Šta je novo?

Gigabyte GA-8IE533

Evo novih vesti :)

podigao sam napon na CPU sa 1.5v na 1.55v i CPU se probudio a WinXP bootovao na 133 magistrali (2.4ghz) temperatura je umesto 43-45 dostizala 50-51 pod opterecenjem... Posle 3-4 sata testiranja se zakucao XP.. mozda bi trebalo jos malo podici napon?

JOBAH je napisao(la):
Evo novih vesti :)

podigao sam napon na CPU sa 1.5v na 1.55v i CPU se probudio a WinXP bootovao na 133 magistrali (2.4ghz) temperatura je umesto 43-45 dostizala 50-51 pod opterecenjem... Posle 3-4 sata testiranja se zakucao XP.. mozda bi trebalo jos malo podici napon?
Dizi to na 1.65v.To je svega 10%:D .

Sta ga bre mazis, dizi na 1.65:) Slisaj sta ti cika Simpson kaze:)

Ma lako cu da ga dignem, ali sta cemo sa hladjenjem? :)
Kolike su normalne temperature za ovaj CPU u BOX varijanti?

Jesi li skinuo alu-foliju sa coolera??

ran je napisao(la):
Hvala na podrsci :)
Inace kojim programom tweak-ujes drajvere?
Pozdrav

Sa nvmax-om stavis texture quality na min, sve na fastes naustrb kvalitetu i eto jos somica u marku3D. Malo overis graficku (takodje moze iz nvmax-a) i eto jos 1000-2000.

JOBAH je napisao(la):

Nije BOX varijanta nego se kaze Retail varijanta, cisto da znas:)
Inace nema veze sto je retail varijanta tem. je temp. ma gde ona bila...
Meni se cini da ti je malo visoka temperatura, ali moguce je da ti ocitavanje nije tacno...

JOBAH je napisao(la):

Zameni originalni kuler sa TT7+ koji je predvidjen i za P4 i eto ti resenja za hladjenje.

JOBAH je napisao(la):
180 eu doneo mi je jedan poznanik za kes... Inace je preko racuna oko 170, tako bi trebalo... u svakom slucaju bila je oko 20 eurica jeftinija od Asus-a P4B533e pa je to presudilo...

preko racuna je 187 eur. bas sam pogledao...takva je situacija sa c***, na drugim mestima nemam pojma koliko je. mislim da je 180 eur za takvu plocu realna cena. samo mi nije jasno zasto za takvu plocu koristis elixir memoriju. dao si tolke pare na plocu a ne mozes da se otvoris za neku kvalitetniju memoriju. a sto se tice kulera obavezno skoidaj onu foliju i stavi tanak sloj paste. u najgorem slucaju otvori se za neki cash pa kao sto neko predlozi uzmi TTV7+.poz

Broz je napisao(la):
Jaka je ta cena obzirom da sam uzeo ir533 za 98e pre mesec dana...OK hvala u svakom slucaju...

sto mesas babe i zabe. to je cena za IR533, a mi ovde pricamo o 8IEXP koja je totalno druga prica: znaci top model GA, koju ne verujem da moze bilo ko da nabavi za cash u roku od 1 dana.

Pa nisu bas babe i zabe, pogledaj testove. XP znaci da ima brdo opreme i mogucnost dizanja napona tj OC, dok ir533 nema razne dzidza bidze i ne moze da se overklokuje a brzina na defaultu je ista. Meni licno ne treba usb 2.0. firewire, zvuk na ploci i slicno...

aha je napisao(la):
preko racuna je 187 eur. bas sam pogledao...takva je situacija sa c***, na drugim mestima nemam pojma koliko je. mislim da je 180 eur za takvu plocu realna cena. samo mi nije jasno zasto za takvu plocu koristis elixir memoriju. dao si tolke pare na plocu a ne mozes da se otvoris za neku kvalitetniju memoriju. a sto se tice kulera obavezno skoidaj onu foliju i stavi tanak sloj paste. u najgorem slucaju otvori se za neki cash pa kao sto neko predlozi uzmi TTV7+.poz

Urose, uzeo sam Elixir zato sto je najjeftinija i radi ok, a sada cekam DDR400 ili DDR433 da mi donese drugar... do tada je i ova strava :)

Onu crnu foliju nisam skinuo, pa zar nije predvidjeno da treba tamo da stoji? Koliko bi pala temperatura ako je skinem i stavim pastu, npr. Artic silver?

aha je napisao(la):
sto mesas babe i zabe. to je cena za IR533, a mi ovde pricamo o 8IEXP koja je totalno druga prica: znaci top model GA, koju ne verujem da moze bilo ko da nabavi za cash u roku od 1 dana.

Osim odredjenih faca u gradu cheers

Jovane bre covece:) - skidaj tu foliju i stavi pastu jer ces obaliti temp znacajno. Inace NW 1.* sa retail kulerom drzi ispod 40 stepeni.

Broz je napisao(la):
Pa nisu bas babe i zabe, pogledaj testove. XP znaci da ima brdo opreme i mogucnost dizanja napona tj OC, dok ir533 nema razne dzidza bidze i ne moze da se overklokuje a brzina na defaultu je ista. Meni licno ne treba usb 2.0. firewire, zvuk na ploci i slicno...

ali nekome treba....

Pre mesec i jace sam kupio 1.8a i 8iexp sa neznam kojom memorijom
Proradio je bez problema na 2.2 a na 2.4 puca u 3d maxu
Napod procesora i napon ddr sam podigao mislim na 1.6 i 1.55 v
ali nisam siguran
U pocetku sam imao problem sa vezijom biosa i fixed PCI AGP frekvencijom ali sa novom revizijom biosa to je proradilo baaarem mislim
ono crno sa hladnjaka sam slucajno ogrebao pa sam morao da stavim pastu i sve to sada sljaka
boom

Nazad
Vrh Dno