Šta je novo?

Gigabyte GA-M52L-S3 - komp se gasi

korg

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2008
Poena
309
Pozdrav svima.Evo muka me je naterala da napišem i ja jedan post,temu,gde ću izložiti problem.
U pitanju je sledeća konfiguracija:
Kućište JNC 6000 sa 450W napajanjem
MB Gigabyte GA-M52L-S3
CPU AMD 4600+ X2
RAM DDR2 1GB/800 Kingston
VGA Gigabyte 8500GT/256MB DDr2
HDD Hitachi 400GB SATA2
DWD-RW LG 20X IDE
Modem Conexant 56K
Problem:
Računar je radio izvanredno oko 6 meseci.Sada se pojavljuje problem da se naprasno gasi,najčešće posle igranja igrice 5-10min,pri čemu nema nikakvog izveštaja o grešci.Kao da se ništa nije desilo.Kada ga ponovo upalim radi 5-10min i opet isto.Probao sam sa zamenom napajanja(stavio sam jako-kvalitetno napajanje 500w) nije urodilo plodom.Reinstalacija-nije urodila plodom.Zamena grafičke kartice nije urodila plodom-opet se gasi.Otprilike da se problem svodi na dve osnovne komponente-ploču i procesor.Molim sve članove,a naročito one sa dosta iskustva,da mi pomognu korisnim savetima ukoliko su imali sličnih situacija.Dali je problem rešiv možda update-om biosa ili sl.Hvala unapred.

Da li se pregrejava? Kolika je temperatura u BIOSu? Da li si probao da zamenis memoriju? Odradi BIOS update slobodno, Gigabyte ploce vole kad im se stavlja novi BIOS :)

Da li se pregrejava? Kolika je temperatura u BIOSu? Da li si probao da zamenis memoriju? Odradi BIOS update slobodno, Gigabyte ploce vole kad im se stavlja novi BIOS :)

Nisam probao memoriju,a nisam ni bios update.Mislim da problem sa memorijom ne može ovako da se manifestuje,ali probaću i nju.Pregrevanja mislim da nema,u biosu je temp nomalna za ovu generaciju procesora 30-40 stepeni.Moraću danas bios da probam,nešto mi je ploča sumnjiva.Javljam se sa novim info.poz.;)

Kad se restartuje, odma proveri temp. u biosu i vidi do koje vrednosti ce da se podize dok ne stane.

Kad se restartuje, odma proveri temp. u biosu i vidi do koje vrednosti ce da se podize dok ne stane.

Ne restartuje se,gasi se.I posle toga ne prijavljuje nikakvu grešku,što je jako čudno.Znači kao da ništa nije bilo.

Proveri temperaturu, probaj sa drugim napajanjem.

Moje misljenje je da je ploca u pitanju,probaj update bios-a,probaj i da zamenis memoriju,a ako ne urodi plodom nosi je u servis pa neka se oni cimaju sa njom posto si napisao da si dosad probao i napajanje i graficku ne vidim sta bi drugo moglo da bude problem...pozdrav:type:

Proveri temperaturu, probaj sa drugim napajanjem.

Biće da si u pravu,danas kada se ugasio,odmah sam upalio i ušao u bios i video sam da je vrelo napajanje i da je temperatura procesora u biosu jako visoka oko 65 step.celz.Mada ovako u regularnom radu nije toliko.Postavio sam drugo napajanje,Codegen 500W,mada mi je kolega rekao da se njemu gasilo i sa TT 500W.Evo već 3h radi bez problema i ne pregreva se ni napajanje ni procesor.Mislim da ovde pregrevanje procesora uzrokuje napajanje nepravilnim naponima.Videćemo.Inače,gasi se brzo za 5-10min,a sada evo radi već par sati bez greške.Mislim da su kućišta JNC ipak nekvalitetna uključujući i napajanje.Imao sam silu reklamacija na njima.Videćemo ujutru.Ako bude radio...rešili smo.Hvala svima na podršci,bilo je baš čupavo,toliko da sam i u rodjeni Gigabyte posumnjao.:) Javljam se...

I dalje radi.Codegen napajanje 500W je hladno,procesor takodje,za razliku od JNC napajanja 450W koje se pri igranju bilo koje igrice vrlo brzo zažari.Pratimo dalje.

To je to.Napajanje.Rešen problem.Zahvaljujem se na podršci.:banana:

Nazad
Vrh Dno