Šta je novo?

Gigabyte G8IPE1000-g i overclock

• Začetnik teme Začetnik teme dbaja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Na pomenutoj ploci imam Intel Celeron D/533 2.4GHz, 2*256Mb NCP-a. Kakva je ploca sto se tice overclockabilnosti? Vidim da ima dosta opcija u BIOSu, a bitno mi je da bude asinhrono overclockovanje jer mi je SBLive osetljiv po pitanju dizanja PCI magistrale a bez njega mi se i ne ukljucuje PC. Kolike su gornje granice CPU-a (Prescott) i koliko njemu treba podici napon? Da li je NCP najgori RAM?

Da, kakva glupost, nisam naveo sledece: ploca podrzava RAM na 400MHz (i jeste takav), medjutim, trenutno radi na 333MHz jer je to maksimum kad imam Prescotta koji radi na 533MHz magistrali. Da je na 800MHz, onda tek podrzava RAM na 400MHz. Zbog toga bih podigao frekvenciju na memoriji a ako moze i CPU, jos bolje.

Na istoj ploči ortak je isti tip procesora podigao samo na 3.5Ghz, uz smanjenje napona cpu na 1.350V. Ploča je stabilna, dobra za oc, ima podršku za s-ata diskove. Cena joj je oko 60€, plus pdv.

Probaj da li ce da ti radi na 166FSB (ukoliko je iole solidan primerak cpu-a trebao bi). E sad vidjao sam da taj procesor radi i na frekvencijama pribliznim 4GHz. Ono sto mogu reci za plocu je da ima dobro fixiranje za PCI/AGP tako da nebi trebao imati problema sa muzickom makoliko dizao FSB. Jos jedan savet (od znacaja); naime pre dizanja fsb-a prvo podesi manuelno tajminge memorije na vece opcije od onih bySPD (opciju dobijas kada u biosu stisnes Ctrl+F1). E sad je na tebi da nadjes maximum za tvoj Procesor na kome ce da radi ok. Poz

Kod Sikili-ja, ista kombinacija ide na 3.5Ghz.

Ma rad na 3,5GHz-a je sasvim ok, da nekazem odlican, ali da je jos undervoltovao na toliko klokovanje to nemogu da svarim tj. razumem (da nehladi mozda tecnim zaotom???) ,)

Pazi mladiću, godine mi govore da su u laži kratke noge. Ko ne želi da mi veruje njegov problem. Isti je slučaj sa smanjenjem napona i kod mene.Zašto da pržim procesor bez potrebe? Ne padaju mi pare s neba, a nemam bogatog tatu koji će da mi se nađe pri ruci kad mi se nešto prohte, kao večini dečice naovom forumu.

Proday je napisao(la):
Ma rad na 3,5GHz-a je sasvim ok, da nekazem odlican, ali da je jos undervoltovao na toliko klokovanje to nemogu da svarim tj. razumem (da nehladi mozda tecnim zaotom???) ,)

Sa Box kulerom 🙂

Sikili:
Pa sta drugo da kazem do alal ti primerak CPU-a.

borab:
Nisam mislio nista lose, samo sam tako rekao posto kod mene u selu je veliki broj bas tih konfiguracija (gb 1000g + cel2,4D) i retko koji proradi i na 166FSB, a kamo li na 195. No uvek ima izuzetaka to i sam znam. Poz

Evo, digao sam samo takt memoriji na 396MHz i CPU-a na 2,86MHz (fsb je na 158MHz). Ne znam da li da sa NCP memorijama idem na vise od 400MHz?
Trebalo bi da izdrze fsb do 200MHz ako se ne varam, samo bih u BIOSu trebao da smanjim onaj mnozilac 2.5 na 2 valjda?

Proday je napisao(la):
Sikili:
Pa sta drugo da kazem do alal ti primerak CPU-a.

borab:
Nisam mislio nista lose, samo sam tako rekao posto kod mene u selu je veliki broj bas tih konfiguracija (gb 1000g + cel2,4D) i retko koji proradi i na 166FSB, a kamo li na 195. No uvek ima izuzetaka to i sam znam. Poz

OK. Živ mi bio. Pozdrav za sve u Futogu.

Nazad
Vrh Dno