Šta je novo?

Gigabyte 7600GT Silent freeze problem

• Začetnik teme Začetnik teme Rizmal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moj ortak je uzeo pomenutu karticu,i problemm je sledeci:
Kad se pusti bilo koja 3D aplikacija kopm radi ok par minuta pa onda blokira i mora da se restartuje.Pritom klokovi na kartici su cudni 560/1000(zasto kazem cudni jer ja sasm immao gainward 7600GT i klokovi su bili 575/1400-za gpu je ok jer je GW dizao klok za 15mhz ali ipak koliko znam sve 7600GT rade na 1400).

Do cega bi mogao da bude problem???Da ne fali malo jace napajanje posto ima 400w napajanje
a konfiguracija je sledeca:sempron 3200+ am2,gigabyte m57 ploca,pomenuta grafika,1.5gb elixir rama,2hd ukupne velicine oko 400gb

Mada sumnjam da je napajanje jer kad otkaci sve cd/dvd uredjaje i 1 hd problem ostaje,a temp u idlu su mu 70'c sto je malo mnogo(doduse silent kartica je ali opet komp niej u kucistu vec je sam napravio improvizovano postolje za sve tako d aje to fakticki kao da je sve stavljeno na sto da radi van kucista...)

Za grafičke sa silent hlađenjem je poželjno da se stavi vent 8 cm ili veći da duva preko njih, iako bi trebalo da rade bez njega
Konkretno, na mojoj bivšoj Gigabyte 7300 GT je max temperatura bila ponekad 82 C, dok sa ventom postavljenim da duva u pipe, tj preko njega max temperatura nije prelazila 60 C

sve ja to znam,zato ja i izbegavam silent verzije,medjutim onje to uzeo a cak i kad se upere 2 kulera 8cm nista se ne menja,cak sta vise tad kartica zabode odma zbog cega bi posumnjao na napajanje ali opet cak i ta 2 venta s ostalim poskidanim komponentama gore navedenim opet problem ostaje isti,....manja je malo ttemp ali komp se freezuje
.......

Па пробај на другом компјутеру па ако проблем остане све ће бити јасно. Могуће је да је карта покварена јер сам ја имао сличан проблем са 6600GT која је после цркла. Да ли можда windows пријављује неку грешку или слично?!

nista win ne prijavljuje nikakvu gresku,jednostavno se zakuca i nakon odredjenog vremena restartuje ako ga ne restartuje ortak sam odma,Inace karta je neka ENGIEERING SAMPLE tako pise kad se pali komp i ima 128mb rama,....

Ma te sve silent kartice ništa ne valjaju i silent su samo dok ne rade jel se bez ventilatora sigurno pregrevaju i resetuju. Ja sam imao isto gigabayte 1650pro silent i to kao zalman uradio hlađenje(silent pipe2) i naravno kartica je pravila probleme dok nije dobila osmicu na hladnjak.

graficka je def prsla jer nije radila ni na dr kompu,pa je ortak menjao...

Nazad
Vrh Dno