Šta je novo?

Gigabyte 7va (AMD) i visoka temperatura XP1600+

massive

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
nisam siguran da li je to pravi naziv ploce, u svakom slucaju je KT333 chipset. cooler na procesoru je Speeze RaptorCool sa tri hvataljke. procesor je XP1600+. sve radi na default vrednostima, i pasta je razmazana tanko i fino.
temperatura procesora je preko 50 stepeni. skidao sam kuler i ponovo namestao. tu vrednost temperature ocitava i iz BIOSa ploce
i na dodir, kuler je vruc.
u principu sve komponente su prilicno vruce...
znam da je bila visoka temperatura ovih dana, ali....
:boom:
sta je tu problem ?

Ta temperarura je ok ja imam bartona2500+ i meni je oko 55 u ful oko60
Moj drug ima 2000+ i njemu je isto oko 55 tako nemoj da brines amd ckava tek na 80 tako kazu.

ok

ok ali mislim da se i komp malo koci zbog svega (temperaturaaaaa)
jel probao neko onaj Speeze opperking cooler. vredi li to cemu?

Ja imam taj speeze raptor sa tri hvataljke (RaptorCool I). Obrce se oko 2500 RPM, nije bucan (sto mi je vrlo vazno), al mi dovoljno odradjuje posao. Moj TbA xp2000+ je ovih dana dostizao temperaturu 68Celzijusa, (u kucistu 48, u sobi 30) pa opet nisam imao nikakvih problema. Naravno, nisam stavio nikakav dodatni ventilator osim onoga koji postoji na no name napajanju. Ako za procesor stoji da je za (npr.) 90 stepeni, ne vidim da zasto bi mu smetala relativno konstantna temperatura koja je 20ak stepeni niza.
Mislim da nemas brige, osim ukoliko zaista imas problema sa aplikacijama. 50ak stepeni je ok. Ako je napajanje vrlo vruce, onda bi verovatno trebao da uzmes bolje/jace.

recimo da je sada OK

redimo da je sada OK ?!

naravno da jeste ... napolju je 20 stepeni max :)

mislim da si u pravu za napajanje. morace neko novo.
imas li neki predlog. samo da nije nesto preko 30 evra... jer ih nemam :(

300W DTK, ovde se pominje kao "best buy" u nizoj cenovnoj klasi
Ne znam tachnu cifru ali sigurno ulazi u tvoj "budget", pogledaj malo i oglase, vidi shta ti je dostupno i po kojoj ceni pa pitaj ovde valja
li to...

ako neko ima na prodaju dtk 300w nek me kontaktira.
treba mi nekoliko komada.

Ja samo da se ubacim da ne otvaram novi topic....kakvo je vase misljenje o GA 7VAX ploci,jeste da je malo starija ali....u pitanju je rev 1.1

Jel moze nekako da se flasuje da bi taj rev 1.1 postao 1.2? Ajde ljudi jel zna neko nesto o tome....

generalno serija 7VA(X)(XP) je pouzdana i solidna za te pare koje se daju,... nema neke high-clock performanse, ali radi...

Pitam,jer bilo je govora ranije da se obavezno uzima 1.2 rev ploce...

evo ja ovde imam jednu 1.0 i nemam nikakvih problema...

Nazad
Vrh Dno