Šta je novo?

Gigabyte 880GA-UD3H-odlicna ploca

Jedan Baja

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
620
Uzeh plocu juce,prezadovoljan,full atx,novi sb850 (usb3,sata3),integrisana ati 4250 sa sve dvi,hdmi izlazima , 2 pcie za graficke itd...
Oc mogucnosti odlicne, otkljucavanje svakog jezgra posebno,ma stvarno super,mislim da je pokrivena svaka sitnica.
Cena joj je ista kao i slicna verzija Gigabytove 870 ploce i naravno razlikuju se po integrisanoj grafickoj (ne znam da li ima jos neka bitnija razlika).Konkretno na ovoj ploci otkljucah Phenom X2 555BE u X4 B55 i radi na 3,7Ghz, voltaza ukopana na 1,392 i ne menja se ni prilikom 100% opterecenja proc.A sto je najgore sve to tera jedan Blueberry od gistro 500 W pa vi vidite sta ploca sve mora da pegla :)

Verujem da je dobra ploca, al` menjaj tu borovnicu dok nije kasno :D

Pre kupovine ovem matične sam pokrenuo temu

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=241721

ukratko, dvoumio sam se između

GA-880GA-UD3H

i

Asus modela u toj klasi.

Opredelio sam se za Gigabajt, jer imam odlična iskustva sa njihovim matičnim plčama. Ploča stvarno radi korektno, međutim sa zakašnjenjem, Spacemaster me je ubedio da za isti novac mogu bolje da prođem ako pazarim Asusa (zaboravih model). Pročitaj temu posebno je zanimljivo na samom kraju - 3 strani.

Pre kupovine ovem matične sam pokrenuo temu

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=241721

ukratko, dvoumio sam se između

GA-880GA-UD3H

i

Asus modela u toj klasi.

Opredelio sam se za Gigabajt, jer imam odlična iskustva sa njihovim matičnim plčama. Ploča stvarno radi korektno, međutim sa zakašnjenjem, Spacemaster me je ubedio da za isti novac mogu bolje da prođem ako pazarim Asusa (zaboravih model). Pročitaj temu posebno je zanimljivo na samom kraju - 3 strani.
Ma nisi pogresio sto si uzeo Gigabyte mada verovatno ne bi ni pogresio da si uzeso Asus. Evo sad sam pogledao sta je napisao Spacemaster i nije mi jasno kakvo je to hardversko otkljucavanje jezgra koje ima samo asus,sta jel to znaci ako se proc otljuca na asusu i onda ubaci u drugu plocu da ga ta ploca odmah vidi kao otljucan proc ???(sto bi jedino znacilo da je proc "hardverski" otljucan).Dalje meni napon stoji zakucan na 1.392 opterecen proc il ne sto znaci nema nikakvih oscilacija(naravno pratim preko cpuz).Jedino sto mi ima nekog smisla u celom tom pisanju je tih 128mb memorije sto sigurno dodatno ubrzava gpu(kakav god bio).I opet smatram da nije fer prema drugima dati nekakav pristrasan sud o plocama i onda zakljucati temu,al ajde...
I opet kao vlasnik Gigabyte 880g ploce (da ne ispadne sad svaki ciga svoga konja hvali) plocu sam kupio posto sam se informisao o plocama,kvalitetu i naravno trenutnoj ceni i ponudi kod nas i u izbor su mi samo usle ova moja ploca 880ga-ud3h i msi 770-g45 ploca(koja je tada imala super cenu za ono sto pruza),a za GA sam se odlucio samo zbog novijeg cipseta i jer sam prethodnu plocu imao isto ga p35ds3l

Poslednja izmena:
Ne ne ne čitao sam ja..to je neki prekidač na Asusovim pločama koji kada se preklopi, ploča automatski otključava dodatna jezgra i keš...verovatno je u tome fora. Jer ovde na gigabyte-u i ostalim pločama kada updateuješ BIOS sve ti se poremeti pa onda ponovo moraš ručno da otključavaš :p Valjda je to to :p

Upravo to, kada na Asusu otkljucas, procesor ostaje otkljucan i posle reseta/updatea BIOS-a, a na Gigabyteu moras ponovo to da radis.

Da bios updejtujemo svaki dan i da je za otkljucavanje potrebno silno vreme i posvecenost pa da razumem da je to tolika prednost.

Nego mogao bi i neki screen da padne, na primer da vidimo kako to plavetnilo lezi u kucistu. :)

Cestitam Jednom Baji na kupovini nove ploce (post 1) i drago mi je sto je covek zadovoljan. Sto se tice Asus vs Gigabyte...sve je to isto, neka kupi ko sta voli i svi srecni. Eto i te naponske ne igraju toliku ulogu, citiram post hipro5-a se jednog stranog foruma - "Actually there is NO NEED for 164 phases that companies put in nowadays mobos.... FOUR (4) are enough with nowadays materials and maybe SIX (6) with the upcoming Gulftowns....
The 1024 phases is a "marketing trick" nowadays....
You will buy MY mobo because I put 2048 phases in my motherboard....

Someone please calculate the Wattage of a P4 Gallatin at 2.23VCore at 4600MHz with ONLY FOUR phases and tell us what you see..... "

Tema se otegla u nedogled, samo na moj komentar gde sam javno isprozivan, hajte da više ne krečimo te da se u ovoj temi piše samo o Gigabyte 880GA-UD3H modelu. Ovde nije reč o MSI VS ASUS VS GA. Na prozivku gde su se poredile dve ploče ja sam izneo svoje mišljenje na osnovu dugogodišnjeg iskustva, i zaključio da je ASUS bolja ploča, tj. kupovina, ali izgleda da nisam trebao. Evo kupio sam i 880GA-UD3H ploču, ASUS M4A88T-V EVO/USB3 sam već imao :)

Sve ono grejanje, oc, pad napona, oscilacije napona, sve možemo da probamo. Ko god da je voljan pozivam ga na druženje :) da jednom za sva vremena stavimo tačku na ove guluposti koje je nekolicina napisala koja nikad nije ni probala obe ploče. Nek se dobrovoljci jave na pm uslov je pivo ili koka kola. Posle toga možemo da otvorimo neku drugu temu sa tom tematikom:)

... što se tiče ove teme nek ide u pravcu Gigabyte 880GA-UD3H modela, svako drugo poređenje ili pisanje u "VS" fazonu biće brisano a korisnik opomenut.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,imam ovu plocu(880ga-ud3h) i imam 5770 grafiku,zanima me da li ce biti pametno staviti 5770 u cf?!Pozdrav

Meni ortak reko kao da to nije dobro u mom slucaju zbog ploce,kao jedna ce biti jaca od druge,tako nesto

Kaze kad su mi oba slota u upotrebi podrzava x16/x4 rezim rada i da ce ploca ograniciti protok ka drugoj karti:trust:

uzeo i ja za burazera ga880-ud3h a hteo sam asusa m4a88td koga trenutno nije bilo na stanju .. ubo sam phenoma 555 be koji se otkljucao za dve sekunde i klokovao ga na 3.8Ghz bez problema .. za sada nemam nikakvih zamerki na plocu

pozz

evo samo da prijavim da sam plocu zamenio za asus m4a88td v evo/usb3... Ploca ima dosta bolji layout od gigabyte-a (880ga-ud3h)...
Sto se tice otkljucavanja, nije bilo nikakvih problema.. Sto se tice uporedjivanja asus-gigabyte u OC i stabilnosti , mogu da tvrdim da onih 8+2 phase je tipican marketinski trik jer postoji odredjeni pad napona, dok kod gigabyte 880 ga-ud3h toga nije bilo ili u dosta manjoj meri. samo da napomenem da gigabyte pegla napon 4+1 .. Istina je da je gigabyte napravio gresku sa dva sloja bakra i razlika je evidentna u temperaturi u odnosu na asusa..
Sve u svemu vrlo slicne i po karakteristikama i po odnosu cena / kvalitet ..

Poslednja izmena:
A shta ce to nove ploche revolucionarno doneti, u odnosu na npr 890FX chipset? Vec imamo 40 PCIe linija, SATA600 i USB 3.0.

usb3 nije native kolko ja kontam...

Pa dobro, radi preko NEC chipa, i radi kako treba. Nego, po onome shto sam prochitao na gomili foruma, pa posle sve to svario, sadashnje ploche sa 8xx chipsetom ce moci da udome Buldozer, jer ce razlika biti samo u BIOS-u, tj u podrshci za drugachiji power menadzment, a ploche koje imaju podrshku za ovo imaju crni socket, kao npr Asrock 890FX DeLuxe5. Ali noviji chipset 9xx ce biti neophodan za FX procesore. Sve su ovo neproverene informacije, ali zvuchi logichno da ce tako i biti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno