Šta je novo?

Gigabyte 3850, posebni PCB i BIOS

Hola77

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
304
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post uopce na ovim forumima.
Vec dulje vrijeme pratim teme u vezi s ati 3850/70. Odusevljenje svih ljudi na ovim forumima me nagnalo da prodam svoju 8800 GT i kupim si Gigabyte 3850 512mb. Izazov mi je bio u tome da je uspijem strahovito overclockati i dobiti priblizne performanse kao sto je imala moja 8800GT.
Nazalost stvari nisu ispale tak jednostavne. Za razliku od svih drugih 3850 ova gigabyte-ova ima svoj vlastiti PCB sa drukcijim layout-om, tako da nisam mogao napraviti pencilmod gledajuci slike drugih ljudi. A sto je najgore kartica je clockana drukcije od drugih. GPU radi na normalnih 669Mhz, ali memorija (hynix) samo na 700(1400) s tim da se da overclockati do 900(1800). Naravno da sam razocaran kad neki ljudi dizu i do 2200. GPU ide do 756Mhz, s tim da Zalman koji dolazi s karticom fenomenalno hladi bez imalo buke 30c idle i 59c load(na 30% okretaja). Moja nada je u principu bila da cu GPU na ovoj kartici moci odlicno overclockati zbog Zalmana. Ali zbog drukcije memorije od svih drugih i drukcijeg PCB-a ne mogu koristiti ni jedan od modificiranih biosa (to bar pretpostavljam).
Moja je sad molba da netko tko ima volje i znanja napravi bios mod na biosu moje kartice tako da samo digne GPU voltazu na nivo od 3870, a da powerplay i sve ostalo ostane kak je bilo. Cini mi se da su voltaze na ovoj kartici po defaultu 1,01/1,21(2D/3D). To bi onda bio prvi modificirani bios za Gigabyte 3850 karticu. btw. citao sam negdje da obicne 3850 koriste dvofaznu struju a ovaj gigabyte dizajn trofaznu!?
Unaprijed hvala onome to se zeli primiti toga. PoZZ

http://www.mediafire.com/?2dbdmbwdyny

Odusevljenje svih ljudi na ovim forumima me nagnalo da prodam svoju 8800 GT i kupim si Gigabyte 3850 512mb

has ti gospe crni stipice, pa sta uradi???? c-c-c. odusevljenje POSTOJI definitivno, ali NIGDE ja mislim i NIKO nije rekao da ces modovanjem 3850/512 PREBITI 8800GT. al ti si bas jedan DOBAR entuzijasta....

has ti gospe crni stipice, pa sta uradi???? c-c-c. odusevljenje POSTOJI definitivno, ali NIGDE ja mislim i NIKO nije rekao da ces modovanjem 3850/512 PREBITI 8800GT. al ti si bas jedan DOBAR entuzijasta....

Nije prebio, ali je verovatno "izvukao" 100 *******, a dobio sasvim dovoljne performanse.

svakako, i jos nesto kod takvih hibridnih "ne standardnih" modela uvek treba obratiti na paznju da ne bude ono: dobijes 512mb - ali sporije memorije, umesto 256mb brze. to vazi za sve kartice

Poslednja izmena:

Nisam nikad ni ocekivao da cu "prebiti" 8800GT. Ali sam dobro zaradio na toj kartici prodavsi je, tako da me ova nova kostala kad se sve zbroji i oduzme manje od 100 eura. A ocekivao sam da cu imati skoro iste performanse kao sa 8800GT ako je uspijem dignuti na otprilike 850Mhz. Samo mi za to treba modificirani BIOS :D
btw. jos moram spomenuti da me 8800GT jako razocarala kod overclockanja. Dala se dizati na 729/1790/2000, ali time ne bi dobio nikakvo poboljsanje u igrama. Niti pola framea u Crysisu. U World in conflict bi cak dobio manje nego inace itd. itd.

svakako, i jos nesto kod takvih hibridnih "ne standardnih" modela uvek treba obratiti na paznju da ne bude ono: dobijes 512mb - ali sporije memorije, umesto 256mb brze. to vazi za sve kartice

trenutno sve 512Mb, osim valjda tog Gigabyta imaju ili jednaku ili bržu memaru od 256Mb modela.

ma ok. ajde sad reci koliko % GT-a si dobio kloknutim 3850/512? (a to sto se tice 100 jevrema razlike, svakako nije za baciti u vodu, zato sam i pazario 3850-ku)

Poslednja izmena:
ma ok. ajde sad reci koliko % GT-a si dobio kloknutim 3850/512? (a to sto se tice 100 jevrema razlike, svakako nije za baciti u vodu, zato sam i pazario 3850-ku)

DObio, ne dobio osim Crysisa u 1280x1024 mu sve isto radi, tj. savrseno je igrivo.

U 3dmark 06 sam imao sa 8800GT 9700 a sa 3850 overclockanom imam 9400. U igricama je sve igrivo kao i prije, a mislim da dobivam sa overclockanom 3850 nekih 80-90% fps u odnosu na prije. U world in conflict dobivam cak vise fps nego na 8800GT.

Nisam nikad ni ocekivao da cu "prebiti" 8800GT. Ali sam dobro zaradio na toj kartici prodavsi je, tako da me ova nova kostala kad se sve zbroji i oduzme manje od 100 eura. A ocekivao sam da cu imati skoro iste performanse kao sa 8800GT ako je uspijem dignuti na otprilike 850Mhz. Samo mi za to treba modificirani BIOS :D
btw. jos moram spomenuti da me 8800GT jako razocarala kod overclockanja. Dala se dizati na 729/1790/2000, ali time ne bi dobio nikakvo poboljsanje u igrama. Niti pola framea u Crysisu. U World in conflict bi cak dobio manje nego inace itd. itd.
A da tvoj procesor nije slab pa ne primecujes razliku kada oc karticu,meni su na p4 sa 3850 rezultati u markovima ,fps u igrama bili isti bez obzira da li je oc ili nije,koji procesor imas?

Nazad
Vrh Dno