Šta je novo?

Gigabyte 5870 Problem u Crysis-u

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Evo ljudi i ja imam sledeci problem sa Crysisom.
Sta se desava instaliram igricu i krenem da igram i izbaci me sa igrice i napise
Low mwmory i pojavi se donji deo desktopa tako da moram da izadjem iz igrice. Onda je ja ucitam ponovo i mogu da igram stim sto vidim kvadrat windows ceo tako da mogu da izadjem iz nje. Restartovao sam racunar nije pomoglo, uninstalirao igricu i krenulo je da igra normalno i ond aponovo posle 2 minuta igranja cim se spustis padobranom Low Memory i znak uzvika i kao snimite to i izadjite. Odlepicu odf komp problem.
I sa Far Cry 2 se to desilo stim sto sam normalno posle nastavio da igram.
Crysis Warhead nije pravio problem za sada. Nemoguce je da je 4Gb malo memorije.
Virusa nema, Spywera nema, itd.

Dakle resio sam iz nekog razloga je to upozorenje ugasilo FullScreen. Verovatno je nesto sistem za**** a ne graficka. Sta bi moglo da bude to upozorenje Low System Memory i ona zuta ikona. Pa meni je pofgaseno u startupu sve sto moze, da ne utice na sistem imam 5 stvari mozda.
Cudno, dobro je da nastavi da igra. Mislim igrica leti ali eto to jedino isto je bilo za te 2 igrice Far Cry 2 i Crysis prvi i za sada ih sve igram i dalje normalno.
@@@@@@@@
Da igrica je Razor Torent ali radi ljudima koji imaju komp dobar ne radi samo onima koji ne mogu da pokrenu.
Ja sve razmisljam da ova moja grafika nema uzima od sistema jos 1 GB pa da to onda bude malo iz nekog razloga.
Ovo je vise tema za pod Windows sistem ali ajde...

Poslednja izmena:
Windows ti prijavi da mu treba veći paging file... Čini mi se da Crysis zauzme oko 1-1.5 GB RAM-a, može se videti ako uključiš r_DisplayInfo = 1. Ono što je čudno je da ti Windows + sve što podigneš zauzme više od 4GB RAM-a. Govorimo o Win7 x64?

Poslednja izmena:
Ne Windows 32 bit. Zamisli. Evo ovako to izgleda. Sada ne moram da izadjem iz igrice vec samo odem u meni i kliknem na full screen i vrati na normalu. Sa Crysisom se desilo ponovo sa Far Cry 2 nije. Pa da ja sam cackao Paging zbog SSD-a, cackao sam i Virtual Memory. Ja slusam bolesne predloge koji poboljsavaju 000.1%. Pre toga nije bilo to. Crysis Warhead je instaliran pre cackanja tih *******cija, Kane and Lynch isto a zahtevnija je od Far Cry 2 na njima nista nije bilo. Mrzi me da reinstaliram Windows 5 igrica mi je tu sa snimljenim do pola igranjima. Nista to nece raditi iako je na Storage. Da ne pricam o instalaciji svega iako ima malo traje najmanje 3 sata npon stop instaliranja.

r_DisplayInfo = 1 ja ne razumem ni sta je to ni gde i kako se ukljucuje.

hUIRw.jpg

shBJR.jpg

Tako on uradi i onda ja iskljucim upozorenje izadjem iz igre u meni igre samo ukljucim fullsreen i nastavim.

Poslednja izmena:
Ja sam totalno iskljucio paging file tamo je unchekirano automatic for all drives i bilo je ono skroz zatvoreno none, ili kako vec iskljuceno a ne da sistem podesi.
Mada licno mislim kada se takve stvari jednom zeznu da samo reinstalacija pomaze.

Bilo je total paging file for all drives O.
Sada da namestim to kako sistem managed for all hard drives da ukljucim ili ne.

Poslednja izmena:
Ja bih to reinstalirao... imas ti rama i vise no sto treba.

Sta bi reinstalirao Windows, naravno da imam rama ali onio mi je bilo na nuli sada sam stavio ovako.
Videcu ako bude opet cesto reinstaliracu. Nije tako cesto na pola sata se desavalo kada sam igrao Crysis, na Far Cry 2 nije verovatno je slaba suvise.

Ja sam degenerik, samo iskljucujem, iskljucujem i potrebne stvari. Ljudi bi sve iskljucili sve, pogasili da ne radi nista samo da vrti testove i to radili ceo dan. Sto je najgore i ja sam podpao pod to do sada. Od sada me zabole i za 3D Mark i za Furmark i za Crystal Mark i za PC Mark, i za Kur Mark. Nema toga vise u mom kompu, pa mislim Dokle Vise Veliki Strumfe, testovi i testovi.

g3Bev.jpg

Sada je ovako a recite ako treba nesto na recoommended ili da chekiram onaj Automatic gore ili da ostavim ovo je da sistem uradi.

I sta sam stavio ovo ovde ko da je graficka kriva. Majko moja sta sam ja palio i gasio po local serviceu gpedit.msc-u i ko zna cemu sve sa onog spiska ne gledajuci ni sta je za xp ni sta je za vistu ni 64 bit sve sto je licilo na nesto neznam nasta ja sam menjao. Obogaljio sam Windows za nedelju dana.

Ukljuci tu opciju "Automatically manage paging file size for all drives" i odradi restart pa onda probaj Crysis.

Sta bi reinstalirao Windows, naravno da imam rama ali onio mi je bilo na nuli sada sam stavio ovako.
Videcu ako bude opet cesto reinstaliracu. Nije tako cesto na pola sata se desavalo kada sam igrao Crysis, na Far Cry 2 nije verovatno je slaba suvise.

Ja sam degenerik, samo iskljucujem, iskljucujem i potrebne stvari. Ljudi bi sve iskljucili sve, pogasili da ne radi nista samo da vrti testove i to radili ceo dan. Sto je najgore i ja sam podpao pod to do sada. Od sada me zabole i za 3D Mark i za Furmark i za Crystal Mark i za PC Mark, i za Kur Mark. Nema toga vise u mom kompu, pa mislim Dokle Vise Veliki Strumfe, testovi i testovi.

Sada je ovako a recite ako treba nesto na recoommended ili da chekiram onaj Automatic gore ili da ostavim ovo je da sistem uradi.

Ma slobodno ostavi tako.

Jos uvek vidim da imas 3D Mark..😀

Ajde videcu mada glasam da ce trebati restart windowsa i jedina stvar kojucu ugasiti onda je automatsko difragmentiranje, automatko skeniranje raznih gluposti.

Ne vidim zašto isključuješ paging file, naravno da će ti faliti memorije, pogotovo što imaš 32bit Win, pa ti ni ne koristi više od 3.2 GB rama.

Evo sada sam preleteo pola nivoa jurio kolima pucao, u burice, vozio camac i nije mi bilo to upozorenje. Mozda je stvarno do toga.
Ma ****** je procitao negde disable paging file i sta ti ja znam sta sve uz to. Da me pitas ne znam ni sta je paging file a ne zasto sam ga isdkljucio. A tu je ovaj 3d mark 11 jos samo. A i on ce ici sa kompa.
Koliko zauzima cisto instalacija Win7 mesta, cini mi se da je pre bilo vise zauzeto ali nisam siguran bas. Meni je sa svim programima koje vidis i jos po kojim koje nisam stavio zauzeto 15GB.
Ludilo je ovaj Crysis igrica ali ne bi mogao samo to da igram kao neki. Koliko ste je vi puta presli iskreno. Ja jednom pre godinu dana,

Poslednja izmena:
Zamislite vi kada ja imam folder u windows na koji kliknem i pise you don't have permission da udjem u fajl. Zamislite. Fajl ima special permission stiklirano a ja nemam kao administrator special permission. Covece. To je jedan za koji znam inace ko zna koliko ih ima jos. Ni ne znam kako da dam sebi special permission ta opcija mi nije dostupna za menjanje.

Verovatno ti je neko preporučio da isključiš page file zbog toga što imaš SSD, zbog uštede prostora, a i stalno pisanje sadržaja memorije na SSD skraćuje njegov vek trajanja. Ali neki programi i aplikacije koriste isključivo page file, tako da može biti problema ako je ugašen.

Zamislite vi kada ja imam folder u windows na koji kliknem i pise you don't have permission da udjem u fajl. Zamislite. Fajl ima special permission stiklirano a ja nemam kao administrator special permission. Covece. To je jedan za koji znam inace ko zna koliko ih ima jos. Ni ne znam kako da dam sebi special permission ta opcija mi nije dostupna za menjanje.

Treba ti ovako nešto http://www.howtogeek.com/howto/wind...ership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

Poslednja izmena:
Zamislite vi kada ja imam folder u windows na koji kliknem i pise you don't have permission da udjem u fajl.
Postoje sistemski fajlovi kojima ti je zabranjen pristup i tako treba da bude. Na taj način se Windows štiti od mogućnosti da ga neko ubije tako što će obrisati nešto što mu je nophodno za funkcionisanje.
Generalno, većina toga se da zaobići, osim fajlova koji su u upotrebi, pa su logično zaključani, ali ne treba prčkati po Windows folderu, pogotovo što mi se čini da ti ne znaš većinu vremena baš šta radiš.

Ne treba da isključi paging file - s obzirom na količinu RAM-a, Windows ga ne bi trebalo da koristi. Koliko memorije vidi uopšte taj Windows? Svestan si da 32-bitni Windows ne može da iskoristi sva 4GB RAM-a, tako da ti nekih 750 MB - osim u slučaju da si uključio PAE - nisu iskorištena. Dakle - memorija ti se prepuni, i dolazi do swapovanja na hard. Preporučujem da proveriš prvo koliko RAM-a ti sistem vidi, koliko ga je zauzeto neposredno po startovanju sistema i onda vidiš šta ćeš. Paging file nemoj isključivati, ali ne bi trebalo da ga Win uopšte koristi s toliko RAM-a. I da, pređi na x64 Windows što pre...

Kad pokreneš igricu, udariš tildu - taster levo od jedinice, dobiješ konzolu i tamo ukucaš r_displayinfo = 1 pa enter. Onda izađi iz konzole i imaćeš info u gornjem desnom uglu.

Doako sam beloj zastavici, najgore sto mi je slider spusten bio a ona je radila, pa sam je iskljucio u registru. Moj Windows vidi tacno 3.25GB neko je pitao.
Paging file je 3325 i to mu je dosta ja mislim. Toliko ga je sistem postavio sada.

mozes da smanjis page file, posto, kao sto si vidio, neki programi ne rade ok bez njega ..mislim da je na moj komp sve sto sam koristio radilo sa 200 mb pf-a ..a mozes i na hdd da ga prebacis, pod pretpostavkom da imas isti

Ne diram nista vise od podesavanja, sve radi kako treba i necu da za****m ponovo. Nervira me samo ona bela zastavica sto se pojhavi dole medju startup programima ali sam je iskljucio sada. Mislim bar. I to se pojavljivala a bila je na OFF.

Nazad
Vrh Dno