Šta je novo?

Gigabyte 7VAX i XP2000 TB problem!!!

cyber

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2002
Poena
609
Problem je da ploca nece da se upali kada je dzamper postavljen na 133 magistrali, kada se prebaci na 100 ploca radi savrseno, probao sam vise procesora ali i dalje nista. Menjao i ploce ali ta kombinacija nikako da mi proradi.Oznaka procesora je: AXDA2000KT3C - AIUGA0235MPM

Pa ako imas samo jedan switch, onda on menja izmedju 100 i auto(u tvom slucaju 133, ali moze i 166 ako su u pitanju 2600-2800+). A ako imas 2 to je vec druga prica, onda mozes da menjas izmedju 100, 133 i 166.
Ako si probao sa vise procesora(133), onda je problem u ploci. Ali ne kapiram sta ti znaci ono "menjao i ploce ali ta kombinacija nikako da mi proradi"?? Jel hoces da kazes da si probao tvoj cpu na drugoj ploci pa nije hteo da radi na 133 ili??

Da to znaci da sam takvu kombinaciju te ploce i tog procesora probao vise puta znaci nekoliko GA 7VAX i XP2000 TB i ima samo jedan dzamper za 100 i auto ali se ploca napli kad je na auto.

Zaboravi tu kombinaciju GA 7VAX nema sanse da proradi sa XP 2000 tb...
Da li BIOS ili nesto drugo uglavnom nece !
A GA 7VA radi sasvim korektno ! Cudno...

Pozdrav,

Imtel je obavestio o problemu takve kombinacije ploce i CPU, mada sam ja sklopio 3 masine sa upravo tom kombinacijom i nije bilo problema. Jedino sto su revizije ploce bile starije tj 1.1.

Imam istu kombinaciju MB+CPU, nisam imao uopste problema, sem sa losim hardovima koje je imtel prodavao. Uzgred, MB nisam pazario kod imtel-a, CPU da.

Upravo instaliramo 200 kom. GA 7VAX rev 1.2 + Athlon XP 2000+ TB i na pola puta nijedan problem.
Nadamo se da ce tako i da se nastavi

SER XaleX je napisao(la):
Imam istu kombinaciju MB+CPU, nisam imao uopste problema, sem sa losim hardovima koje je imtel prodavao. Uzgred, MB nisam pazario kod imtel-a, CPU da.
koji su to hardovi / serija?

Idi na http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=29499 . Tu sam sve objasnio oko misterioznih diskova. :rtfm: Mogu i da pojasnim nejasnoce oko pojedinih detalja

Nazad
Vrh Dno