Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Imam istu plocu i procesor kao i ti.Kada udjem u BIOS udjem u M.I.T,pa A.C.C i tu imam Ec firmware selection gde mogu da prebacim sa normal na hybrid.Ispod te opcije opet imam A.C.C gde mi stoji disabled.Da li treba tu nesto da menjam tj. da postavim enable ili bilo kakvo drugo podesavanje da bih pokusao da otkljucam dodatna jezgra?Ili samo jednostavno prebacim sa normal na hybrid i to je to?
Malo sam eksperimentisao i morao sam u A.C.C da napravim izmenu da bi otkljucao dodatna jezgra.U A.C.C mi je ponudio disabled,auto,all cores i per core.Prvo sam postavio na per core pa zatim all cores i u oba slucaja ga aida64 vidi kao phenom II x4 b55.Ostavio sam ga na all cores i za sada je sve ok.Cpu alias je promenjen sa callisto na deneb,voltage values je podigao sa 1.03v na 1.056v ali varira do 1.4v.Na procesoru je stok kuler.Zanima me da li je ok ovo sto sam ja botovski odradio ili treba nesto menjati u podesavanjima.Da li je neophodan bolji kuler na procesoru u slucaju otkljucavanja dodatnih jezgara i kojim bi programom najbolje istestirao stabilnost sistema.Vidim da aida64 extreme u tools ima opciju system stability test,pa me zanima koliko je taj test merodavan.Takodje me zanima da li opciju Cool 'n' Quiet da ostavim ukljucenu ili da je iskljucim.