Šta je novo?

Gigabyte 7870

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav svima,
Imam problem sa gigabyte 7870 OC grafickom kartom. Naime grafika kod mene radi bez problema, dok kod druga na racunaru nece da izbaci sliku na monitoru. On ima neki stariji monitor sa vga izlazom, ali smo naravno stavili onaj DVI jack. Stara grafika ati 5770 je takodje povezana na ovaj nacin preko DVI mu radi bez problema, medjutim ova nova nece. Masina je dosta jaka i7 2600k, asus ploca, ne znam tacno model, 16gb rama, napajanje chieftec 650w....
Ako neko do cega je problem, neka javi. Hvala

Ima li integrisanu grafiku. Posle vadjenja stare i ubacivanja nove, ako stoji u BIOSU na "AUto" moguce je da sa jednom kartom (5770) pravilno detektuje da na nju treba da "baci" sliku, a da sa novom to "baca" na integraciju. Resenje je prosto. Dok je nova karta u masini ubosti kabel u integraciju, uci u BIOS i prebaciti na PCI-E kao primarnu grafiku. Posle samo vratiti kabel u novu kartu. ;)

Nema integrisanu grafiku na ploci, probao je msi 7870 i sa njom normalno radi, dok sa gigabyte nece. Gigabyte kartu sam probao na jos 2 racunara jer sam hteo da proverim da nije slucajno do grafike problen i radi normalno, ne znam u cemu je caka. Sve mislim da se nesto kolje sa monitorom, racunar se upali, ali ne daje sliku.....

Nekompatibilnost neke vrste, ne znam sta da ti kazem. Kakvu vezu koristis sa monitorom, DVI, HDMI, VGA? Pokusaj da prebacis kabel u neki drugi izlaz na grafickoj.

Probali smo drugi kabl, nije do njega problem.
I ja mislim da je do biosa ploce, ploca je stara 2 godine, a pritom nije menjan bios, verujem da je do toga. Hvala svima na predlozima. Promenicu mu bios kad stignem, a ako ne bude do toga neka nosi komp u servis i onako je sve pod garancijom :D

Gremlini (nisi je prodao pravoj osobi)!Tu garancija ne pomaze....Jedino otklapanje kod "baba Vange" :D

Možda je problem u tom DVI adapteru. Da li taj adapter koji ste probali ima ovakav raspored pinova? MediaS5312.jpg

Nije problem u DVI adapteru odgovarajuci je, proverio sam :D. Do biosa ploce je sigurno problem, ali nisam stigao da flashnem bios....
@dvocevka: sry :D

Nazad
Vrh Dno