Šta je novo?

Gigabyte 7vtxe+ jel neko probao

zagortenej

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
619
Naime ja imam Chaintech 7VJDA plocu i lepo radi moze dosta da joj se digne FSB(154 kod mene stabilno a sigurno moze i vise sa boljom memorijom). Nego me interesuje kakva je ova ploca GA 7vtxe+ sto se tice overclockinga i ostalih stvari, da li da uzmem nju ili da zadrzim chaintecha???

zagortenej je napisao(la):
Naime ja imam Chaintech 7VJDA plocu i lepo radi moze dosta da joj se digne FSB(154 kod mene stabilno a sigurno moze i vise sa boljom memorijom). Nego me interesuje kakva je ova ploca GA 7vtxe+ sto se tice overclockinga i ostalih stvari, da li da uzmem nju ili da zadrzim chaintecha???

Nikako. Ostavi tu plocu.

moj glas za GA. Nije ploca za OC, ali je odlicna ploca (+ima UDMA133)

Sta vam je ljudi, vtxe(+) nema nikakve overclock opcije. Znaci ne postoji mogucnost overavanja na ovoj ploci.

Ostani na VJD-a.

Hvala svima na odgovoru

Hvala svima ostajem na VJD-a. ata133 je ipak mali plus. a ko ima Gigabyte moze samo da sanja o FSB od 150 i vise...

Re: Hvala svima na odgovoru

Hvala svima ostajem na VJD-a. ata133 je ipak mali plus. a ko ima Gigabyte moze samo da sanja o FSB od 150 i vise...

7.5x153 Duron Morgan na GA VTXH+, a kad uzmem bolju memoriju probacu vise. :cool:

sta ovo bi

Pa na vise mesta sam cuo da je plafon 145mhz na gigabajtovim plocama a sad ispade 153mhz..mozda si dobio "dobar primerak" ploce? inace vjda dize sistem i sa preko 160mhz mada memorija ne moze stabilno preko 158 recimo...

VJD-a je kao BMW ide koliko je izgravirano, a izgravirano je 166 Mhz-a sta ti vredi npr 250 kad ploca ne moze stabilno ni na 160. Pozdrav od vlasnika BMW-a.

Misko je napisao(la):
VJD-a je kao BMW ide koliko je izgravirano, a izgravirano je 166 Mhz-a sta ti vredi npr 250 kad ploca ne moze stabilno ni na 160. Pozdrav od vlasnika BMW-a.

Joj, kako si ponosan. Na svakom koraku ispustis - VJDA.
Nego, na sta si utopio razliku od KR7A, ako nije tajna???

notax je napisao(la):

Razliku ce da utopi u alkoholu, posto je napravio najvecu glupost u zivotu. :p

Aca je napisao(la):

Tacno si 2X stariji od njega, a decko je 2X pametniji od tebe. Cccc. :D

:wave;

notax je napisao(la):
Tacno si 2X stariji od njega, a decko je 2X pametniji od tebe. Cccc. :D

:wave;

Moguce da je tako, ali ne znam sta cemo sa tvojim slucajem? :(

Aca je napisao(la):
Moguce da je tako, ali ne znam sta cemo sa tvojim slucajem? :(

Ja bar priznajem, a ko priznaje pola mu se prasta, znaci ja sam 1/2 glup. :D

Aca je napisao(la):

Super al mi je ostalo skoro 100 poena u dzepu, i vozim se na 150 Mhz-a, vi kao sto imate Abite, svi ste na 190 ma vazi :D.

notax je napisao(la):

Ma otisao par puta u grad, nabacio neke ribice, na sta bi drugo :D, e tako bi pametan decko uradio, a ja kupio DTK kuciste, Morgana, 84 coolera itd itd.....

Re: sta ovo bi

Pa na vise mesta sam cuo da je plafon 145mhz na gigabajtovim plocama a sad ispade 153mhz..mozda si dobio "dobar primerak" ploce? inace vjda dize sistem i sa preko 160mhz mada memorija ne moze stabilno preko 158 recimo...

Mozda moze i preko ali sam ukapirao da mi je problem graficka a ne memorija. Ovaj Eagle GF2 Ti vec na 79-80Mhz AGP ispusta dusu, a stari Eagle GTS je to gutao bez problema. Inace, ploca u BIOS-u moze da se potera do 200, ali s obzirom da AGP i PCI delilac kod Gigabyte-a ostaju isti, voleo bih da vidim nekog kome je to uspelo (AGP 100, PCI 50 a memorija 200). boom Ipak se zna koje ploce se uzimaju za OC.

ima

leksa je napisao(la):
Sta vam je ljudi, vtxe(+) nema nikakve overclock opcije. Znaci ne postoji mogucnost overavanja na ovoj ploci.

E bas ima ja sam mog durona sa 750 digao na 900 (7,5*120), znaci da ima na vise nece zato sto duron nije morgan nego obicni.

nije to zato sto je duron kriv(7.5x120) nego nisi pratio pazljivo forum i dr...meni duron ide na 6.5x154 = 1003mhz kao sat (inace duron mi je 650mhz a ploca nije GA nego Chaintech)

Re: Re: sta ovo bi

shagrath je napisao(la):
Mozda moze i preko ali sam ukapirao da mi je problem graficka a ne memorija. Ovaj Eagle GF2 Ti vec na 79-80Mhz AGP ispusta dusu, a stari Eagle GTS je to gutao bez problema. Inace, ploca u BIOS-u moze da se potera do 200, ali s obzirom da AGP i PCI delilac kod Gigabyte-a ostaju isti, voleo bih da vidim nekog kome je to uspelo (AGP 100, PCI 50 a memorija 200). boom Ipak se zna koje ploce se uzimaju za OC.
Evo , ja sam poterao GeForce 2 MX , dodushe Gainward-ov , na KR7A , na 203 Mhz FSB, gde je PCI 50,75 , a AGP 101.5 i to je sve radilo na AGP 4x sa ukljuchenim Fast Write i ostalim ubrzivachkim opcijama u BIOS-u.
Memorija je radila asinhrono na 152 CL2 , 2-5-2 , Command 1T.
Takodje je probano i sa GeForce 4 MX 440 i radi , kao i sa GeForce 2 Ti i GeForce 3 Ti200 .
GeForce 2 MX je "brljao" na KT-7A vec na 155 Mhz FSB-u ukoliko mu ne iskljuchim AGP4x i promenim AGP driving value.
Ukoliko te zeza AGP , za nVidia karte mozes koristiti driving value vrednosti : C8 i DC , a standardna je DA. Sa C8 postize najveci FSB , ali moze da se desi da se ne probudi masina bash svaki put.

Re: Re: Re: sta ovo bi

drfedja je napisao(la):
Evo , ja sam poterao GeForce 2 MX , dodushe Gainward-ov , na KR7A , na 203 Mhz FSB, gde je PCI 50,75 , a AGP 101.5 i to je sve radilo na AGP 4x sa ukljuchenim Fast Write i ostalim ubrzivachkim opcijama u BIOS-u.
Memorija je radila asinhrono na 152 CL2 , 2-5-2 , Command 1T.
Takodje je probano i sa GeForce 4 MX 440 i radi , kao i sa GeForce 2 Ti i GeForce 3 Ti200 .
GeForce 2 MX je "brljao" na KT-7A vec na 155 Mhz FSB-u ukoliko mu ne iskljuchim AGP4x i promenim AGP driving value.
Ukoliko te zeza AGP , za nVidia karte mozes koristiti driving value vrednosti : C8 i DC , a standardna je DA. Sa C8 postize najveci FSB , ali moze da se desi da se ne probudi masina bash svaki put.

Cekaj, ispravi me ako gresim, ali zar KR7A ne menja delilac kad se predje 180 MhzFSB (ako se ne varam, mozda je i neka druga vrednost) i to tako da AGP vise nije 1/2 nego 2/5 FSB-a? Slicno se valjda desava i sa PCI, jer ne verujem da bi neki HD preziveo 50Mhz bez brljanja po podacima.
A za AGP driving value, ja sam stavio na EA, a probacu i te tvoje varijante pa cemo videti.

7VTXE+ i overkloking

Da li je tacno da ova ploca nema nista za overkloking, dakle ni multiplikator, ni FSB, ni VCore?

Onda Gigabyte debelo laze jer evo sta pise na njihovom sajtu:

GA-7VTXE+
VIA KT266A AGPset

PROCESSOR

Socket A for AMD Athlon™/AMD Athlon™XP/Duron™ 200/266MHz FSB processors

Supports 500MHz ~ 2000+ CPU and faster
FSB adjustable by BIOS up to 161MHz(no guarantee)
Supports CPU multiplier 5.0/5.5/.../12.5
CPU voltage overclockable by adding 5%, 10% CPU voltage

Kompletna stranica je na adresi:

http://www.giga-byte.com/products/7vtxe+.htm

Re: 7VTXE+ i overkloking

Marel je napisao(la):
Da li je tacno da ova ploca nema nista za overkloking, dakle ni multiplikator, ni FSB, ni VCore?

Onda Gigabyte debelo laze jer evo sta pise na njihovom sajtu:

GA-7VTXE+
VIA KT266A AGPset

PROCESSOR

Socket A for AMD Athlon™/AMD Athlon™XP/Duron™ 200/266MHz FSB processors

Supports 500MHz ~ 2000+ CPU and faster
FSB adjustable by BIOS up to 161MHz(no guarantee)
Supports CPU multiplier 5.0/5.5/.../12.5
CPU voltage overclockable by adding 5%, 10% CPU voltage

Kompletna stranica je na adresi:

http://www.giga-byte.com/products/7vtxe+.htm

Nije bas da nema nista, ali skoro. To sto ima i nije bas neki raj za OC.

Re: Re: 7VTXE+ i overkloking

notax je napisao(la):
Nije bas da nema nista, ali skoro. To sto ima i nije bas neki raj za OC.

ja sam narucio GA 7VTXH+. A za GA 7VTXE+ sam cuo da nema dip svicheve na plochi kao sto pise u uputstvu i specifikaciji na njihovom sajtu. To znaci da verovatno stvarno nema mogucnost promene mnozioca. Ova sa H+ na kraju trebalo bi da ima sve, cak i integrisanu lan mreznu kartu. Ako mene laze moj dobavljac i ja lazem, a voleo bih da sam u pravu. Tako da onaj ko bi pazario GA neka razmisli o kupovini ovog drugog modela, jer je razlika u ceni mala, a ova se ploca (H+) mozda tretira kao lux varijanta. Mada Gigabyte nikada nije nesto pratio nove trendove.

ja sam je uzeo i nema switcheve !
ima samo turbo switch(valjda dize magistralu na 133)
ploca je za te pare NAJBOLJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stanke je napisao(la):
ja sam je uzeo i nema switcheve !
ima samo turbo switch(valjda dize magistralu na 133)
ploca je za te pare NAJBOLJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koju si uzeo 7vtxe+ ili 7vtxh+ ? ctp;

Ma H mora da ima prekidače. Na slici ih ima, dok ko d E ih nema. A izgleda da E ima napon i FSb iz BIOS-a, a fale joj jedino ti prekidači za multiplikator, a ono što piše da podržava multiplikatore 5-12.5 ne znači da podržava ručnu promenu multiplikatora, zar ne?

uzeh ovu E+
nema switcheve !
samo ovaj TURBO (On/Off)
Ploca radi super !!!

GygaByte RULES !!!

stanke je napisao(la):
uzeh ovu E+
nema switcheve !
samo ovaj TURBO (On/Off)
Ploca radi super !!!

GygaByte RULES !!!

Dali si probao da je klokujes?
i koju si brzinu magistrale postigao?

nikad ne overklokujem procesor,mislim da je to totalno nepotrebno !

Vrh Dno