Šta je novo?

Gigabyte GA-965P-DS3 ili Asus P5B

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Sta kazete? Nesto se ljudi zale na Asus, te zvuk, te temperatura...

Cilj je stabilan rad na 3GHz za E4300 uz neki optimalan kuler i solidnu memoriju (Corsair).

Obe su dobre i sasvim ok kupovina, identicnih performansi. Odlucio bih se za jeftiniju.

@__zevs__: Ja sam cuo pricu odavno o nekom udruzivanju kompanija tj. ASUSTek je trebalo da kupi Gigabyta......

I jedna i druga će ti isterati bus speed na 333, što ti je potrebno za 3 GHz, tako da kupi jeftiniju, odnosno, onu uz koju dobijaš više.

Hvala momci, to je barem reseno. Idemo dalje, jos da se odlucim za grafiku, kuler i memoriju pa da sklapam komp. :D

E da, sada se setih... prvo, da li je tacno da Asus zeza nesto sa zvukom, ovo, ono... ma ja cu onda verovatno uzeti Gigabyte, vican sam mu jer svaki moj komp do sada je imao Gigabyte plocu.

I drugo... procitao sam to na nekom drugom forumu... kao, te ploce sto imaju 1xATA mogu da zezaju sa rezacem ako rezac povezem na ATA zajedno sa starim hardom, kao zato sto on nije sam na grani, znaci stavio bih novi hard na SATA i na ATA primary bih stavio stari ATA hard a secondary bih stavio da bude rezac, ili bolje obrnuto! Moze li to tako?

Poslednja izmena:
Ma znas sta, cu da popizdim bre, kakav bre jos sad' kuler za neki tamo bridge? :D Gigabyte laze garant, svaka njihova ploca skoro ima taj problem ako ne update-ujes BIOS... nego, nestala je DS3, ali ima neka DS3P koja kosta desetak evra vise... u cemu je razlika?

Nema ploče sa 965 chipsetom koja upotrebljava SLI;) , there is only crossfire.I ne uzimaj Gigabyte jer je ****** od ploče, ima jake probleme sa cas 4.Sve gigabytke imajo jake probleme sa oc-janjem conroe procesora i bios je very bugy:crash:

E je... ga, neki ih hvale, neki ih kude! :trust:
Da nije mozda DS3P sa C2 revizijom cipseta? Overklokeri sa ovog foruma su ove stvari prepricali par desetina puta. Potrazi malo po benchu..
Uglavnom mnogo se pisalo o tim plocama, sto na ovom tako i na drugim (i stranim) forumima.

Ja sam ima i ds3, ds4 i dq6 and they all sucks:crash: .Btw sve nove revizije 965 ploča su c2, zato što se c1 chipset više ne proizvodi;)

Da li bi ovo

Klasično za Asus-ove P965 ploče, maksimalni napon procesora je 1.7V, a memorije razočaravajućih 2.1V. Na ploči se nalazi 4-Phase naponska jedinica, zbog koje je prisutan i drastičan pad napona pri velikim opterećenjima.

i ovo

jedina zamerka koju upućujemo ovoj ploči je nedostatak hladnjaka na naponskoj jedinici kao i pomalo nezgodno mesto 8-pinskog (EPS 12V) konektora za napajanje procesora.

trebalo da me zabrine?

Poslednja izmena:
Moze i obichna ako te ukenja :)

Samo shto bi pre ishao na gigabyte varijantu ako se rabi integrisana zvuchna

Vec imam Audigy LS. Kazu da je Asus ipak "bolja" a i hocu malo da promenim, do sada sam samo imao Gigabyte.

Sad' mi neki preporucuju mi P5N-E SLI... kao "bolja je" ... a nije mnogo skuplja...

Poslednja izmena:
a opet ima bolje od te (P5N32 E-SLI Plus) i sve tako u krug :) ja bi isao na gigabyte, vidim da ovi sa asusom imaju dosta problema - zvuk, ovo-ono (sad ce neko da se javi i da kaze da nema nikakvih problema :D , al ih opet ima vise nego kod gigabyte-a)

Mozda bih cak mogao da se uklopim i u P5B-E ali *ebala ih ta naponska jedinica koju pljuju i u ovom slucaju... sta konkretno znaci to"drastičnog pada napona kada se dodatno optereti procesor." ??? Kakve probleme mogu imati zbog toga? Resetovanje kompjutera u zahtevnoj igri?

Nazad
Vrh Dno