Šta je novo?

Gigabyte 9800pro problem

ran

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
U poslednje vreme, u svim igrama i sa svim drajverima (probani Far Cry, CMR4, Tiger Woods 2005, UT2004 a od drajvera 4.9, 4.10 i 8.07beta) pojavljuju mi se kockice (po vertikali ili nekad cela tekstura) na trenutak kao kada oc karticu (napominjem da to nisam radio u extremnim kolicinama (po 5%)). Slika je perfektna samo mi smetaju te kockice. U 2D je sve korektno.
Probao sam i clean install WinXP-a i isto se desava.
Please, help!

Pozdrav

Mozhda memorija polako prshnjava...
Probaj josh kod nekoga (na default taktu), pa ako problem ostaje - pravac na reklamaciju.

Hvala na brzom odgovoru.
Inace sada sam primetio da se manje javljaju deformacija na nizim reolucijama (640x480 ili 800x600) ali posle nekog vremena (2-3 minuta) i pri tim rezolucijama se javljaju kockice, doduse u manjim kolicinama, dok sa povecanjem frekvencije te kockice se javaljaju odmah.

Voodoo, hvala na brzom odgovoru.
Pozdrav

Pa jel' ti radi OK na default taktu?

Delija je napisao(la):
Pa jel' ti radi OK na default taktu?

Probao jos na dva racunara (sve na default taktu) i uvek postoje doticne jeb... kockice.
Danas je kartica otisla na reklamaciju (dobio sam Saphire 9600pro dok mi ne odgovore).
Javljam ishod kada bude resen problem.
Pozdrav

99% da ti je do memorije. Ja sam pre oko 2 godine imao nesto slicno, samo jos drasticnije. Sa srecom s reklamacijom!

Black RIder je napisao(la):
99% da ti je do memorije. Ja sam pre oko 2 godine imao nesto slicno, samo jos drasticnije. Sa srecom s reklamacijom!

Najiskrenije hvala.
Javljam se do srede, cetvrtka, nadam se sa dobrim vestima.

Pozdrav

Kao sto kaze Crni Jahac, 99% do memorije, ali moze da bude i do ostecenog jezgra.
Ljudi su prijavljivali takve probleme kada su menjali coolere na karticama, pa bas i nisu bili dovoljno pazljivi. :d

p.s. Na to MORA da prodje garancija. Ako ne, zovi nas da skupimo odbor za isterivanje pravde! :D

Delija je napisao(la):
Kao sto kaze Crni Jahac, 99% do memorije, ali moze da bude i do ostecenog jezgra.
Ljudi su prijavljivali takve probleme kada su menjali coolere na karticama, pa bas i nisu bili dovoljno pazljivi. :d

p.s. Na to MORA da prodje garancija. Ako ne, zovi nas da skupimo odbor za isterivanje pravde! :D

Sto se tice odbora za isterivanje pravde, mogu i ja da budem od koristi (120kg) :)
Mislim da nece biti problema oko reklamacije, karticu sam uzeo od ozbiljne firme koja me do sada nikad nije izneverila a saradjujemo vec oko 10 godina.

Hvala na podrsci

ran je napisao(la):
Sto se tice odbora za isterivanje pravde, mogu i ja da budem od koristi (120kg) :)

Takodje kolega :eyebrows: :)

Ljudi, pozvali me iz doticne firme da pogledam kod njih sta nije u redu sa mojom grafickom, kad tamo na 3 racunara (slovima: tri), sve u redu. Odnesem moj kompjuter, ubacimo karticu, sve u redu.
Donesem kompjuter kuci, ista stvar (opet j... kockice). Rek`o da probam drugi monitor (hvala deki30), opet kockice.
Sta da radim?

ran je napisao(la):
Ljudi, pozvali me iz doticne firme da pogledam kod njih sta nije u redu sa mojom grafickom, kad tamo na 3 racunara (slovima: tri), sve u redu. Odnesem moj kompjuter, ubacimo karticu, sve u redu.
Donesem kompjuter kuci, ista stvar (opet j... kockice). Rek`o da probam drugi monitor (hvala deki30), opet kockice.
Sta da radim?
Klasika,crtani sa raspevanim zapcem,***!?

MA slikaj taj problem (POMOCU SCREN PRINT-A ) da vidimo i mi pa cemo ti reci do cega je!!!
Poz...

M3 je napisao(la):
MA slikaj taj problem (POMOCU SCREN PRINT-A ) da vidimo i mi pa cemo ti reci do cega je!!!
Poz...
Ljudi, kada skinem screenshot sa PrtScr, gde se nalazi dotican fajl?

ran je napisao(la):
Ljudi, kada skinem screenshot sa PrtScr, gde se nalazi dotican fajl?

Otvori ms paint i stisni ctrl+v.

Nalazi se u clipboardu :) dakle nigde jos.
Otvoris Paint, new>paste>save as i pojavljuje ti se slika.
Vodiu racuna na PrtScr snima ceo desktop a Alt+PrtScr samo aktivan prozor.

Momci, hvala za info.

Evo slike

Poslednja izmena:
Bilo ko?
Barem neko misljenje, ja nemam vise snage da nosim ovo j..... kuciste tamo amo (a i ne nosim ga ja vec deki30). :D

Evo manje slicice, ako je ona prevelika.
Malo je jace kompresovana ali poenta je tu.
Please

Poslednja izmena:
Da li ti se pojavljuje odmah ili posle odredjenog vremena?

Delija je napisao(la):
Da li ti se pojavljuje odmah ili posle odredjenog vremena?
Tako reci odmah (nekad za minut, nekad odmah), ali nikad ne prodje vise od minut.

Auuu stvarno ozbiljan problem,samo mi jos kazi dali ti se ovaj problem javlja i u 2D-u ili smo u 3D-u kad igras igrice ???

Jel' si probao da pipnes karticu (memoriju ili kuler na GPU-u), da li se mozda previse greje?

BTW, zvucace glupo (zato sto simptomi uopste ne vuku na takav problem), ali, ako tvoj komp sa tom karticom kod njih radi OK, jel' si probao mozda da promenis utikac (npr. druga faza, soba i sl.)?

M3 je napisao(la):
Auuu stvarno ozbiljan problem,samo mi jos kazi dali ti se ovaj problem javlja i u 2D-u ili smo u 3D-u kad igras igrice ???

U 2D nema nikakvih problema. Samo kod igrica (svih navedenih u prvom postu + NFS:U) se javljaju kockice. Probana je i promena grane napajanja za graficku, ne pomaze.
Kartica koja je bila kod mene privremeno (9600pro Saphire) radi bez problema. Da li je, po vasem misljenju, moguce da je do nekompatibilnosti maticne ploce i graficke?

Pa ne moze da bude do te nekompatibilnosti, ako kod njih radi OK, a kod tebe kuci ne.
To mogu da budu samo gremilini! :D

Delija je napisao(la):
Jel' si probao da pipnes karticu (memoriju ili kuler na GPU-u), da li se mozda previse greje?

BTW, zvucace glupo (zato sto simptomi uopste ne vuku na takav problem), ali, ako tvoj komp sa tom karticom kod njih radi OK, jel' si probao mozda da promenis utikac (npr. druga faza, soba i sl.)?

Ne greje se preterano (bez problema drzim prst na kuleru), a drugi predlog uopste ne zvuci glupo. Probacu pa javljam sta sam uradio. Thanx

Delija je napisao(la):
Pa ne moze da bude do te nekompatibilnosti, ako kod njih radi OK, a kod tebe kuci ne.
To mogu da budu samo gremilini! :D

Kod njih je radilo na par masina pa i na mojoj (doduse sve na 15" monitoru sumnjivog kvaliteta u 1024x768). Da li je moguce da se ne primecuje na takvom monitoru (ovo je tek hvatanje za slamku )
:p

ran je napisao(la):
Kod njih je radilo na par masina pa i na mojoj (doduse sve na 15" monitoru sumnjivog kvaliteta u 1024x768). Da li je moguce da se ne primecuje na takvom monitoru (ovo je tek hvatanje za slamku )
:p

Tesko da je tu stvar do 15" monitora.

Nije moguce.

Nazad
Vrh Dno