CPU leti.

Sta te je zayebavalo? 3200MHz na kojim naponima? Ajde kad budes imao vremena pusti orthos, prime. Ipak je najvaznije da je stabilno. Mada to je vise prica o procesoru nego o ploci.

Sta te je zayebavalo? 3200MHz na kojim naponima? Ajde kad budes imao vremena pusti orthos, prime. Ipak je najvaznije da je stabilno. Mada to je vise prica o procesoru nego o ploci.

def. napon.

A, zayebavao me PCI modem Lucent Agare (koristim ga samo za pozivanje telefonskih brojeva i za fax).

Kad startujem EVEREST, pri load-u programa kada dodje do load-a PCI devices komp se zamrzne/skuca. Isto mi se skucavao komp i pri startovanju EXPERT TOOL-a za OC graficke karte. I poslednje, 3Dmark05 je zakucavao al chim pomeris misa on nastavi sa benchom, ili ako ne pomerish misha, on nastavi sam, ali posle nekog vremena.

Chim sam ischupao modem (EVEREST se zakucavao pri LOAD-u PCI devices), svi problemi su nestali, ochigledno je neka mala nekompatibilnost sa Software-skim Lucentom. Inache sve ostalo je i tada radilo bez problema.

Da napomenem, posto su negde bile price o IE7, da radi bez problema.

Podigao sam Windows, i sve funkcionise EXTRA.
Veceras/Sutra OC.

Evo malo slika.:wave:

Uf kad bi ovomoglo da ide na 400 fsb za 24/7 bilo bi definitivno best buy s' obzirom da neka 945 moze ~350 fsb za 24/7 a kosta oko 20e manje, ovde bi onda jedina prednost bila u kondenzatorima i u hladjenju za chipset (ovog puta su bas visoka rebra za razliku od ga945p-ds3) i naravno IMA PROMENU MULTIPLERA!!!

verovatno ORTHOS stabilno setovanje. Nocas cu pustiti ORTHOS duze i to verovatno na 3.2GHz. Danas probam 400x8.

BURN / IDLE @3.0GHz

Pitam, zato sto koliko znam (ne bas mnogo), varijacije mogu da budu usled napajanja (sto je verovatnije u tvom slucaju) a mogu da budu i usled naponske jedinice na ploci. Mozda bi neko ko se vise razume mogao da pomogne.

Poslednja izmena:
Evo i ja uzeh ovu plocu ali trenutno nisam nesto sa vremenom pa javljam rez za koj dan.:wave:

Aj vidi dal imas VDrop za CPU, ja da bi dobio npr. 1.28-1.3V za CPU moram u biosu da setujem 1.34V.

Evo ORTHOS-a od nocas.
Clock: 3000MHz
Voltage: 1.28V

Poslednja izmena:
Aha, i meni je isto. Def mi je 1.2875 a ocitava mi 1.248. Jbm li ga nije mi bitan drop bas nesto mnogo ako radi stabilno, inace meni je na 20-pin atx konektoru za sada.

E2160 @ 3.4GHz, 1.475V
Temperature IDLE 48-50C na BOX-u.

3.4GHz, 1.475V, DDR2-756 / 3.4GHz, 1.475V, DDR2-906

Nisam ga testirao, ali je na 3.4GHz prosao sve 3Dmark-ove nekoliko puta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno