Šta je novo?

Gigabyte 8600GTS Silent - ringla ili ne?

Vukasin ElHik

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2006
Poruke
672
Poena
319
Prijatelju smo instalirali ovu VGA, i ona radi kako smo i očekivali, međutim njena temperatura je u igrama oko 95 stepena, a posle recimo 2h igranja Crysys-a obavezno zakuca i dok se ne resetuje i ne ohladi (vrela je baš kao ringla) neće ni da mrdne dalje. Pokušavam da mu objasnim da tu treba bolje provetravanje kućišta jer sve silent verzije su daleko toplije od aktivno hlađenih blizanaca, ali je toliko tvrdoglav sa svojim "to mora da radi tako ili nikako..." da je to za film. Ima li neko sličnih iskustava sa ovom karticom i da li ona može da radi normalno bez dodatnog hlađenja? Da napomenem da recimo Far Cry takođe zagreje prilično ovu karticu ali tek posle 7-8h igranja. Ah da, napajanje CHIEFTEC GPS-550AB A, MB ASUS P5KC, 2x1GB GEIL DDR800, HDD WD 320GB 16m... sav hardver radi bez problema sa GAINVARD 7600GS GLH u pomenutim i nepomenutim igrama tako da time isključujem probleme sa nekim drugim hardverom. Čak sam u V-tuner - u blago spustio clock-ove memorije i GPU-a ali problem je ostao isti. Najviše bi voleo da je problem sa dotičnim komadom hardvera ali ne verujem. Iskustva imam sa 8600GT i 8800GT i GTS karticama, dok sam uvek nekako izbegavao 8600GTS.
Hvala.
 
Poslednja izmena:
a ima li kakvu ventilaciju na kucistu?
 
Sada ne, mada čim dodam napred (ispred HDD-a) 80mm fan, stanje je nešto bolje, ali ne mnogo. Evidentno je da je ventilacija problem, ali je čovek toliko tvrdoglav da ne mogu da ga ubedim da makar proba sa nekim ventilatorom koji bije u VGA. Zapravo on bi računar koji se ne čuje i da satima igra igre tipa CRYSYS, Lost Planet, a da ne kupi skupo glomazno kućište sa dobrom cirkulacijom vazduha.. Zato sam i pokrenuo ovu temu, da i sam pročita i malo razmisli o tome. Hvala svima u napred.
 
Ako zakucava u igrama dodatni fan MORA da se stavi. Ako ne zeli ne mora, njegova je karta, njegova je masina i uopste ne moras da se uzbudjujes zbog toga.
 
makar 2 8ice na kuciste (1 da uduvava, 1 da izduvava), mislim da tako nesto i proizvodjac propisuje/savjetuje!
 
Poslednja izmena:
Ako zakucava u igrama dodatni fan MORA da se stavi. Ako ne zeli ne mora, njegova je karta, njegova je masina i uopste ne moras da se uzbudjujes zbog toga.

Hvala puno jer mi ovakvi odgovori baš znače, nadam se da će pročitati. Čak sam mu našao polovnog TT Xsaser-a bez napajanja (malo izguljen ali kompletan) za 25€, ali baja ni da čuje, neverovatno ali istinito.
 
Ja sam na asusa 8600Gt silent citaj "naslonio" neki ventilator skinut iz nekog P1 i temp je pala za 30 stepeni...isla je i do 100 stepeni i to u obicnim igricama tipa virtua tennis a isto i sa gainwardom,mozda nijansu bolje...
Ne bih nikada vise uzeo silent graficku...
 
Sastavljao sam ja jednu takvu konfiguraciju i imao isti problem. Svasta sam pokusavao i cak sam stavljao vent direkt na nju ali nista nije zancajno popravilo situaciju svek dok nisam stavio 12-icu iznad nje da izduvava van iz kucista tako da ti je dovoljan jedan dobar besuman vent iznad grafe i problem resen temp nije prelazio 52C u 2D a u 3D 75-78max
Nadji mu noctua vent stvarno su tihi i da ga bog vidi
Pozdrav
 
Hvala svima, Vaši odgovori su urodili plodom tako da ako nekome treba gospodin bi da proda svoju VGA i da uzme neko razumnije rešenje jer i dalje neće da stavlja ventilatore na kućište. Šta da radimo, viša sila (tvrda glava). :)
 
Nazad
Vrh Dno