Šta je novo?

gigabyte 890 fxa-ud5

lakyns

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2010
Poena
154
molim vas za pomoc ,
uzeo sam ovu plocu i thermaltake kuciste
na samoj ploci ima ima 4 konektora za fan

sys fan1 conector 4 pina
sys fan2 conector 3 pina
power fan conector 3 pina
nb fan conector 3 pina
dali neko zna imali veze gde se postavlja ventilator na kuciste ,mislim koji treba da usisavaju koji da izduvavaju , zbog oznaka na ploci,ako to ima veze
taj podatak nisam mogao naci
svaka pomoc dobro dosla
unapred hvala

Poslednja izmena:
da dodam na kuciste moze da se stavi jos 5 ventilatora ,stim da sa njim jedan dolazi fabricki i on se nalazi pozadi

Nema veze kako ih povezes na ploci, osim mozda u konektor za CPU fan (ako imas Aftermarker coooler), da ti ne bi prijavljivao gresku da cpu fan nije upaljen....

Mnogo ti je bitniji raspored kulera u kucistu, napred postavi ventove da uvlace, a nazad da izvlace vazduh, mada bi pomoglo kada bi maveo model kucista....

zaboravio ,model kucista je thermaltake v4 . konektor za cooler cpu ne racunam tu ovo je je samo za spoljne ventilatore,a zasto jedam ima 4 pina jel moram uzeti i 4 pinski ventilator
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1308&ID=1967

Na svakom ventilatoru koji dodatno kupuješ ima oznaka (strelica) u kom pravcu je protok vazduha (zavisi sa koje strane montiraš) da li će uduvavati ili izduvavati vazduh. Na tvom kućištu je lepo objašnjeno, 2, 3 i 4 uvlače vazduh u kućište (2 tera vazduh preko hardova) 1 gore možeš postaviti još dva vent. da izvlače topao vazduh. Što se tiče vent. sa 4 pina ja sam pretražio i veleprodaje i maloprodaje u NS ali nisam našao. 4 pin ima mogućnost kontrole obrtaja u zavisnosti koja je temp ploča to se podešava u BIOS-u .

a ovako i da nema,nije steta mzoe za relativno male pare da uzme fan kontroler i da ih poveze na njega i eto mu kontrole obrtaja.

Tako je. Direktno na njega i kontrolises ih sa prednjeg panela tockicima. Uz neke fan kontrolere imas i temperaturne sonde da pratis stanje isstema pa u zavisnosti od toga da pojacavs ili smanjujes promaju u kucistu.

Nazad
Vrh Dno