Šta je novo?

Gigabyte 6600GT

• Začetnik teme Začetnik teme xaver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Pozdrav
Zanima me sledece u vezi Gigabyte GVNX66T128 (6600GT) kartice:

negde je nalazim sa pasivnim hladnjakom:
VGA_productimage_GV-NX66T128D-SP_big.jpg

negde sa aktivnim:
VGA_productimage_GV-NX66T128D_big.jpg

zanima me da li neko ima iskustva sa pasivnim hladnjakom? koliko se greje.
Koliko bucna aktivna varijanta?
Goliko se generalno greje ova karta?

koliko ja vidim iz one slike (prve) ono nije pasivan hladnjak, vec vodeni ? makar mi se cini.
u svakom slucaju mocnije izgleda od ovog sa collerom, em zauzima dva mesta PCI.
posto se ne razumem toliko u graficke karte, razjasnite i meni jel ono pasivan hladnjak ili vodeni hladnjak ???

poz

i da ... prva je SLI .. a druga nije.

Poslednja izmena:
Ma kakvo vodeno hladjenje, to sluzi samo za prenosenje toplote, jedna je sa pasivnim druga sa aktivnim hladjenjem, sta nije jasnO? 😀

To je tkz. Heat Pipe. Zauzima dva slota jer se topao vazduh izduvava kroz ona rebra na zadnjem delu kartice ispod konektora za monitor. Na prikazanoj slici su rebra iznad ali u praksi su ispod DVI priključka.

pa jel imao neko taj sa pasivnim hladjenjem.
Bilo je dosta price da se 6600gt dosta greje sto bi probao da izbegnem jer mi je kuciste krcato svim i svacim i voleo bih da ima sto hladniju kartu.

ako taj heat pipe radi posao onda ok ali ako spusti par stepeni onda nista.

ja sam imao gigabyte 6600gt verziju sa pasivnim hladjenjem, doduse ne izgleda kao ta na slici, ne zauzima dva slota, i ima povelik hladnjak sa obe strane. Sto se temperature tice, nije se nista vise grejala od drugarove asus 6600gt sa aktivnim hladjenjem.

btw, verzija koju sam ja imao je imala i vivo, kao i fabricki overklokovanu memoriju (500/1120), mislim da je oznaka n6600gt vp

meni je 6600 pasivno hladnjen, chip je isti (samo 450/500 klokovi za razliku od ostalih 6600), a sam pasivac izgleda i malo manje ozbiljno nego ovaj na slici, a greje se, onako, sta znam, vruca je na dodir (i nema senzor za pracenje temperature). Od pasivnih kartica, i 6600 i x1600xt imaju noise scroll (ponekad zapisti jedna zavojnica kad npr. rotiras objekat u 3dmaxu) dok 6200TC nije imao taj problem. Chisto da se ne iznenadis ako chujes chudan zvuk 🙂
I pazi, ovo je pasivno, fabricki, znachi nema sta da te brine, nigde ne pise da moras da je hladis dodatno niti da razmisljas o temperaturi dokle god sve radi kako treba (a nema razloga da ne radi)

Koliko znam, Gigabyte montira Zalman heatpipe pasivna hlađenja...

Ja imam aktivnu varijantu i solidno se cuje ,kada je na max-u.Zato sam je
stavio na 85% u rivatuneru u 2d modu i mogu da spavam nocu pored ukljucenog
kompa.Naravno u 3d-u broj obrtaja automatski ide na max,ali je tada ne cujem
zbog ,jelte raznih eksplozija :d .Temperatura mi zavisi od verzije drivera i krece se
od 52-55 C u 2d-u i oko 80-85 u 3d-u posle par sati igranja .

hejvule je napisao(la):
...Zato sam je stavio na 85% u rivatuneru u 2d modu Temperatura mi zavisi od verzije drivera i krece se
od 52-55 C u 2d-u i oko 80-85 u 3d-u posle par sati igranja .
Mnogo je 52-55 C ako ti radi sa 85%, da je na 30% u 2D pa u redu. Moja u 2D duva na 30% i kreće se u rasponu 40-42 C za GPU a 50-52 C za mem. a kućišta mi stoji na podu pored radijatora u sobi tako da praktično prednji vent. uvlači topao vazduh u kućište.

Ja imam ovu sa aktivnim hladjenjem (to su ove od ~140 evra), bucna je prilicno (bucnija od DFI chipset ventilatora ako ti nesto znaci), idle mi je oko 47-8 a load do 75c za sad. U 2D mozes da usporis ventilator na 25%, tada se ne cuje ali se greje 10c vise.

nemanja_scg je napisao(la):
i da ... prva je SLI .. a druga nije.

I druga ima podrsku za SLI iako to ne pise na kutiji. 😉

Ja imam Gigabyte 6600GT,NX66T128VP, pasivno hlađena, već nekih 8 meseci, nisam je klokovao nikad i veoma sam zadovoljan. Nikakvih problema za sada i topla preporuka. Verovatno je za OK rad potrebno bolje "provetreno" kućište (imam par kulera pa nisam primetio ništa, ali sam video preporuke po forumima)

Nazad
Vrh Dno