Šta je novo?

Gigabyte GA-945P-S3 neispravno fleshovanje!

• Začetnik teme ivanmaat
  • Datum pokretanja
I

ivanmaat

Guest
Pre nekih nedelju dana sam cackao nesto, i posto nikad nisam radio fleshovanje biosa i ne znajuci da je stvar ozbiljna pokrenuo iz windowsa program @BIOS koji sluzi upravo u te svrhe :wall: . I naravno od tada nemogu da dignem sistem, jedan moj prijatelj je pokusao preko diskete i harda da ponovo ucita bios ali bez uspeha. Dali da kupujem novu plocu ili mozda ipak moze nesto da se uradi?

Nadji nekog (neki servis) ko ima programator, potrazi ovde na forumu cini mi se da neko ima. Mislim da te nece kostati vise od 10-15 eur.

Nisam napomenuo cip na mojoj ploci nemoze da se skida a nema ni one nozice za programator. Ne znam dali u tom slucaju to moze da se izvede?

Samo ti nadji neki servis i odnesi plocu :)

I naravno od tada nemogu da dignem sistem, jedan moj prijatelj je pokusao preko diskete i harda da ponovo ucita bios ali bez uspeha.

Kako je to pokusao preko harda?
U kom smuslu ne mozes da dignes sistem? Crn monitor ili se ne startuje windows?

Znaci Gigabyte ima definitivno najgori update softver za flash-ovanje maticnih ploca i grafickih kartica, ili da ne gresim dusu stavljaju pogresne verzije BIOS-a na njiov site. Vec stoti put vidim da se neko ispalio pokusavsi da flash-uje pomenute komponente koristivsi njihov auto-update...:crash:

Pre neki dan sam ja flešovao pomenutom @BIOS aplikacijom ali nisam išao na UPDATE nego sam skinuo F5 poslednju verziju biosa (mislim da je 27.04.07) , raspakovao arhivu i iz @bios-a brows-ovao na F5 verziju biosa. i sve je prošlo OK. treba obratiti pažnju da ploča GA-945P-S3 ima dve revizije i različite biose ! :smoke: takođe flešovanje @bios-om se radi iz samog windowsa što u usvakom slučaju treba zaobići i treba koristiti verziju Qflash iz biosa ali ko nema flopi pri ruci onda mu samo prva varijanta preostaje. ,)

pozdrav

Kako je to pokusao preko harda?
U kom smuslu ne mozes da dignes sistem? Crn monitor ili se ne startuje windows?

Pokusao je valjda tako sto je skinuo sa neta bios za moju plocu i ubacio njegov hard u nadi da ce ploca da ga pepozna i da pokrene sve kako treba, ali na kraju sam kupio novu plocu.
Kupio sam ASUS P5PL2-E. U tehnikomu onu moju staru mogu da srede sa programatorom (oko 15 e) ali reko aj da kupim novu.

ja sam menjao sve verzije biosa od F5 - F11 sa @biosom ... skinem bios sa neta , raspakujem , u bios-u sve na default i @biosom flash ... nikakavih problema , za sada ... (ono jes da je moja ploca Ga M55S3G , al cisto zbog @bios programa)

Poslednja izmena:
Vrh Dno