Šta je novo?

Gigabyte 7600GT DDR3, passive

sysninja

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
750
Da li treba overklokovati grafičku koja je pasivna, a nema poseban kuler koji je hladi? I znam da je bilo već pitanja oko ovoga, ali teško da mogu da nađem, koji kuler je dobar za ovakvu grafičku i koliko otrpilike košta?

SVE zavisi od temperature...
To nisi naveo.

Mozesh da namontirash jedan 80mm fan na nju!To ti je najjeftinije a opet sa druge strane i efikasno reshenje 😉
68C je puno za idle!

68c, je godza za 7600GT, nego Baal ima li gosti u Vrnjacku Banju i imas li ti ventilatori neki u kucistu?

Slabo ima sad gostiju u Vrnjačkoj Banji. 😀 Nije sezona.

Enivej, imam neki ventilator, dobio sam uz kućište, privezan na jednoj strani, kači se direktno na napajanje ili na ploču, ali se čuje kao traktor i plus mu je otpao jedan pipak dok je radio. 🙂 A bitna mi je tišina u radu pošto ne mogu da slušam kuler dok spava - komp mi je nonstop uključen.

I da, u V. Banji nema nigde da se kupi ventilatori jer smo totalno zaostali po pitanju kompjuterske tehnologije (kompjuter sam kupio u BG-u).. Kako mogu da dođem do nekog tišeg ventilatora za moju grafulju? xD

Poslednja izmena:
Posto sam vlasnike gigabyte 7600gt silent pipe II kartice , meni je u zatvorenom kucistu bez dodatnih ventilatora temp kartice 53 c-idle .U 3d modu overklokovana je na 600/1600 i mislim da je max temp na koju ode oko 71-72c.E sad da li je to puno ne znam ali radi stabilno i ima cak mesta za jos veci overklok.

Probaj da skines stranicu sa kucista pa vidi ima li efekta. Malo je mnogo tih 68c i bez provetravanja kucista. Meni je sa 1x9 i 1x8 ventovima na 5v temperatura u idle ispod 50c a u igrama i nisam merio pri temperaturi sobe od 25c. Nisam je ni oc jer su mi driveri nesto zabrljali a mnogo me mrzi da puknem win.
Koliko vama ide oc na pomenutoj karti?

Stranica kućišta je non-stop otvorena. Temperatura sobe je do 25C. Kakav je Zalman VF700, tj. kako bi pasovao ovoj kartici i koliko košta?

Vidi u nekim od blizih gradova pa uzmi neki ventilator za kuciste, tipa Glacial Tech, Coolermaster, Spire, izbegavaj Chieftec jer iako su im kucista najbolja, ventilatori ili nisu original ovi kod nas, ili jednostavno nisu dobri. Ne bi bilo lose 2 ventilatora jedan da uvlaci vazduh, jedan da izvlaci.
Taj Zalman ti je odlicno resenje, ali i skupo resenje.
Isto mozes komponente da narucujes preko city express-a sve ti stize na kucnu adresu, to ti je mozda i najlakse.

Znam da nema gostiju sada, al' zato od proleca, necete moci da se odbranite🙂

Poslednja izmena:
Kupovati zalman i staviti na tu kartu je promasena investicija. Kao sto znas to je jedna od najskupljih 7600 kartica bas zbog tog odlicnog pasivnog hladjenja(koje tebi ne radi kako treba).
Predlazem ti da probas da pipnes taj hladjak prstom i da proveris da li je stvarno vreo(pri toj temp. trebao bi da przi) ako je mlak onda verovatno ne naleze dobro ili sl.

Kupovati zalman i staviti na tu kartu je promasena investicija. Kao sto znas to je jedna od najskupljih 7600 kartica bas zbog tog odlicnog pasivnog hladjenja(koje tebi ne radi kako treba).
Predlazem ti da probas da pipnes taj hladjak prstom i da proveris da li je stvarno vreo(pri toj temp. trebao bi da przi) ako je mlak onda verovatno ne naleze dobro ili sl.

Bash tako... sto bi neko uopste kupovao karticu sa pasivnim hladjenjem a posle skidao hladnjake i stavljao ventilator?

meni je u idle 43c a pod opterecenjem,carbon,double agent,wow,oblivion ne prelazi NIKAD 50c e sad namestio sam 80mm fan da duva direktno u hladnjake i jedan isti fan izvlaci otpozadi tako da je promaja za vunene carape:d inace podesavanja su mi na def. tj 560 700 mada nisam ni probao da je ocujem jer nisam bas nesto iskusan..ako neko moze da kaze koliko bi ista mogla da gura?

Kuciste mu je neprovetreno, covek garant nema ni jedan ventilator u njemu, drugo resenje je da taj hladnjak ne naleze dobro, ali u svakom slucaju on mora da "provetri" kuciste, bez obzira na ostalo.

Poslednja izmena:
Hm, sad sam vadio grafičku, proveravao sve, lepo je hladnjak nalegao ne verujem da je u tome problem. Jedna strana kućišta je uvek otvorena. Sad sam izvadio TV kartu (pošto mi više ne treba) koja je stajala na slotu ispod grafičke i tempratura grafičke je 2-3 C niža.

Aham. Koliko koštaju 80mm fanovi? Dajte mi sajt neke firme da vidim, pošto kao što sam naveo gore, moram city expressom da naručujem.

4 Pera:
Zato sto je bila ubedljivo najjeftinija 7600GT u gradu tada i jos je nosila oznaku Golden Sample sto znaci da moze da se klokuje lepo...
E da je skuplje ispalo_jeste !
Pricam za sebe.
Pozdrav!

Dok sam imao X800xl silent, morao sam da mu stavim jedan 50x50cm fan sa starih procesora da duva na gornju stranu sendvica, kako bi je sto pre ohladio. Nemam poverenja u passivna hladjenja.

ja bi ti preporucio da sam malko preradis karticu i da na ispravljace napona kod dodatnog napjanja stavis (sam napravis od veceg) manje pasivne kulercice a da na karticu stavis neki aktivni kuler,i eventualno da ti duva neka 12 s strane kucista u graficku,ja sam tako uz pomenute modifikacije moju sada vec staru 6600 klokovao skoro duplo i extra j eradila a temp joj leti nije isla preko 60-65'C

Nazad
Vrh Dno