Šta je novo?

GigaByte 890GPA-UD3H da li postoji core unlocking?

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
da li mogu da se otkljucavaju jezgra na ovoj ploci?

Ne, samo Asus i ASRock ploce sa SB850 juznjakom imaju mogucnost otkljucavanja.

a msi? cini mi se da i oni imaju tu opciju, koja se jednostavno zove core unlocker.

e steta ova ploca se prodaje po odlicnoj ceni :(

Znači bez obzira što ova ploča poseduje SB850 na njoj ne mogu da se otključavaju jezgra?

A da li to uopšte ima nekog smisla pošto planiram da pazarim ovu ploču u kombinaciji sa X4 procesorom i da li uopšte ima smisla uzimati X4 ili ići na dosta jeftiniju X2 varijantu? Bacio sam oko na ovu ploču i planiram da sa sadašnjim upgrade-om budem miran bar 2 godine (koliko me služio e2180)

Uzeo sam ploču pre par dana stavio Phenom II x2 550 BE ali u biosu se ne pojavljuje opcija CPU CORE CONTROL. Flashovao bios na najnoviji F5 ali i dalje ništa. A u manualu lepo piše "This item is present only if you install a CPU that supports this feature" znači staviti x4 procesor i imati mogućnost isključivanja jednog ili dva jezgra CPU core 2 ili CPU core 3 . Nije standardni ACC kao što su raniji čipsetovi imali. Ovo mi je jedina zamerka na ovu ploču jer je ploča stvarno fantazija a ako ćemo iskreno uz ovu ploču se i treba pazariti neki x4 zaslužiće i odraditi svaki uložen dinar.Jednog dana možda i x6 pošto sam je kupio za duži vremenski period.

jel se desi nesto sa ctrl-f1 u biosu??

jel se desi nesto sa ctrl-f1 u biosu??

Naravno da se desi, dobije se dodatna opcija u biosu ADVANCED CHIPSET FEATURE sa bezpotrebnim podešavanjima NB POWER MANAGEMENT I SB850 SPREAD SPECTRUM i u IGX opciji NB AZALIA (opcija za isključivanje i uključivanje HDMI audio kanala) a CPU CORE CONTROL ni od traga jedino kad sam pozajmio od drugara na probu PHENOM II x4 965 BE (ovo moram da imam jednog dana) pojavi se opcija CPU CORE CONTROL u biosu i bez CTRL-F1. Sve se nadam da će se možda promeniti situacija sa sledećim FIRMWARE-om ali ako nisu u ova dva nova F4 i F5 ubacili čisto sumnjam da će biti i u budućem F6. Probao sam i SIDE PORT memoriju klokovati na 1600MHz i to je radilo bez problema (inače je 1333). Tako da sam kompletno zadovoljan sa ovom pločom osim što proizvođač želi da natera korisnika da kupi neki X4.

Ne bih se ja preterano uzbudjivao oko toga... procenat stvarno uspesno otkljucanih x2-x3 koji su ostali i da rade tako za 24/7 je vrlo mali, pa i ovde mnogi koji su se hvalili da su otkljucali, su kasnije vratili na default broj jezgara, tako da je cela ta prica uglavnom marketinski trik...

da ali je matx :(

heh, ploca ko stvorena za mene... no posle neprijatnog iskustva sa ta780g sacekacu da se vidi kako radi sa nekim x6...

Koliko sam video na biostar sajtu, samo ploca verzija 5.2 ima opciju BIO-unlocKING, a verzije 5.0 i 5.1 nemaju.Tako da treba obratiti paznju kome je potrebna opcija otkljucavanja dodatnih jezgara.

Biostar ploča je igračka naspram Gigabyte-ove držao sam je u ruci a razlika nešto malo više od 1000din ta ploča po meni nevredi više od 7000din. Svaka joj čast na otključavanju ali ja uzeo Gigabyte pa makar nikad ne otljučao dva jezgra a i pet SATA priključaka naspram osam razlika je, plus PCI-E slotova više pa radi šta hoćeš. Ja i dalje tvrdim da je Gigabyte pazar na duže vreme.

Cekam ja neku novu GA mAtx plocu |))

Ajmo narode navalite na ovu moćnu ploču. STIGAO CPU UNLOCK sa novom revizijom biosa F7b doduše jeste beta ali dočekao sam. U svakom slučaju nisam otključao 550 BE ni sa jednom pločom do sad (nadao sam se baš sa ovom pločom da ću uspeti) jer sam ubo baš gadan primerak. Ko ima bolje primerke procesora ploča je spremna sa novim BIOS-om.

Ajmo narode navalite na ovu moćnu ploču. STIGAO CPU UNLOCK sa novom revizijom biosa F7b doduše jeste beta ali dočekao sam. U svakom slučaju nisam otključao 550 BE ni sa jednom pločom do sad (nadao sam se baš sa ovom pločom da ću uspeti) jer sam ubo baš gadan primerak. Ko ima bolje primerke procesora ploča je spremna sa novim BIOS-om.

postoje 2 revizije ove ploce.
F7b je za reviziju v1.0.
za v2.0 još nema beta verzije BIOS-a...

Imam pitanje u vezi ove ploce:

Posto treba da pazarim doticnu plocu interesuje me koju reviziju ploce treba da trazim, da li 1.0 ili 2.0?
Trebao bi na njoj da otkljucam Phenom X2 555 BE.

Unapred zahvalan!

Koliki ti je budget?

Nisam te bas najbolje razumeo na koji budzet mislis, ako mislis na budzet za ovu plocu Gigabyte 890GPA-UD3H onda mi je budzet 120e koliko i kosta. E sad ne znam da li se cene razlikuju od revizije do revizije ali koliko znam cene su iste za bilo koju reviziju.

Uh, skoro da ste me ubedili;)
Ploca je namenjena HTPC masini, a zalepio sam se za gigabyte iz razloga sto u desktop masini (u moja masina) imam gigabyte p55a-ud4 pa reko posto nemam nikakvih problema sa njom uzimam ponovo gigabyte.
Ali ce verovatno ipak da bidne asus;)

Pozdrav

Pa ja ostavih link cisto da vidis da je i Gigabyte odlican. U svakom slucaju, obe ploce su odlican izbor ;)

moj glas ide u korist GB-u

Zamolio bih te da mi obe ploče uporediš i izneseš zašto tako misliš, moj glas ide lamurginiju u poređenju na ferari, a zašto, nije ni bitno jer tome nije mesto ovde. Sa druge strane ti si ubo temu, ali si ostao nedorečen.

Nazad
Vrh Dno