Šta je novo?

Gigabyte 4670 jako cudan problem...

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Pozdrav...
Epa ovako, vec danima imam jako cudne probleme sa masinom, upalim komp i ako ga ne gasim danima on ce normalno raditi danima bez ikakvih problema, e sad posto kad hocu igram PES ili sta god drugo ja prebacim komp na LCD i tu nastaje problem...upalim komp, cujem windows kako ucitava ali nema slike i tako posle zilion paljenja gasenja on pojavi i sliku, i tako mi par dana komp stoji nakacen na LCD (naravno upaljen) i sve radi, cim ga ugasim i samo prebacim kabl sa TV-a na monitor desava se isti problem, cujem win kako ucitava ali nema slike...i jos nesto, nekad nece ni posle sat vremena skljocanja da pojavi sliku pa ja poludim i legnem da spavam i ujutru kad ustanem kliknem power dugmence i sve radi najnormalnije kao da nista nije bilo...vise ne znam ni sta da mislim neki mi kazu da je graficka, a neki da je mozda i napajanje...

I5 750, Gigabyte P55-UD3, Geil 2x2GB DDR3 1600Mhz, Gigabyte 4670 1GB DDR3, Blueberry 500W :( 1 HDD, 1 DVD, TV kartica, Wirelless kartica...

napajanje ce biti...povadi tv karticu dwd rom, jedan ram, sve sto ti ne treba da masina radi i probaj..ako pali onda je napajanje preslabo..

ma brobao sam sve to...pocupao i wirelless karticu i tv i dvd i opet nista...a opet nema mi logike da je preslabo napajanje jer je 6 meseci unazad sve sljakalo kako valja...

ma brobao sam sve to...pocupao i wirelless karticu i tv i dvd i opet nista...a opet nema mi logike da je preslabo napajanje jer je 6 meseci unazad sve sljakalo kako valja...

Instaliraj program furmark i testiraj grafiku

Veoma pozeljno bi bilo da probas sa nekim drugim napajanjem, verovatno je do njega problem.
Posted via Mobile Device

Bice da su ipak gremlini...pazi sad ovu situaciju...posto najvise sumnjam na graficku ja nju lepo raskacim i odnesem kod ortaka da probamo na njegovoj masini (Core2Duo, 4GB DDR2, Corsair 850W, Ati 6870...) i sta se desava...raskacimo njegovu graficku i ukopcamo moju i onda "kao" sve radi kako treba, medjutim, ugasimo komp posto "kao" sve radi, i vratimo NJEGOVU graficku, upalimo komp i desava se isto sto i na mojoj masini, niti se cuje bip kada restartujemo, HDD krljka, na zvucnicima cujemo win kako ucitava, a slike nema...da li je to moja graf ubica ili sta???

Bice da su ipak gremlini...pazi sad ovu situaciju...posto najvise sumnjam na graficku ja nju lepo raskacim i odnesem kod ortaka da probamo na njegovoj masini (Core2Duo, 4GB DDR2, Corsair 850W, Ati 6870...) i sta se desava...raskacimo njegovu graficku i ukopcamo moju i onda "kao" sve radi kako treba, medjutim, ugasimo komp posto "kao" sve radi, i vratimo NJEGOVU graficku, upalimo komp i desava se isto sto i na mojoj masini, niti se cuje bip kada restartujemo, HDD krljka, na zvucnicima cujemo win kako ucitava, a slike nema...da li je to moja graf ubica ili sta???

Produvajte slot za graficku ocistite i konektore na grafickoj i probajte je zabosti malo bolje u slot :p

Od kako sam okacio temu sam primetio jos koji simptom...naime, ovaj problem se ne skoro uvek, nego UVEK javlja kad kod uradim shut down, nebitno da li prevezujem komp na TV ili ne, znaci zaboravimo pricu o TV-u, restart mogu da lupim 1000 puta, i 1000 puta ce sve da odradi najnormalnije ali cim ugasim komp tu je KRAJ!!! moram da sacekam par sati da bi mi ova prokletija od kompa ponovo izbacila sliku na monitoru i kada pojavi sliku opet mogu 1000 puta da restartujem ali nikako ne smem na shut down...aj sad ti budi pametan???

Od kako sam okacio temu sam primetio jos koji simptom...naime, ovaj problem se ne skoro uvek, nego UVEK javlja kad kod uradim shut down, nebitno da li prevezujem komp na TV ili ne, znaci zaboravimo pricu o TV-u, restart mogu da lupim 1000 puta, i 1000 puta ce sve da odradi najnormalnije ali cim ugasim komp tu je KRAJ!!! moram da sacekam par sati da bi mi ova prokletija od kompa ponovo izbacila sliku na monitoru i kada pojavi sliku opet mogu 1000 puta da restartujem ali nikako ne smem na shut down...aj sad ti budi pametan???

Hmm . .. Imao sam slicnih problema na racunaru kod drugara ali mu se to desavalo prilikom restarta i prilikom paljenja kad duze stoji upaljen .
Resio sam mu problem sa flash biosa ploce i od tada mu sve radi OK

Kratko i jasno: promeni grafichku. Kad je meni jedan drugar donosio njegovu poluispravnu Gigabyte 8600GTS na probu u mom kompu, ni meni sa mojom (ispravnom) grafom nije htelo da baci sliku iz prve. Pozajmi nechiju grafu na kratko, pa vidi imash li problema. Ta 4670 je jako mali potroshach, dodushe ima najgori moguci vent koji su mogli da stave na nju, ali ne bi trebalo da se pregreva. Sve shto imash treba normalno da radi i na Chieftec 360W, ne znam koliko je ta "borovnica" realno slabija. Pozdrav

Meni je jedan lik doneo komp da mu uradim sistem,imao je isti problem.Sve sam vadio vracao...Na kraju sam video da su na ploci crkla tri kondenzatora kod AGP slota.Promenio sam kondenzatore i sada kompjuter radi bez problema.......

e pa ja bi rekao da to nije graficka-i meni se isto desava-recimo svaki put kada diskonektujem kabel sa tv-a i pri sledecem paljenju racunara nema slike-a na graficku su mi nakaceni i monitor i televizor-sve crno-sta onda uradim-upalim tv-sacekam 2 sekunde i eto slike i na tv-u i na n monitoru se pojavi
moj zakljucak:
problem je generalno sa detekcijom hdmi kabela u mom slucaju-odnosno iz nekog razloga mi racunar ne prepoznaje monitor pored ukljucenog tv-a na hdmi kabel-pa zato nema slike-a ddok upalim televizor sve dodje na svoje apredpostavljam da je i kod tebe tako

Hmm . .. Imao sam slicnih problema na racunaru kod drugara ali mu se to desavalo prilikom restarta i prilikom paljenja kad duze stoji upaljen .
Resio sam mu problem sa flash biosa ploce i od tada mu sve radi OK

+1

Juče sam rešio sličan problem, naime kada sam šutnuo staru nvidia grafičku i stavio ati hd5670, prilikom paljenja ili restarta komp je imao delay do pojavljivanja slike na monitoru u trajanju od 1 minuta. Kopanjem po netu nađoh da dolazi često do svađe radeona sa "intelovskom" pločom, flešnuo sam najnoviji bios i sad fercera kako dolikuje. Pa eto predloga za rešenje tvog problema.

Nazad
Vrh Dno