Šta je novo?

Gigabyte GA-MA78G-DS3H

Ostoja

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Scythe Mugen 5 B
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC (AX210 mod)
RAM
2x16GB Kingston Fury Beast 3200
GPU
Sapphire Pulse RX 6650 XT
Storage
Hynix PC711 512GB NVMe + WD Purple 4TB
Zvuk
Denon PMA-260 + Canton Fonum 601
PSU
EVGA Supernova P6 650W
Kućište
Black Widow + 3x Arctic P12 Silent
Monitor
AOC Q3279VWFD8
Mobilni telefon
Motorola G72
Pristup internetu
  1. Optički internet
motherboard_productimage_ga-ma78g-ds3h_big.jpg

Nabasah na specifikacije ove ploce na zvanicnom GA sajtu.

Na prvi pogled ne deluje uopste lose: poseduje DSub, DVI i HDMI na back panel-u. Od korisni dzidza-bidza ima Texas Instruments FireWire, Realtek 889A audio kodek i Realtek 8111C GLan, kao i PCI-E 4x slot koji u kombinaciji sa PCI-E 16x moze posluziti i za CrossFire! Pravi naslednik kod nas nepravedno zapostavljene GA MA69G-S3H.

Od negativnih osobina najvise smetaju ocajno pozicionirani interni USB konektori, potom polozaj front audio header (koji je na suprotnoj strani ploce + previsoko postavljen), a i polozaj baterije i prikljucka za 2. sistemski ventilator (odmah uz ATX konektor) su krajnje cudani.

Za sad ne nadjoh neki bolji review, pa ako neko uspe, nek linkuje ovde.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da, video sam i nju i obožavao sam da radim sa GA MA69G-S3H. Nije mi stvarno jasno zašto je opet audio konektor tako daleko te kućištima sa front audio priključkom koji je pozicioniran u donjem delu biva čak i nedostupan. Što se tiče sistemskog fan-a mislim da nije ni bitan jer je ploča totalno hladna. Mada ako ponese osobine predhodnog modela sve je to zanemarljivo.

Uhhh kad ce ovo kod nas da stigne...Mirise mi na moju sledecu plocu i konacno da se maknem sa Venice-a...Samo da ne bude preko 6000din i bice sve ok

Vidim na newegg-u je 104$ kada se uzme u obzir da im je MA69G S3H 84$ to i nije velika razlika, ako bi se vodili tom nekom relativnom razlikom u cijenama moglo bi se ocekivati da kod nas bude ~75-80 e.

Videcemo cenu kad se pojavi ovde, za sad je jos nigde nema u Srbiji.

I da li uopste negde moze da kupi kod nas?

A kosta oko 5700 din.

pa hvala momci!

moze li neki utisak iz prve ruke? kako ce da se slazu sa Geil 2x1gb 1000Mhz?

Memory Support List

Ako dođeš u Beograd ponesi memoriju da probamo. ;)

Pretpostavljam: downgrade to DDR2 800 a zatim OC koliko može.

Kada postavim HD 3200 na 950 MHz povećam FSB na 250 MHz da bi mi Kingston HyperX DDR2 800MHz radila na 1000MHz.

Da li neko ima predlog sta uraditi da se osposobi zvuk na ovoj maticnoj??
Instalirao sam HD Audio drajvere sa CD, zvuk nije radio...
Instalirao sam 1.96 verziju HD Audio drajvera i dalje nista...
Instalirao sam najnovije 1.98 HD Audio drajvere i dalje nista...

Probao sam i sa Realtek AC'97 Audio Driver v3.99 takodje nista.Koristim Win XP SP2 i svaka preporuka bi bila dobra ;)

Ovo stoji u device manager

Prilozi

• device manager.JPG
    device manager.JPG
    5.9 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Zar nije to za HDMI ??
Ok ipak sam probao i pred kraj stane kod ovoga(att.) i nece dalje...

Inace probavao sam sa Driver Sweeper i instalacijom HD 1.96 ali i dalje nista.Ja koliko se secam nisam ni video da je windows izbacio poruku da je pronadjena zvucna...Izgleda je vreme da se stavi Vista.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    37.5 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Ja isto imam XP+SP2 i instalirao sam drajvere koji su dosli uz plocu i sve je radio iz prve. Odnosno, onaj Gigabyte XpressInstall je sve redom instalirao i sve radisavrseno, ukljucujuci i zvuk

To sam prvo uradio, naravno XpressInstall i nije bilo zvuka... :S Bas cu sad da probam opet, nego reci mi da li radis update windowsa?? Jer uz ove drajvere 1.96 i 1.98 su dosli neki update fajlovi koji su bili instalirani...

edit:

Pokusao sam opet sa CD ali nista, drajver je instaliran ali zvucna kao da ne postoji...

Poslednja izmena:
Ne, nikakav update nisam uradio.

Da bi proverio da li ti radi zvucna, probaj d aubacis live Ubuntu 8.04. On ima drajvere za ovu zvucnu koja odmah radi tako da samo vidi da li je problem do zvucne mozda ili do sistema.

Ma radi zvucna ;) Juce sam stavio ubuntu na hdd jer sam ga i pre koristio kao primarni OS, i tamo je sve u redu, osim toga sto nisam uspeo da podesim ati drajvere...

Ni format C i ponovno instaliranje windowsa i drajvera nije pomoglo...

hm nesto tu bas ne stima kako treba
jesi siguran da si sve dobro podesio

Pa problem je verovatno u mom XP... Kad sam malo bolje pogledao manual stoji da treba da se ima UAA patch, to je update za win i on ide uz HD drajvere, i sad kad sam instalirao Win prvo sam njega ubacio pa tek onda instalirao sve sto treba ali kao sto sam rekao problem je i dalje tu.
Drajveri ne pomazu, znaci da je ipak da mog XP koji verovatno ni ne vidi zvucnu...

pitaj one kojei su ti prodali plocu, mozda znaju resenje ako su se sreli sa takvim problemom

Vrlo dobro znam obrazovanje svih nasih prodavaca, i 90% njih nema pojma ni sta prodaje, a ne da mi oni kazu resenje...

Хардверски ти је све у реду чим Ubuntu ради...
Пробај са другом верзијом Windows XP-a.

Pa tako i ja mislim...
Juce sam radio update XP ali i dalje nista, ali sam primetio nesto u everestu pod sound(att.)
Videcu da ovih dana nabavim Vistu jer je to izgleda jedino resenje(za sada)...

Prilozi

• attachment.jpeg
    attachment.jpeg
    9.1 KB · Pregleda: 108
da li hoces da ja sutra sa posla uploadujem na rapidshare drajver za zvucnu koji mi je na CD-u uz plocu?

Na CDu mi pise Ver. 1.1, ako imas i ti tu verziju nema onda potrebe...

Da li ova ploca podrzava 5 v na PCi slotu bitno mi je zbog Skystar 2 ?

Nazad
Vrh Dno