Šta je novo?

Gigabyte 7970 - reklamacija

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav svima, da li neko moze da mi kaze jel postoji mogucnost da se ostvari garancija na graficku kartu Gigabyte 7970 ako je garantni list izgubljen? Tj preko serijskog broja, Alti je davalac garancije. Karta je regularno kupljena, ne znam tacno u kojoj prodavnici u NS-u, jer je prethodni vlasnik, kupio desetine ovih karti u razlicitim prodavnicama i ne moze da mi kaze tacno gde je ova uzeta. Na kutiji stoji sticker na kome je Alti, u jevrejskoj uliciu NS-u.
Ako mozete do sutra da mi odgovorite jer do tada moram da odlucim jel vracam grafiku ili je zadrzavam u slucaju da mogu da je reklamiram.
Hvala

ja sam reklamirao jednu kartu direktno u servisu u altiju u cacku bez ikakvih papira.

idi u ns servis pa vidi sa njima da ti provuku kroz sistem ako je kod tebe kartica ( pasaz pored win wina ) i da ti daju neki papir do kad je garancija.

ako imas fiskalni trebalo bi da je ok, ili se varam, meni recimo za 3 kartice winwin nije dao garantne listove, sve 3 su kupljene preko web shopa i stigle mi kuci, imam samo fiskalni i onu profakturu sta li je vec od online kupovine

Poslednja izmena:
@nesic1 trwbao si im traziti i garantne listove, verovatno su oni uvoznici pa imaju sve kod sebe ali sta znas danas sutra mogu da traze i garantni list u fazonu nemamo u sistemu itd

imam racun koji sam i kopirao za svaki slucaj da ne izbledi, ako nesto s*ru iznap*savacu ih bas onako gospodski, nego da ne ofujemo coveku topic

koliko ti trazi za graficku ako nije etajna? i jel imas fiskalni od graficke?

Pa da imam racun, ne bi bilo problema. I meni su nedavno u emmiju za par komponenata izdali samo fiskalni racun bez garantnog lista....

Cuo sam se sa covekom iz Win win servisa u Jevrejskoj, rekao je da ce pokusati da mi izadju u susret i rese garanciju, jer je grafika kupljena kod njih.
Javicu kako sam prosao. Zdravo zivo :D

Odlicno drugar ;), ne bi bilo lose da se otvore za kartu iz nove amd palete ako stigne neki uvoz do tad :D

Nema sanse da dobijem predstojecu generaciju grafika. Serviser mi spomenuo nesto da imaju samo neki sapphire model. S obzirom na situaciju bio bih presrecan i da dobijem najjeftiniji sapphire model. Samo da prodje reklamacija... Danas je nosim, pa cu videti.....

Pa da imam racun, ne bi bilo problema. I meni su nedavno u emmiju za par komponenata izdali samo fiskalni racun bez garantnog lista....

Ako su komponente sa 2 gdine garancije sto je zakonski minimum, onda ide samo fiskalni racun ne i garantni list. Uz komponente koje ide 3 ili vise godina obavezan je garantni list. Proveri na koju kompoenntu je koliko garancija i za one >2g trazi da ti poslaju garanciju na kucnu adresu, kolege ne bi trebalo to da zaboravljaju. Mada desava se propust takve prirode u magacinu kad je guzva..:trust: inace nije lose cuvati kopiju fiskalnog jer originalni po 6m - 1g izbledi. po serijskom cesto moze da se nadje da li je proslo kroz sistem ili ne, jedino moze biti problemcic ako neko u maloprodaji nije evidentirao doticni serijski da je prodat pri kucanju racuna (bilo je slicnih situacija) ali sve se da resiti uz malo volje i strpljenja svih nas. ;)

Predao sam grafiku pre 6 dana na reklamaciju, zvao sam juce coveka kome sam ostavio grafiku cisto da vidim kakva je situacija i kakve solucije za zamenu imam i kaze da misli da cu se nacekati 30-45 dana jer su od te gigabyte serije porucili samo par komada. Moram da napomenem da je covek iz Win Win-a max korektan i izasao mi je u susret, ali mislim da je problem do distributera,jer se njima dostavlja grafika, pa oni naravno resavaju reklamaciju. Na servisnom listicu mi pise da je rok da dobijem zamensku kartu 15 radnih dana, ne znam kakva je to varijanta sa mesec, mesec i po dana cekanja.
Ne znam sto im teba toliko da realizuju garanciju, kada smo utvrdili gde je grafika kupjena, kada je kupljena i da je pod garancijom jos dugo. Uz ovu grafiku kupljeno je jos 10 drugih grafickih karti, za njih sve imam pisanu garanciju, ali su one na posebnom racunu. Ne smeta im kad uzimaju pare, a kad trebaju malo da se iscimaju i izadju kupcima u susret tu vec mora da bude cimanja :D
Javljam se za mesec dana :D

Nadam se da ce to sve proci ok, do tad drzimo fige ;)

To za 15 dana oni imaju rok da ti odgovore :D A posle toga ces cekati jos 30 dana :D Verovatno ce ti poslati sms u fazonu vasa kartica trt mrt i da ces biti obavesten i onda kad ti odrade sta vec ili ce te zvati ili ces opet dobiti sms da odes po karticu/novac ...Srecno :)

Samo da javim da su me zvali iz Win Wina i rekli su mi da cu sutra ili prekosutra dobiti nov MSI gaming R9 280X :banana:

Pa ja sam prezadovoljan u svakom slucaju. Ali ako cemo realno moja gigabyte karta je placena oko 45.000 din, dok je cena za ovu sto cu dobiti oko 300e ako se ne varam, tako da je i alti dobro prosao :D....

Svaka cast na kartici..Konacno i oni da budu fer a i ispostovali su rok za zamenu..:smoke:

Odlepicu :D Sad me zove covek iz win win-a i kaze da su mu javili iz altija da ipak tu grafiku moraju da daju nekom kupcu. I da bi trebalo sledece nedelje da dobijem zamenu...... A sta cu dobiti za zamenu ne znam, tesko se izgleda odricu r9 280x, nego verovatno hoce da mi uvale repariranu 7970 jer nemaju novih.....

Sad si mi dao ideju :D Kod mene na obe kartice ( Asus 7870 ) ne radi vrm2 senzor, tj ne pokazuje mi temp za vrm2, i kad se pojave Asus r9 280x lepo odem i kazem dobar dan ja vracam ove kartice ne rade senzori, hocu da doplatim za 2 Asusa r9 280x :D Posto sam ove moje platio po 25k komad :D Eh kad bi to jos moglo tako, puste zelje pusti snovi :D

Pa jednostavno nisam u poziciji da ne pristanem, kad nemam garantni list. Mogu da me zezaju kako hoce :D. Mada ovi u prodavnici mogu da mi izdaju kopiju fiskalnog racuna jer smo utvrdili tacno kada je kupljena grafika i da je pod regularnom garancijom jos oko 2,5 god....
Videcemo, necu vise da se nerviram, sta bude bice :D

Pa jednostavno nisam u poziciji da ne pristanem, kad nemam garantni list. Mogu da me zezaju kako hoce :D. Mada ovi u prodavnici mogu da mi izdaju kopiju fiskalnog racuna jer smo utvrdili tacno kada je kupljena grafika i da je pod regularnom garancijom jos oko 2,5 god....
Videcemo, necu vise da se nerviram, sta bude bice :D

Dobijas HD7970 Dual-X Sapphire bulk, nije repar.

Necu da nagadjam sta cu da dobijem,javice mi covek iz win wina u petak ili ponedeljak. Ali ovo bas pocinje da me nervira. Smatram da nije u redu da me cimaju toliko s obzirom da stalno nesto kupujem kod njih i da na drugom racunu imam kupljenih grafika od Altija za 250.000 din i sad je problem ova jedna koja je posebno kupljena jer nije bilo vise gigabyte modela da se uzme..... Inace gigabyte 7970 je placen oko 45.000 din, valjda treba da dobijem grafiku priblizne vrednosti.....
Na kraju cu im reci da mi izdaju kopiju fiskalnog racuna u prodavnici, pa cu ponovo da odnesem grafiku na reklamaciju :D

Odjavljujem se iz teme dok mi definitivno ne kazu sta dobijam, izvinjavam se ako sam smorio nekog :D

Poslednja izmena:
Kakve veze ima da je placen i 70k. Dobijas isto 7970 Ne gubis nista u perfomansama realno a inace uvek je malo nezgodno primiti robu na reklamacije bez racuna i garantnog lista (ako isti ide uz robu) zato si verovatno cekao malo.
Nema sta da nagadjas ja ti kazem sta stize za tebe (kaze neko ko ih uvozi :) )..

Pa ako se vec ti pitas za reklamaciju, posalji mi bar neku vapor X varijantu koja je u rangu sa ovom mojom sto cenovno sto po performansama :D

Nazad
Vrh Dno